Εθνική αναξιότης.Προβλεπόμενες ποινές..ΘΑΝΑΤΟΣ



wikipedia
   

Γενικά ο όρος Εθνική αναξιότης (ή "εθνική αναξιότητα") αφορά συμπεριφορά πολίτη μιας χώρας που στρέφεται ενάντια της πατρίδας του, της εθνικής αξιοπρέπειας ή θίγει καθ΄ οιονδήποτε τρόπο αυτή
Ειδικότερα όμως αυτός ο όρος για τα ελληνικά δεδομένα απετέλεσε "ιδιότυπο αδίκημα" που προσδιορίστηκε με Συντακτική Πράξη του 1945 με την οποία επιβάλλονταν ποινικές κυρώσεις στους συνεργασθέντες με τον εχθρό.

Ιστορία του (νομικού) όρου 

Αμέσως μετά την απελευθέρωση της Ελλάδος το 1944, η Ελληνική ελεύθερη πλέον Πολιτεία μεταξύ των πολλαπλών και ποικίλλων προβλημάτων που αντιμετώπισε τότε, ήταν και το ζήτημα του κολασμού όλων εκείνων των ανάξιων Ελλήνων που κατά τη διάρκεια της κατοχής της Ελλάδος από τους Ιταλούς Γερμανούς και Βουλγάρους, είτε ετέθησαν στις υπηρεσίες των κατακτητών γενόμενοι όργανά τους, διευκολύνοντας έτσι τους κατακτητές στο ολέθριο κατά της Χώρας έργο τους, είτε ακόμη χειρότερα με τις ενέργειές τους και τη συμπεριφορά τους έθιξαν την εθνική αξιοπρέπεια, καθιστάμενοι ανάξιοι της ελληνικής πατρίδος.
Έτσι διαμορφώθηκε το ιδιότυπο αδίκημα της εθνικής αναξιότητας προκειμένου να δοθεί στις επερχόμενες γενεές το παράδειγμα ότι δεν μπορεί κανείς να μένει ατιμώρητος όταν προσφέρει τις υπηρεσίες του στον εχθρό της Πατρίδας του, αλλά και ακόμη περισσότερο προς φρονηματισμό και υπόδειξη του εθνικού τους καθήκοντος σε στιγμές δοκιμασίας.
Επί τούτου, η πρώτη ενέργεια της ελεύθερης επί ελληνικού εδάφους κυβερνητικής εξουσίας ήταν η ψήφιση της με αριθμό 1 Συντακτικής Πράξης της 6ης Νοεμβρίου 1944 με την οποία επιβάλλονταν ποινικές κυρώσεις στους συνεργασθέντες με τον εχθρό. 
Επειδή όμως αυτή η Πράξη ήταν πολύ γενικόλογη με κίνδυνο δημιουργίας σχετικού χάους αντικαταστάθηκε δύο μήνες αργότερα με την 6η Συντακτική Πράξη του Ιανουαρίου 1945 μετά την οποία όμως εκδόθηκε ο Α.Ν. 5333/1945 με τον οποίο τροποποιήθηκε συμπληρώθηκε και κωδικοποιήθηκε η παραπάνω πράξη, όπως και αυτή τελικά τροποποιήθηκε με την με αρθμ. 12 του 1945 Συνταγματική Πράξη και των νόμων 217, 271, 295 και 332 του 1945 με τους οποίους και προσδιορίζονταν επακριβώς τα στοιχεία εκείνα τα οποία και συγκροτούσαν την υπόσταση των εγκλημάτων συνεργασίας με τον εχθρό και της εθνικής αναξιότητας καθώς και τον τρόπο κολασμού αλλά και την έκταση των ποινών.

