Ρωμανιάς: Ανήθικο παιχνίδι


"Είναι αστείο να νομίζουμε ότι θα τελειώσουμε με τα μέτρα που θα εξοικονομήσουν τα 11,6 δισ. ευρώ",είπε ο οικονομολόγος Γιώργος Ρωμανιάς, μιλώντας πριν από λίγο στον Real FM και στην εκπομπή των Μάνου Νιφλή και Ελεάννας Τρυφίδου.
Θα ακολουθήσει και δεύτερη και τρίτη φάση είπε ο γνωστός οικονομολόγος που τόνισε το αυτονόητο: "Οι συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ είναι λίγες, ώστε να αποφέρουν τα αναμενόμενα, οπότε αναγκαστικά θα θιγούν και οι χαμηλότερες συντάξεις"."Θα καταλήξουμε καμία σύνταξη να μην ξεπερνά τα 1.000 ευρώ", είπε. Προσοχή, τα 1.000 ευρώ μικτά!
Ο κ. Ρωμανιάς χαρακτήρισε εξωφρενικά τα όσα προβλέπονται στο μνημόνιο. Ειδικά το ότι αναφέρεται με σαφήνεια όπως λέει, ότι ο συνταξιούχος άνω των 65 ετών θα πρέπει να αρκείται στη στοιχειώδη επιβίωση!
Τέλος, χαρακτήρισε ανήθικο επικοινωνιακό παιχνίδι το ντόρο για τις συντάξεις μαϊμού, ενώ τόνισε ότι "άλλο τα προνοιακά επιδόματα κι άλλο οι συντάξεις μαϊμού".
Κι ως κερασάκι στην τούρτα, ο κ. Ρωμανιάς υπενθυμίζει ότι ¨ξεχνούν το κούρεμα των 16 δισ. ευρώ στα ταμεία και μας μιλούν μόνον για τα 14 εκατ. που χάθηκαν".

πηγη:

Σχόλια