Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το δίλλημμα για το ΚΚΕ είναι απλό: Μπογιόπουλος ή εξωκοινοβουλευτισμός.


Μία και μοναδική είναι η λύση για το ΚΚΕ αφού η Λιάνα Κανέλλη ως φαίνεται δεν θα εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις εσωκομματικές διαδικασίες διαδοχής. Αφήστε που ακόμα η πρώτη βουλευτής του κόμματος δεν έχει γίνει κομματικό μέλος παρότι η ίδια το έχει ζητήσει! Μπογιόπουλος ή παρέα με τον ΛΑΟΣ στην εξέδρα του πολιτικού...
συστήματος. Γνωρίζουμε ότι τέτοιες αβάντες κάνουν κακό στις εσωκομματικές διαδικασίες του κομμουνιστικού κόμματος Ελλάδος αλλά επιτέλους, ας ακούσουν την κοινωνία. Εάν ακόμα δεν έχουν αντιληφθεί ότι αυτή ακριβώς η εσωκομματική τους λειτουργία τους έστειλε στα τάρταρα, τότε η ταυτότητα της “εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς” τους ταιριάζει καλύτερα. Και το λέμε εμείς που έχουμε συγκρουστεί με τον Μπογιόπουλο πολλές φορές για τις απόψεις του. Όμως, έχει απόψεις που σηκώνουν συζήτηση και όχι απαρχαιωμένες πολιτικές προσεγγίσεις προερχόμενες από την βιομηχανική επανάσταση, σε μία εποχή που όλα τα μέσα παραγωγής ελέγχονται από τους τοκογλύφους. Ο Νίκος είναι ο άνθρωπος που ζει στο σήμερα, μιλά με σύγχρονους όρους, έχει εντοπίσει τον “κύριο εχθρό” (ωχ να τος πάλι ο Μάο…). Εάν τον αφήσουν, θα συμβάλλει και στην αντιμετώπιση του. Γιατί δεν είναι μόνο το θέμα της εκλογής, αλλά και η απαραίτητη ελευθερία που πρέπει να έχει για να δράσει. Και μπορεί να δράσει με ευθυκρισία και πολιτική οξύνοια εάν τον αφήσουν.
πηγη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

''Διπλωματία, δικαστήρια ή πόλεμος'' O Τσαβούσογλου απειλεί για τα νησιά του Αιγαίου..Αισιχτίρ ρε κολότουρκε ούνε, παλιομπινέ...

«O φασισμός θεραπεύεται με το διάβασμα. Και ο ρατσισμός, με το ταξίδι». Μιγκέλ ντε Ουναμούνο,1864 - 1936

Οι Καταλανοί «εξορίζουν» την ισπανική αστυνομία και πολιτοφυλακή – Τι ζητάνε από την ΕΕ

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Καταλανός πρόεδρος της Ζενεραλιτάτ (της περιφερειακής κυβέρνησης) ζήτησε να αποχωρήσουν άμεσα από την Καταλονία η Ισπανική Αστυνομία και η Κρατική Πολιτοφυλακή, υπηρεσίες που λαμβάνουν εντολές κατευθείαν από τη Μαδρίτη.

Μετά τις χθεσινές σκηνές βίας που σόκαραν τον πλανήτη, και έδειχναν τους αστυνομικούς να εξαπολύουν σφοδρές επιθέσεις ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές και ψηφοφόρους, ο Καταλανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι η αποχώρηση των δυνάμεων της ισπανικής αστυνομίας είναι επιβεβλημένη. «Απαιτούμε την αποχώρηση της κρατικής αστυνομίας που παραμένει ανεπτυγμένη σε μια περιφέρεια (την Καταλονία) η οποία πάντα ενεργούσε ειρηνικά», τόνισε ο Πουτζδεμόν.

Ο Καταλανός πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι η περιφερειακή κυβέρνηση θα συστήσει μια επιτροπή που θα διερευνήσει τη «χθεσινή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και ότι θα ληφθούν οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες ώστε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.

Επίσης κάλεσε τα…