Υπόσταση (στοιχεία) αδικήματος 

Σύμφωνα με το 2ο νομοθέτημα διώκονταν και τιμωρούνταν:
  1. Όσοι διαρκούσης ξένης κατοχής ανέλαβαν σχηματισμό Κυβέρνησης, (δηλαδή πρωθυπουργοί) με την συγκατάθεση των εχθρών της πατρίδος.
  2. Όσοι διατέλεσαν κατά παραπάνω περίοδο Υπουργοί και υφυπουργοί, (δηλαδή των κατοχικών κυβερνήσεων).
  3. Όσοι κατέχοντες δημόσια θέση, (δημόσιοι υπάλληλοι και στρατιωτικοί) έγιναν συνειδητά όργανα του εχθρού ή διευκόλυναν το έργο του.
  4. Όσοι ανέλαβαν υπηρεσία πλησίον αρχών κατοχής και ενήργησαν κατά τρόπο πιεστικό για τον λαό.
  5. Όσοι έγιναν συνειδητά όργανα του εχθρού προς διάδοση της προπαγάνδας αυτού.
  6. Όσοι κατέδωσαν στον εχθρό Έλληνες ή συμμάχους, εργαζόμενους χάριν του εθνικού ή συμμαχικού αγώνα και βοήθησαν στην ανακάλυψη και σύλληψη αυτών.
  7. Όσοι προέβησαν σε πράξεις βίας συμπράττοντας ή όχι μετά των οργάνων κατοχής κατά Ελλήνων ένεκα δράσης αυτών κατά του εχθρού.
  8. Όσοι παρέσχον στον εχθρό συστηματικά πληροφορίες περί των κινήσεων και των εργαζομένων για τον εθνικό ή συμμαχικό αγώνα.
  9. Όσοι παρεμπόδισαν ελληνική ή συμμαχική ενέργεια.
  10. Όσοι διετέλεσαν αρχηγοί ή οδηγοί κινήσεων κατά της ακεραιότητας της χώρας.
  11. Όσοι δια της οικονομικής τους συνεργασίας με τον εχθρό προκάλεσαν ζημιές στον ελληνικό λαό, ή σε Έλληνες πολίτες, ή σε πολίτες συμμάχων χωρών, ή υποβοήθησαν την πολιτική του εχθρού προσπάθεια, ή αποκόμισαν εξ αυτού οικονομικά οφέλη.
  12. Έτι δε, όσοι συνεργάσθηκαν με τον εχθρό κατά τρόπο ανάξιο Έλληνος πολίτη και έθιξαν την εθνική αξιοπρέπεια, διευκολύνοντας το έργο των αρχών κατοχής.

ΠΟΙΝΈΣ 

Όπως διαμορφώθηκε ο νόμος επιβαλλόμενες ποινές για τα παραπάνω αδικήματα ορίσθηκαν ανάλογα της ιδιότητας ή της θέσης την οποία κατείχαν οι ένοχοι, ή εκ των αποτελεσμάτων των πράξεων των ενόχων, με την ποινή του θανάτου, ή ισόβια, ή πρόσκαιρα δεσμά, καθώς και με ειρκτή αν συνέτρεχαν ελαφρυντικοί λόγοι, ή ακόμα και απέλαση των καταδικασμένων εκτός ορίων επικράτειας. 
Επίσης δόθηκε στις δικαστικές αρχές το δικαίωμα επιβολής της ολικής ή μερικής δήμευσης της περιουσίας των καταδικασθέντων χωρίς καμία μέριμνα για την περαιτέρω επιβίωση των οικογενειών τους.

ΕΙΔΙΚΆ ΔΙΚΑΣΤΉΡΙΑ 

Τα ειδικά δικαστήρια που συγκροτήθηκαν και επελήφθησαν την εκδίκαση αυτού του ιδιότυπου αδικήματος κατά δημώδη έκφραση αποκλήθηκαν Δικαστήρια δωσιλόγων, οι δε ένοχοιδωσίλογοι. 
Αυτά συγκροτήθηκαν από ένα εφέτη ως πρόεδρο, εκ δύο άλλων εφετών ή πρωτοδικών, από τον επίτροπο, καθώς και από δύο πολίτες ωε μέλη και τον γραμματέα. Όσα δε τέτοια δικαστήρια συγκροτήθηκαν εκτός έδρας Εφετείων, τους εφέτες αντικατέστησαν πρωτοδίκες.
Αλλά και η διαδικασία που ακολουθήθηκε είχε περίεργη σχέση ως προς τη δικονομικό δίκαιο. Συγκεκριμένα κατά των αποφάσεων των ειδικών αυτών δικαστηρίων δεν επιτράπηκε η άσκηση ένδικων μέσων. 
Τέθηκαν διάφοροι περιορισμοί όπως στον αριθμό των συνηγόρων, μέχρι τρεις, καθώς και ο χρόνος της αγόρευσης εκάστου. Επίσης είχε περιοριστεί μέχρι δέκα ο αριθμός των μαρτύρων υπεράσπισης σε αντίθεση με τον αριθμό μαρτύρων κατηγορίας, άνευ περιορισμού. Τέλος, ειδικά σ΄ αυτά τα δικαστήρια αποκλείστηκε η περίπτωση απόλυσης με εγγύηση, καθώς και η ανακοπή βουλευμάτων του συμβουλίου των δικαστηρίων.

