Πρωτοφανές περιστατικό στην Ύδρα. Σύρραξη μεταξύ Υδραίων και Οικονομικής Αστυνομίας!



Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΞΕΦΕΥΓΕΙ

Γενικευμένα επεισόδια που διήρκησαν περίπου μία μέρα ξέσπασαν στην Ύδρα όταν η Οικονομική Αστυνομία επιχείρησε να μεταφέρει στον Εισαγγελέα Πειραιά έναν ιδιοκτήτη ταβέρνας ο οποίος δεν έκοβε αποδείξεις! Χρειάστηκε σήμερα το πρωί να μετακινηθεί στο νησί διμοιρία ΜΑΤ με πλοίο του Λιμενικού προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις των ντόπιων και να ολοκληρωθεί η μετακίνηση του παραβάτη Υδραίου στον Πειραιά.

Το πρωτοφανές περιστατικό ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής σε ψαροταβέρνα στην παραλία της Ύδρας.

Άντρες της Οικονομικής Αστυνομίας οι οποίοι έκαναν έλεγχο, διαπίστωσαν ότι οι υπεύθυνοι μιας ταβέρνας δεν έκοβαν αποδείξεις.

Ζήτησαν να συνομιλήσουν με τον αγορανομικό υπεύθυνο του καταστήματος και εντόπισαν τη γιαγιά της οικογένειας Τηλιακού η οποία εμφανιζόταν ως υπεύθυνη για το νόμο.

Η υπεύθυνη της ψαροταβέρνας οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Ύδρας όπου εκλήθη να δώσει εξηγήσεις. Κατά πληροφορίες εμφάνισε υψηλή αρτηριακή πίεση και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του Νησιού.

Ενώπιον των αστυνομικών αρχών και της Οικονομικής Αστυνομίας εμφανίστηκε τότε ο γιος της υπεύθυνης ο οποίος δήλωσε ότι η ευθύνη ανήκει σε εκείνον.

Στο μεταξύ κάτοικοι της Ύδρας αποφάσισαν να εκφράσουν τη διαφωνία τους με την σύλληψη του ιδιοκτήτη της ψαροταβέρνας.

 

Ετσι και ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν προγραμματίσει την μεταφορά του συλληφθέντα στον Πειραιά με το Flying Cat, στο λιμάνι του νησιού συγκεντρώθηκαν κάτοικοι οι οποίοι αποφάσισαν να αποτρέψουν την μεταγωγή του ιδιοκτήτη που δεν έκοβε αποδείξεις. Επικράτησε ένταση.

Περίπου στις 21.30, κάνοντας ένα ανθρώπινο τείχος με δύο ζώνες(!) αποκλεισμού της πρόσβασης στο χώρο που είχε δέσει το ταχύπλοο, οι Υδραίοι δεν επέτρεψαν στο λιμενάρχη, τον αστυνομικό διευθυντή και τους άντρες της Οικονομικής Αστυνομίας να μεταφέρουν τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας στο Flying Cat που θα απέπλεε για τον Πειραιά στις 21.45.

Ο συλληφθείς διανυκτέρευσε έστο αστυνομικό τμήμα Ύδρας, έξω από το οποίο παρέμειναν όλο το βράδυ διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι. Κατά πληροφορίες κάποιοι πέταξαν πέτρες στο κτίριο σπάζοντας τζάμια.

Τελικώς το πρωί του Σαββάτου στην Ύδρα έφτασε πλοίο του Λιμενικού Σώματος το οποίο βλέπετε στις φωτογραφίες που δημοσιεύει αποκλειστικά το protothema.gr, το οποίο μετέφερε επίσης μια διμοιρία των ΜΑΤ προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις των κατοίκων και να αποφευχθεί η γενίκευση των επεισοδίων.

Παρά τις διαμαρτυρίες, ο Υδραίος ιδιοκτήτης της ταβέρνας "Ψαροπούλα" με τη συνοδεία ΜΑΤ μπήκε στο πλοίο του ΛΙμενικού και μεταφέρθηκε στον Πειραιά. 

πηγη

Σχόλια