Αρχισαν και οι “μαγειρεμένες” δημοσκοπήσεις στον απελπισμένο αγώνα των μνημονιακών.



Δημοσκόπηση της εταιρίας Marc που παρουσίασε σήμερα το τηλεοπτικό κανάλι ALPHA, δείχνει πρώτο κόμμα τη ΝΔ !! Αρχισαν πολύ γρήγορα μήπως και προλάβουν το τέλος που έρχεται νομοτελειακά. Και το γεγονός οτι η δημοσκόπηση είναι “μαγειρεμένη”, είναι και προφανές αλλά και επιστημονικά αποδεικνυόμενο. Ας το δούμε λοιπόν. 


Παρουσιάστηκε κάρτα με το ερώτημα “ποιό κόμμα θα θέλατε να έλθει πρώτο;” Και η απάντηση ηταν ΝΔ 28,1 % και ΣΥΡΙΖΑ 26,7%. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε κάρτα με το ερώτημα “με ποιά συνεργασία θα θέλατε να σχηματιστεί κυβέρνηση ;” Και η απάντηση ηταν με πόλο το ΣΥΡΙΖΑ 28,7% και με πόλο τη ΝΔ 23,4% !!! 
Δηλαδή κάποιοι απο τους ερωτόμενους (που είναι πάντα οι ίδιοι για όλες τις ερωτήσεις της δημοσκόπησης) επιθυμούν να είναι πρώτο κόμμα η ΝΔ αλλά αν πρόκειται να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας, δεν θέλουν αυτή να είναι με πόλο τη ΝΔ !!!

Για το αξιόπιστο της δημοσκόπησης και της εταιρίας που την έκανε, να θυμίσουμε οτι η ίδια εταιρία παρουσίασε δημοσκόπηση για τις εκλογές της 6ης Μαϊου στις 18 Απριλίου, δηλαδή δύο εβδομάδες προ των εκλογων, στην οποία έδινε πρώτο κόμμα τη ΝΔ με 22,3% και τέταρτο (!!!) κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ με 9,8%. Σύμφωνα με τα δημοσκοπικά ευρήματα της εταιρίας αυτής, ο ΣΥΡΙΖΑ απο το 9,8 % φτάνει στο 23,4 δηλαδή ανεβάζει το ποσοστό του κατά 13,6% . Αν λοιπόν την αύξηση αυτή την προσθέσουμε στο πραγματικό ποσοστό που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στις 6 Μαϊου, ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στο 30% ( 16,8 + 13,6 = 30,4).

Σχόλια