Ο Βενιζέλος πλαγιοκοπεί τη ΔΗΜΑΡ, εκτός κόμματος ο Μπίστης


Ο Βενιζέλος πλαγιοκοπεί τη ΔΗΜΑΡ, εκτός κόμματος ο Μπίστης
Η μια κρίση διαδέχεται την άλλη στη ΔΗΜΑΡ καθώς οι διεργασίες για τη συγκρότηση της κεντροαριστεράς εντείνονται. Μετά τα προβλήματα και τις ρωγμές που δημιούργησαν οι κυβερνητικ΄ς επιλογές του Φώτη Κουβέλη η συζήτηση για το σχηματισμό της κενρτοαριστεράς προκαλεί νέους τριγμούς και διαφωνίες μεταξύ κορυφαίων στελεχών του κόμματος.

Η πρόταση που κατέθεσε ο Νίκος Μπίστης για τη δημιουργία Φόρουμ Διαλόγου για την Κεντροαριστερά την οποία αποδέχθηκε πρώτος ο Ευάγγελος Βενιζέλος εν τέλει αποκρούστηκε από το ίδιο το κόμματου, καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ την αρνήθηκε αδειάζοντας το στέλεχος της, το οποίο βρίσκεται για άλλη μια φορά πιο κοντά στο ΠΑΣΟΚ.

Το σκηνικού που διαμορφώθηκε δείχνει ότι η ΔΗΜΑΡ αισθάνθηκε πως ο Νίκος Μπίστης και η πρότασή του αποτελούσαν Δούρειο Ίππο και προτίμησε να την αρνηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής (Ε.Ε.) της ΔΗΜΑΡ το μεσημέρι της Τρίτης επικράτησε η άποψη ότι είναι άλλο να υπάρχει γενικά διάλογος με προσωπικότητες και πολιτικές κινήσεις για την ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού και άλλο η κοινή συμμετοχή σε ένα φόρουμ που να έχει σταθερό χαρακτήρα επικοινωνίας.

Ουσιαστικά υπήρξε ισχυρή αμφισβήτηση, εντός της Αγ. Κωνσταντίνου, για το θέμα της συμμετοχής της σε ένα μόνιμο φόρουμ διαλόγου με το ΠΑΣΟΚ, κάτι που βάρυνε για να υπάρξει αρνητική απόφαση για το Φόρουμ.

Η απόρριψη της πρότασης από την Εκτελεστική Επιτροπή – κι ενώ η εισήγηση των κ.κ. Μπίστη και του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Θ. Μαργαρίτη ήταν σε θετική κατεύθυνση, με οριοθετήσεις για τη συμμετοχή στο Φόρουμ- προκάλεσε την αντίδραση του κ. Μπίστη.

Μετά τις εξελίξεις αυτές, σε δήλωσή του ο κ. Μπίστης επεσήμανε τα εξής:.....

«Μετά την απόρριψη από μέρους της ΕΕ της ΔΗΜΑΡ της πρότασης για συμμετοχή του κόμματος στο υπό ίδρυση Φόρουμ Διαλόγου και Συνεργασίας των δυνάμεων του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, της Σοσιαλδημοκρατίας και της Πολιτικής Οικολογίας, υπέβαλα την παραίτηση μου από την θέση του υπεύθυνου Διεύρυνσης της ΔΗΜΑΡ».

Σχόλια