Σχόλια

  1. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ (Και ο ΣΥΡΙΖΑ εμμέσως) ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ!!!

    Πώς μας προέκυψε η Χρυσή Αυγή:
    ===========
    Ένα ακόμη πολιτικό έγκλημα που φέρει τη σφραγίδα Σαμαρά.


    -Η αρχή της "νομιμοποίησής" της οφείλεται στην ΑΗΘΗ! συμφωνία των Σαμαρά-Καρατζαφέρη να μετατρέψουν την εκλογική αναμέτρηση στο Δήμο Αθηναίων σε μάζωξη διάφορων τηλεοπτικών «αστέρων», εξευτελίζοντας τη διαδικασία , και σπρώχνοντας συνειδητά και βάσει σχεδίου, μερίδα δεξιών-ακροδεξιών ψηφοφόρων στη Χρυσή Αυγή.

    -Όλο αυτό μαζί με την απόλυτη απαξίωση περιοχών του κέντρου, η οποία, όπως φημολογείται, σχετίζεται με την πρόθεση ισχυρών οικονομικών κύκλων να αγοράσουν πάμφθηνα γη ώστε να τη μοσχοπουλήσουν αργότερα.

    -Και παρέα με την κυβερνητική αναποφασιστικότητα στο μεταναστευτικό, η οποία σε συνδυασμό με την υποκριτική στάση της αριστεράς παγίωσε σε μια μερίδα του κόσμου την αντίληψη ότι σε αυτό το ζήτημα δεν πρόκειται ποτέ να δούμε πραγματικές λύσεις σε πραγματικά, υπαρκτά και μάλιστα φλέγοντα προβλήματα.

    -Και φυσικά με την τάση στρογγυλέματος που επικράτησε τον τελευταίο καιρό:
    αρκετοί έσπευσαν να ξεχάσουν τα τσεκούρια του Βορίδη , το σχεδόν φασίζον παρελθόν του,
    μη συνειδητοποιώντας ότι βαφτίζοντας τον ακροδεξιό απλώς δεξιό,
    ===========
    στην πραγματικότητα δίνουν πάτημα στον ναζί να αναβαθμιστεί στην κατηγορία πατριώτης.


    Βέβαια οι Συριζαίοι δεν ήταν αφελείς, αν δεν ήταν μέρος του σχεδίου, άρπαξαν την ευκαιρία και «έφτιαξαν» το δικό τους …μαγαζί !

    Άρχισαν «από κοινού;» να καίνε την Ελλάδα. Έπρεπε να κτυπήσουν τη Δημοκρατία στη ΚΑΡΔΙΑ και το πέτυχαν αφού το όπλο τους ήταν ο ΦΟΒΟΣ!

    Βρήκαν ευκαιρία με το μνημόνιο, και αντί να συμπαρασταθούν άρχισαν την κατεδάφιση ,την παραπληροφόρηση και την υποσχεσιολογία !

    Σε λίγο χρόνο, και βάσει οργανωμένου ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ πυρπόλησαν την Ελλάδα.

    Οι κουκούλες της κατοχής άλλαξαν χέρια και άρχισαν το χορό της διαστροφής.

    Ο «ΜΕΓΑΣ»...πολιτικός Συρφετός ,ο ΣΥΡΙΖΑ του ΑΛΕΞΙΣ , που με δυσκολία συμπλήρωνε το …Λόττο του 3% , άρχισε προκλητικά και πρωτόγνωρα την κατεδάφιση των ΘΕΣΜΩΝ και των καταστημάτων.

    Μέχρι ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!! για το «καλό»… του κοινωνικού συνόλου, επιστρατεύτηκαν από τους ανεπάγγελτους νεανίσκους της κομματικής πατρογονικής μοναξιάς.

    Ύστερα πήραν σειρά τα …ναρκωτικά !!! και το εμπόριο …όπλων !!!

    Κι όμως , χωρίς ΙΧΝΟΣ ντροπής, οι ανίκανοι και επικίνδυνοι …γονείς , προκαλούν και ζητούν «»ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ» !! για να …διαπαιδαγωγήσουν και τα δικά μας παιδιά….


