"Αρμαγεδδώνας" μέτρων για την τρύπα των 3,5 δισ...


Οι εκπαιδευτικοί θα δουλεύουν περισσότερες ώρες, νισοκομεία θα συγχωνευθούν, τα κρατικά ΚΤΕΟ θα κλείσουν, οι μισθοί στις ΔΕΚΟ θα μειωθούν κι άλλο.

Αυτά είναι κάποια από τα μνέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για να κλείσει την τρύπα των 3,5 δισ. και να εκτελέσει κατά γράμμα τις εντολές της τρόικας, που δημιουργούν συνθήκες....
ασφυξίας στην αγορά και εξαθλίωση στην κοινωνία.

Η κυβέρνηση "καίγεται" να οριστικοποιήσει τα μέτρα περικόπτοντας δαπάνες απ' όπου μπορεί και απ' όπου βρίσκει.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα το "Έθνος" η κυβέρνηση προωθεί:

- Αύξηση των ωρών διδασκαλίας για τους περίπου 150.000 εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Πρόκειται για κίνηση η οποία αποσκοπεί στο να..... περιοριστούν δραστικά οι προσλήψεις στον χώρο της εκπαίδευσης και να εξοικονομηθούν πόροι. Βασίζεται σε μελέτη του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με την οποία οι ώρες διδασκαλίας των εκπαιδευτικών θα πρέπει να αυξηθούν κατά τέσσερις με πέντε εβδομαδιαίως. 

- Νέες μειώσεις αποδοχών για τους υπαλλήλους στις ΔΕΚΟ με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, το οποίο βρίσκεται σε ισχύ στον δημόσιο τομέα. Με το ενιαίο μισθολόγιο θα κοπούν επιδόματα και πρόσθετες αμοιβές, που θα περιορίσουν το ύψος των απολαβών των υπαλλήλων οι οποίοι βρίσκονται στην κορυφή της μισθολογικής πυραμίδας. 

- «Λουκέτα» σε δημοτικές επιχειρήσεις, πολιτιστικά κέντρα, μείωση επιχορηγήσεων και περικοπές αποδοχών σε συμβούλους περιλαμβάνει το σχέδιο για τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης. 

- Συγχωνεύσεις νοσοκομείων για να περιοριστεί το λειτουργικό κόστος και ευρεία επέκταση των γενόσημων φαρμάκων στον τομέα της υγείας. 

- Κλείσιμο και των 59 ΚΤΕΟ που λειτουργούν σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Από:  epikaira.gr

Σχόλια

  1. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ;
    ===========================
    Αλήθεια κύριε Σαμαρά υπάρχουν άνθρωποι που έχουν χρήματα στο εξωτερικό;
    Ποιοι είναι αυτοί και πότε τα έβγαλαν;
    Πριν το 2009 ή μετά;
    Δηλαδή τα λεφτά έφυγαν όταν ήλθε το ΠΑΣΟΚ; Μέχρι τότε όλα ήταν ...εντάξει;
    Περίεργο, αν όχι ύποπτο δεν είναι ότι όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν μπροστά στην πόρτα των τραπεζών του εξωτερικού και οι λίστες ήταν ΕΤΟΙΜΕΣ !!! να παραδοθούν στην Ελληνική κυβέρνηση...έπεσε ο Γ. Παπανδρέου;
    Περίεργο δεν είναι ότι όταν ήταν έτοιμο να εφαρμοσθεί ο φόρος επι των κερδών των τραπεζών...έπεσε ο Γ. Παπανδρέου;
    Περίεργο δεν είναι ότι μόλις οι τράπεζες αρνήθηκαν να χρηματοδοτήσουν τους ετοιμόρροπους Νταβατζήδες...έπεσε ο Γ. Παπανδρέου;
    Περίεργο δεν είναι που σχεδόν το…ξεχάσατε;

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ!!!
    Επιβεβαιώθηκε η υποψία μας γιατί όλοι εκτός από τη νέα Ν.Δ.
    ==================
    Από τις 11 Απριλίου φωνάζουμε για τη νέα Ν.Δ. του κ. Σαμαρά η οποία αρνείται να ανοίξουν οι λογαριασμοί των βουλευτών της στην Ελβετία... Η υποψία βέβαια υπήρχε...

    Η υποψία μας όμως κόντεψε να γίνει βεβαιότητα σήμερα όταν ο μέγας πρόεδρος Αντώνης δήλωσε ότι αν κυβερνήσει θα δώσει φορολογική αμνηστία σε όσους έβγαλαν έξω τα χρήματά τους...
    ΕΥΓΕ πρόεδρε!

    Ακολουθεί το ρεπορτάζ μας της 11/4/2012:
    Η Βουλή ολοκλήρωσε τις εργασίες της και ο Πρόεδρός της κ. Φίλιππος Πετσάλνικος αποφάσισε να στείλει εξουσιοδοτήσεις βουλευτών στην Ελβετία, (πλην της ΝΔ που αρνήθηκε) για να ερευνηθεί εάν υπάρχουν τραπεζικοί λογαριασμοί τους.

    Είπε ο κ. Πετσάλνικος με καμαρώνοντας σαν «γύφτικο σκεπάρνι»: "Η εξουσιοδότηση για έλεγχο στέλνεται στην Ελβετία δια της διπλωματικής οδού. Έκαναν όλοι εξουσιοδότηση, εκτός των συναδέλφων της ΝΔ και αυτή η διαδικασία έχει πάρει τον δρόμο της."

    Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τη Ν.Δ. γιατί αρνήθηκε να δώσει εξουσιοδότηση ο Γ.Γ. της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας Κώστας Τασούλας είπε: "Η Ν.Δ. είχε καταθέσει αίτηση για αναδρομικό έλεγχο όλων πόθεν έσχες.
    Δεν πιστεύουμε ότι με αυτή την πρωτοβουλία θα γίνει κάτι.
    Δεν συμπράξαμε γιατί τη θεωρούμε προσχηματική και αναποτελεσματική. Η Ν.Δ. είχε καταθέσει πρόταση για έλεγχο πόθεν έσχες από δικαστικούς όσων άσκησαν εξουσία."
    Δηλαδή «μ’ άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε», γιατί όπως λέει ο λαός «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται».

    Το μεγάλο ερώτημα όμως παραμένει:

    ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΗΘΗΚΕ Η ΝΔ του κ. Σαμαρά να εξουσιοδοτήσει τη Βουλή και κατ’ επέκταση τις ελβετικές αρχές να ερευνήσουν για τυχόν τραπεζικούς λογαριασμούς στελεχών της στην Ελβετία;

    ΓΙΑΤΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου