Ο ΔΣΑ θα πρέπει να πάει σε αποχή διαρκείας.



Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας, δεν μπορεί να παραμένει απαθής στη στοχοποίηση και την εξαθλίωση των ελευθέρων επαγγελματιών  (δικηγόρων και μη) που επιβάλει η κυβέρνηση. Είναι ο μεγαλύτερος επιστημονικός σύλλογος της χώρας και δεν μπορεί να εγκαταλείψει ούτε τα μέλη του ούτε τους υπόλοιπους Έλληνες.

Το άρθρο 4 παρ. 1 του Συντάγματος ορίζει ότι:...
«Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου», η δε παράγραφος 5 του ίδιου άρθρου ορίζει ότι: «Oι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους».

Με βάση τα πιο πάνω άρθρα του Συντάγματος παραβιάζει το Σύνταγμα η κυβέρνηση όταν κάνει διάκριση μεταξύ των Ελλήνων σε ελεύθερους επαγγελματίες και σε μη ελεύθερους επαγγελματίες, σε ότι αφορά την φορολογική μεταχείριση των πολιτών. 
Παραβιάζει επίσης την πιο πάνω αρχή της ισότητας όταν καταργεί το αφορολόγητο στους ελεύθερους επαγγελματίες και όταν επιβάλει διαφορετικούς και εξοντωτικούς φορολογικούς συντελεστές σε μια μερίδα πολιτών σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό. 
Επίσης είναι αντισυνταγματικό και παράνομο το καπέλο του 60% που επιβάλει επί του φόρου, οδηγώντας ουσιαστικά σε είσπραξη φόρου που ξεπερνά το 50% των καθαρών εισοδημάτων.

Αν είναι ανίκανη η κυβέρνηση να συλλάβει τους φοροφυγάδες δεν της φταίνε οι ειλικρινείς φορολογούμενοι για να εξοντωθούν. 
Ούτε είναι ηθικό και νόμιμο να εξοντώσει μια μερίδα επαγγελματιών για να διασώσει την εκλογική της πελατεία.

Θα πρέπει λοιπόν ο ΔΣΑ να προχωρήσει άμεσα σε αποχή διαρκείας από.... τις παραστάσεις στα δικαστήρια. Υπενθυμίζουμε ότι επί προεδρίας του αείμνηστου Νώντα Ζαφειρόπουλου έγιναν δύο εξάμηνες αποχές για ήσσονος σημασίας θέμα (ΣΕΠΤΑ) και ανάγκασε την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Ευάγγελο Γιαννόπουλο, να πάρουν πίσω τις μεθοδεύσεις τους.

Ο λαός αναμένει από τον ΔΣΑ να μπει μπροστάρης στον αγώνα της κοινωνικής αφύπνισης και των υπολοίπων επαγγελματικών κλάδων ώστε να απαλλαγούμε από αυτή τη γάγγραινα του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, διαφορετικά δεν υπάρχει καμία ελπίδα για έξοδο από την κρίση, παρά μόνο εξαθλίωση και ξεπούλημα. 
Άμεση Γενική Συνέλευση τώρα για αποχή διαρκείας. 

Σχόλια