    Εν ολίγοις, το περίφημο αυγό του φιδιού ΕΜΕΙΣ το αφήσαμε να εκκολαφθεί.

    Εμείς, κλείσαμε τα μάτια και τα αυτιά και όταν καιγόταν η Αθήνα , πάλι λάθος εκτιμήσεις κάναμε, αφού τόσο τα ποσοστά του .. Αλέκου, όσο και του «αόρατου» Μιχαλολιάκου ήταν …ΑΚΙΝΔΥΝΑ!!!

    Απαξιώνοντας, ισοπεδώνοντας, στρογγυλεύοντας, με γνώμονα πάντα το εφήμερο κέρδος, την αρπακόλλα, τη μη διατάραξη των λιμναζόντων υδάτων.

    Θεωρούσε το σύστημα ότι ο Αντώνης μπορούσε να «ελέγχει» την …ανάπτυξη του ΜΑΥΡΟΥ θηρίου. Όμως ξέχασαν ότι ο Μιχαλολιάκος δεν ήταν τυχαίος αφού κατάφερε με την βοήθεια των «μυστικών» να επιβιώσει και να επικρατήσει των …άλλων !

    Τώρα ο Τσίπρας , βρήκε στη πορεία του ένα από ’’ μηχανής Θεό’’. Τον..λιτοδίαιτο , αντιπαθητικό και «ξερόλα» Πάγκαλο. Και η σπίθα έγινε πυρκαγιά !

    Κάθε φορά που μιλούσε ο Πάγκαλος συνειδητά ή ασυνείδητα, ο Τσίπρας «κέρδιζε» μία μονάδα τουλάχιστον!

    Έτσι, ο Σαμαράς και ο… Πάγκαλος έφτιαξαν τους δύο στρατούς. Και αν δεν τους ..έφτιαξαν τους τροφοδότησαν επαρκέστατα.

    Τα οικονομικά προβλήματα !...οι φωτιές !! και οι..προστάτες ΜΑΣ ΕΚΑΨΑΝ !!!

    Έτσι, πολιτικοί και πολίτες, ΣΥΜΒΑΛΛΑΜΕ να εκκολαφθεί το αυγό του φιδιού.

    Πάντως ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ του εγκλήματος της δημόσιας και πολιτικής της νομιμοποίησης, της Χρυσής Αυγής και ΠΑΤΕΡΑΣ- ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ της Λαθρομετανάστευσης
    είναι ο
    ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ !
    -------------------------
    ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙ ΔΩΡΟ ΝΑ ΤΟΝ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ!
    ==========
    ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ…ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ!!!!!

    Όσο για τον Πάγκαλο είναι καλύτερα να τον… αποβάλλουμε με κάθε τρόπο !

    Η Ελλάδα μας κινδυνεύει και ημείς … άδομεν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
    Γράφει ο Ν Βράχος

    Με όνομα βαρύ σαν ιστορία.
    Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας, δεν πιστεύαμε στα αυτιά μας.

    Κι όμως το ποτάμι της λαϊκής οργής και αγανάκτησης ΞΕΣΠΑΣΕ αυθόρμητα μόλις είδε τον Πρόεδρό του, μόλις είδε τον Πρωθυπουργό του , μόλις αντίκρισε τον σωτήρα του.

    Νάτος-Νάτος ο Πρωθυπουργός !!!

    Επί δέκα λεπτά τουλάχιστον, οι σύνεδροι χειροκροτούσαν όρθιοι τον πρώην πρωθυπουργό, φωνάζοντας συνθήματα όπως

    "Γιώργο μαζί, στη νέα εποχή",

    "Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, με τον Γιώργο αρχηγό" και βεβαίως το ...διαχρονικό

    «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό».
    Ο ενθουσιασμός ήταν τόσος, που οι σύνεδροι, έχοντας 'αγκαλιάσει' τον πρώην πρόεδρό τους, δεν τον άφηναν να προχωρήσει.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ήταν χθες παρών στην έναρξη του συνεδρίου λόγω ανειλημμένης υποχρέωσής του στην Κωνσταντινούπολη, ...αντάμειψε όμως τους συνέδρους του ΠΑΣΟΚ σήμερα, φτάνοντας κατευθείαν από το αεροδρόμιο στο ΣΕΦ.

    Για μία ακόμη φορά αυτός ο υπέροχος κόσμος της Ελλάδας έδωσε τη δική του ΑΠΑΝΤΗΣΗ!

