ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ.ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟ!



Σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε μείωση του Μισθού του http://www.sofokleousin.gr/archives/108155.html 
…ενώ τον Φεβρουάριο του 2012 είχε παραιτηθεί από αυτόν
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4694810

15/02/2012 13:11
Την απόφασή του να παραιτηθεί της μηνιαίας αποζημίωσης που λαμβάνει γνωστοποίησε στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. 

«Πρόκειται για μία συμβολική κίνηση που τον τιμά», ειδικά εν μέσω των θυσιών που καλείται να κάνει ο ελληνικός λαός, δήλωσε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι θα ενημερώσει σχετικά τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.
06 Σεπτεμβρίου 2012, 00:57
Μείωση αποδοχών του ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Σε μια συμβολική - αλλά και με ουσιαστικό περιεχόμενο - κίνηση αλληλεγγύης προς τους πολιτες που δοιμάζονται από τα μέτρα σκληρής λιτότητας, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε να συμπεριληφθούν και οι δικές του αποδοχές στο πακέτο περικοπών.
Οπως ενημέρωσε τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρας, ο  κ.Παπούλιας του ζήτησε να συμπεριληφθεί με τροπολογία και η αποζημίωση των Προέδρων της Δημοκρατίας στο νομοσχέδιο για την περιστολή των δαπανών του Δημοσίου. 
Με το "κούρεμα" των αποδοχών του προέδρου το Δημόσιο  θε εξοικονομεί 350.000 ευρώ σε ετήσια βάση.
Σε διευκρινίσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εκτίμησε πως η μείωση των αποδοχών του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν πρόκειται να συμπαρασύρει προς τα κάτω το μισθολόγιο των δικαστικών, που συναρτάται με αυτές.

Σχόλια