    Τώρα η επιστροφή του Γιώργου είναι θέμα χρόνου. Ο ίδιος θα επιλέξει, τον χρόνο και τον τρόπο. Όμως όλοι πρέπει να γνωρίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ, το δικό μας ΠΑΣΟΚ, είναι ΖΩΝΤΑΝΟΣ οργανισμός, αφού τροφοδοτείται και αιμοδοτείται από αγνούς Έλληνες πατριώτες που έζησαν και ζουν το φασισμό όλων των χρωμάτων στο πετσί τους διαχρονικά. Ο απλός Έλληνας, ο δημοκράτης, ο οικογενειάρχης ούτε ξεχνά, αλλά ούτε και ΔΕΧΕΤΑΙ να παραδώσει ιερά και όσια σε εφιάλτες παλιούς και νέους.
    Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο εγγυητής της ομαλότητας, της ειρηνικής συνύπαρξης, του σεβασμού, της ευνομίας, της ισονομίας μα πάνω από όλα είναι ο άνθρωπος ! ο αγωνιστής ! Ο ΕΝΤΙΜΟΣ! Που έδωσε τα πάντα στον αγώνα για την σωτηρία της Ελλάδας μας.
    Παραιτήθηκε για να σώσει την Ελλάδα !
    Ποιος άλλος έχει δώσει τέτοιο δείγμα γραφής;
    Μόνο ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου που ελευθέρωσε τους Έλληνες το 1981.!
    Εμπρός λοιπόν για μια νέα Ελλάδα , σεβαστή και περήφανη, για μας και τα παιδιά μας.
    ΥΓ
    Το ΠΟΣΟΙ είμαστε, θα το μάθετε σύντομα. Αρκεί που αναρωτιόσαστε και ..καλά κάνετε.
    Είμαστε πολλοί και κάθε μέρα περισσότεροι, ώστε να συνεχίσουμε το έργο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΗΔΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΔΕΜΠΟΡΩΝ ΠΑΣΟΚΟΝΟΥΔΟΥΛΩΝ ΑΡΧΙΣΕ. ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΙ Ο ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥΣ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά το πρόβλημα όλων ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου
    Επί Γιώργου Παπανδρέου πάρθηκαν μέτρα ύψους 4 δις ευρώ από μισθούς και συντάξεις..... Τότε γέμισαν οι πλατείες, τότε τον κατηγορήσανε δοσίλογο, προδότη κ.α.
    Τότε η ΝΔ, ο Σύριζα και κάποια λαμόγια στελέχη του ΠΑΣΟΚ έριξαν τον Γιώργο Παπανδρέου.
    Τότε εμφανίστηκε το Ζάππειο 1, Ζάππειο 2, Ζάππειο 3, εμφανίστηκαν τα 18 δις αντισταθμιστικά του Σαμαρά, κ.α. πολλά.
    Από τότε έπεσε ο Γιώργος, βγήκε ο Παπαδήμος, βγήκε ο Σαμαράς με τη κομπανία του και από τότε έχουν παρθεί 14 δις επιπλέον μέτρα.
    Δεν έχει σκάσει μύτη..Δεν έχει συμβεί τίποτα. Ούτε "πλατείες", ούτε προδότες, ούτε δοσίλογοι.
    Από τότε οι τράπεζες συνεχίζουν να κάνουν πάρτι εκατομμυρίων ευρώ, τα μεγάλα κανάλια ξανάρχισαν να παίρνουν τα δάνεια που δεν έδινε ο Παπανδρέου (Φυσικά...αφού ο γιος μεγαλοεκδότη είναι Βουλευτής με τη ΝΔ) και όλα μελί γάλα.
    Τελικά το πρόβλημα όλων ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου.. Ήταν το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν τα λαμόγια,,, Βουλευτές, δημοσιογράφοι και τα λοιπά κατεστημένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τώρα καταλαβαίνουν πολλοί τι γλύτωσε η Ελλάδα το 2010…
    Γ. Παπανδρέου,
    Βουλή, ομιλία για την ένταξη της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης, 6/5/2010:
    =============================
    «Και δεν άκουσα και δεν έχει ακούσει κανένας εναλλακτική λύση -πολύ θα το θέλαμε.
    Πέστε, εξηγήστε τι θα συμβεί, αν χρεοκοπήσει η χώρα, αν κηρύξει στάση πληρωμών.
    Τι θα γίνει με τους μισθούς και τις συντάξεις, που όλοι κοπτόμαστε κατά τα άλλα;
    Τι θα γίνει, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, με ένα κράτος, που δεν μπορεί να δώσει τίποτα;
    Τι θα γίνει με τις καταθέσεις των κόπων του ελληνικού λαού, σε μια οικονομία που θα καταρρεύσει;»

    Ο Σαμαράς δεν τον στήριξε – καταψήφισε με περισσή σιγουριά το νομοσχέδιο εκείνο το βράδυ.
    Ο Τσίπρας τον κατηγόρησε για “επικοινωνιακή και οικονομική τρομοκρατία”. Τα ίδια και η Παπαρήγα.

    Γενικά, ουδείς είχε αντιληφθεί το διακύβευμα.
    Ουδείς είχε αντιληφθεί τον άμεσο κίνδυνο που διέτρεχε η Ελλάδα. Αντίθετα, και εκείνο το βράδυ και μέχρι τον Οκτώβριο του 2011 τον κατηγορούσαν ότι τρομοκρατούσε με παραμύθια τον κόσμο για να περάσει σκληρά μέτρα.
    Αυτό έλεγαν εν χορώ, επί μήνες, όλοι: κόμματα, εφημερίδες, ραδιόφωνα, κανάλια, πρωϊνάδικα, καθηγητάδες, οι πάντες.

    Το πόσο “παραμύθια” ήταν όλα αυτά, όλα αυτά που γλυτώσαμε από το 2010 μέχρι σήμερα – με βαρύ κόστος, αλλά τα γλυτώσαμε χάρη στον Παπανδρέου και την κυβέρνησή του – φαίνεται τώρα στην περίπτωση της Κύπρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 5 Μαρτίου 2010,
    ο κ. Παπανδρέου μετέβη στο Βερολίνο όπου συνάντησε τη Γερμανίδα καγκελάριο κ. Αγκύλα Μέρκελ.
    Ο τότε πρωθυπουργός επισήμαινε ότι η Ελλάδα δεν ζήτησε οικονομική αλλά μόνο
    πολιτική στήριξη ενώ η κ. Μέρκελ έδινε συγχαρητήρια για το δεύτερο πακέτο σκληρών μέτρων που ανακοίνωσε δύο ημέρες πριν και προέβλεπε:
    • Μείωση 30% στα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, αδείας.
    • Μείωση 12% σε όλα τα επιδόματα του Δημοσίου.
    • Μείωση 7% στις αποδοχές υπαλλήλων ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, ΝΠΙΔ.
    • Αύξηση ΦΠΑ από 4,5 στο 5%, από 9 στο 10%, από 19 στο 21%.
    • Αύξηση 15% στον φόρο της βενζίνης.
    • Επιβολή επιπλέον 10% έως 30% στους (ήδη υπάρχοντες) φόρους εισαγωγής επί της αξίας των περισσότερων εισαγόμενων αυτοκινήτων.
    • Επαναφορά τεκμηρίων διαβίωσης σε όλα ανεξαιρέτως τα αυτοκίνητα (είχαν καταργηθεί τον Σεπτέμβριο του 2003), ακόμα και στα μικρότερου κυβισμού.
    • Επέκταση των τεκμηρίων διαβίωσης σε όλα ανεξαιρέτως τα ακίνητα, ακόμα και στα μικρότερα.
    Ξέρετε, ότι με αυτά τα δύσκολα αλλά επαρκή μέτρα, η κυβέρνηση του Πασοκ, μείωσε το έλλειμμα για το 2010 κατά 5% του ΑΕΠ?
    Διαβάστε να μάθετε πόσο το… μείωσαν επί τρία χρόνια και με ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΤΡΑ οι..Σαμαράδες;
    Πού πήγαν τα έξοδα του Δημοσίου
    ==================
    • Τη νεοκαραμανλική πενταετία τα έξοδα του Δημοσίου έτυχαν κατακόρυφης αύξησης. Για μισθούς και συντάξεις αυξήθηκαν κατά 80% μέσα σε πέντε χρόνια!...!...!
    Δηλαδή περίπου 26,5 δις … Εξ’ αυτών τα 19 δις σε μισθούς και τα 7,5 σε συντάξεις !...! Εάν συνυπολογίσουμε την κατακόρυφη αύξηση των εξόδων για την Υγεία φτάνουμε στα 43 δις, όταν οι πρωτογενείς δαπάνες είναι 59 δις …..
    Σκεφτείτε ότι τα έσοδα του κράτους είναι περίπου 50 δις και αυτά προσπαθεί να αυξήσει το μνημόνιο.
    Με όλο τον ορυμαγδό μέτρων, φόρων και μειώσεων.
    • Αλήθεια πως σκέφτεται ο μέγας οικονομολόγος Αντώνης να μηδενίσει το έλλειμμα σε ένα χρόνο; Τι θα πουλάει; Βλακείες; Αμ δε! Η βλακεία δεν φορολογείται στην Ελλάδα γι’ αυτό και δίνετε απ’ τον Αντώνη πλουσιοπάροχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΣΥΜΒΑΣΗ ‘’ΚΟΥΠΕΡ’’ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ !
    =============================
    Με την σύμβαση ΚΟΥΠΕΡ που υπεγράφη το 1940 από την κυβέρνηση Μεταξά , όπως φαίνεται καθαρά και στο ΦΕΚ που παρατίθεται, απαγορεύτηκε στην Ελλάδα να ‘’σκέπτεται’’ πως έχει πετρέλαιο.

    Για ποιο λόγο οι κυβερνήσεις της Ελλάδας δεν αποδέχονταν ότι υπάρχει υπόγειος και υποθαλάσσιος πλούτος στην ελληνική επικράτεια και γιατί αυτό γίνεται τώρα; Υπάρχουν απαντήσεις;

    Μια απάντηση είναι ότι η Ελλάδα είχε συνυπογράψει με τις ΗΠΑ την λεγόμενη Σύμβαση Cooper.

    Η "Σύμβαση Cooper" επικυρώθηκε με τον Α.Ν. 2220/1940 (ΦΕΚ 65/Α'/17.02.1940) Περί κυρώσεως συμβάσεως διά την παραχώρησιν υδραυλικής δυνάμεως Αχελώου ποταμού.

    Με την σύμβαση αυτήν που υπεγράφη στις 17.2.1940 , όλος ο υδάτινος αλλά και ο υπόγειος και υποθαλάσσιος πλούτος της Χώρας (όπως τα λεγόμενα «στρατηγικά ορυκτά», σίδηρος, χρώμιο, νικέλιο, αλουμίνιο, άλλα μεταλλεύματα, πετρέλαιο, αέριο κλπ), τέθηκαν υπό την αιγίδα ενός Αμερικάνικου consortium εταιρειών!

    Την ίδια εποχή, στις 6/5/1940, παραμονές του πολέμου, ο Μεταξάς επαναλάμβανε: «Είναι φυσικό, κράτη παραθαλάσσια σαν εμάς να είμεθα φιλικά με τους Άγγλους και κράτη μεσόγεια σαν τη Βουλγαρία, με τους Γερμανούς. Η διαφορά των πολιτευμάτων δεν παίζει ρόλο (…). Και η Ιταλία στο βάθος, τη φιλία προς την Αγγλία ζητά.
    Μόνο που αυτή ακολουθεί το δρόμο του μεγάλου, ενώ εμείς είμαστε μικροί»

    Λίγους μήνες αργότερα, ‘’κάποιοι ‘’ θεώρησαν σκόπιμο να θανατώσουν στις 28.12.40 τον Ιωάννη Μεταξά.

    Ο Μεταξάς, μία αμφιλεγόμενη ιδεολογικά και πολιτικά προσωπικότητα, είχε ήδη «συμπληρώσει τον κύκλο της» και φυσικό ήταν, να πάρει μαζί του πολλά μυστικά, που έπρεπε να σφραγισθούν για το καλό των δημιουργών τους.

    Ο Δημήτρης Μπάτσης στο βιβλίο που είχε γράψει το 1947 με τίτλο "Η βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα", αποκάλυψε την ύπαρξη της.

    Το κείμενο για το θέμα που μας απασχολεί δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά με τα αρχικά του συγγραφέα με άρθρο που εξέδωσε για να υποστηρίξει τη θέση περί βιωσιμότητας της Ελληνικής οικονομίας στο περιοδικό «Ανταίος» (10 Μαΐου 1946), το επιστημονικό περιοδικό της Αριστεράς που διηύθυνε ο Δ. Μπάτσης και το εξέδιδε μαζί με τον Νίκο Κιτσίκη βουλευτή της Αριστεράς και πλειοψηφήσαντα υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων.

    Θεωρείται ότι αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο εκτελέστηκε ο Μπάτσης. Ως γνωστόν οι Αμερικανοί επέβαλαν την εκτέλεση του Μπελογιάννη και τριών ακόμη αγωνιστών που προασπίζονταν την πατρίδα τους. Σ' αυτούς συγκαταλεγόταν και ο Δ. Μπάτσης που ειρήσθω εν παρόδω ήταν γόνος μεγαλοαστικής οικογένειας (ο πατέρας του ήταν ναύαρχος).

    ΥΓ.
    Τελικά μπήκαμε στον πόλεμο επειδή κάποιοι ήθελαν ενώ δεσμεύτηκε ο ορυκτός μας πλούτος επί πολλά χρόνια, ώστε να είμαστε υποχείριοι και επαίτες των δικαιωμάτων μας και της ελευθερίας μας.
    Ποιος λοιπόν είπε το ..’’ΟΧΙ’’ ????
    Ποιον λοιπόν συνέφερε το ‘’ΟΧΙ’’ ???
    ΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΜΦΥΛΙΑ ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ, ΣΤΟ ΜΙΣΟΣ, ΣΤΗ ΔΙΧΟΝΟΙΑ και στο σημερινό χάλι ??
    Η ΕΠΑΡΑΤΗ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    Ελλάδα, η χιλιοπροδομένη πατρίδα.

    Γράφει ο Ν Βράχος
    Ποιος θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί, ότι η κυβέρνηση του δικτάτορα Μεταξά, λίγους μήνες πριν την 28η Οκτωβρίου 1940, θα επιχειρούσε στις 17.2.40 να ξεπουλήσει τη χώρα και να υποθηκεύσει ΟΛΟ τον ορυκτό της πλούτο???

    Κι όμως, ο ψευτοπατριώτης, ο πρακτορίσκος των Αγγλικών μυστικών υπηρεσιών, χωρίς αιδώ και με απόλυτη ‘’εχεμύθεια’’ ξεπούλησε και υποθήκευσε το μέλλον της πατρίδας μας, σε εκείνους που έβαλαν τον τρελό Χίτλερ, να αιματοκυλήσει τον κόσμο και την Ευρώπη, για να έλθουν εκείνοι ως υποκατάστατοι και κληρονόμοι των Άγγλων.

    Λίγα λόγια από τον τύπο της εποχής.

    Το εξωτερικό χρέος της χώρας το 1932 έφτανε τα 1,022 δισεκατομμύρια χρυσά φράγκα, ενώ το εσωτερικό χρέος ήταν 144 εκατομμύρια χρυσά φράγκα.

    Βασικοί δανειστές της χώρας και κάτοχοι των ελληνικών χρεογράφων ήταν ο οίκος «Hambro» του Λονδίνου, το συγκρότημα «Speyer and Co» της Ν. Υόρκης και η Εθνική Τράπεζα Αθηνών. Το 67,42% του εξωτερικού χρέους ήταν αγγλικά κεφάλαια, το 9,88% ήταν κεφάλαια των ΗΠΑ, το 7,52% ήταν γαλλικά κεφάλαια, το 5,40% σουηδικά, το 3,44% βελγικά. Μόλις το 1,7% ήταν γερμανικά και μόλις το 1,65% ήταν ιταλικά (2).

    Έλληνα, θέλεις να μάθεις γιατί δεν μπορούμε να βγάλουμε τα πετρέλαια που υπάρχουν στο υπέδαφός μας;
    ===============================
    Γιατί ‘’φρόντισε’’ ο μεγάλος ..πατριώτης ο Μεταξάς να τα ΔΕΣΜΕΥΣΕΙ για 70 και πλέον χρόνια.

    Όσο για τον Μεταξά, τον Μάη του 1940, λίγους μήνες πριν την κήρυξη του πολέμου, έλεγε στην «Ντέιλι Τέλεγκραφ»:«Είμεθα ουδέτεροι εφ' όσον χρόνον η Αγγλία θέλει να είμεθα ουδέτεροι.

    Τίποτα δεν κάνομε χωρίς συνεννόησιν με την Αγγλία και, τις περισσότερες φορές ό,τι κάνομε γίνεται κατά σύστασιν ή παράκλησιν της Αγγλίας. Η Ελλάς είναι ζωτικό τμήμα της αγγλικής αυτοκρατορικής αμύνης» (4)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου