ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ - ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ




Η ολοσχερής απουσία συστηματικού απολογισμού και έμπρακτης αυτοκριτικής του ΠΑΣΟΚ για τις επιζήμιες και καταστροφικές κυβερνητικές επιλογές της τελευταίας διετίας,   πιστοποιούν την άρνησή του να αποδεχθεί  τις αδυναμίες και τα λάθη που οδήγησαν τη χώρα και το λαό στην σημερινή τραγική κατάσταση
Η ευθύνη βαρύνει κυρίως τον κ. Παπανδρέου. Βαρύνει, όμως, και όλους όσοι από προσωπικές σκοπιμότητες, ιδιοτέλειες ή ματαιοδοξίες, σιώπησαν, ανέχθηκαν και.........
στήριξαν την «άκρα του τάφου σιωπή». 
Έγκαιρα επισημάναμε ότι το ΠΑΣΟΚ μετεβλήθη σε άδειο σακί. Πολιτικά, ιδεολογικά, οργανωτικά.
Ο ελάχιστος χρόνος που  υπήρχε για την.... πολιτική ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ σπαταλήθηκε σε ανούσιες, φαιδρές και ακραίας γελοιότητας δικαιολογίες, με προφανή σκοπό να διασωθούν κενές περιεχομένου προσωπικές πολιτικές σκοπιμότητες.
Συνιστά τραγικό πολιτικό γεγονός και μέγιστη ιστορική ατυχία, η επιβίωση της χώρας να εξαρτάται από τις κυβιστήσεις και την απεμπόληση ευθυνών των ηγεσιών του πολιτικού κόσμου.
Το ΠΑΣΟΚ καλείται, την ύστατη στιγμή, να επιλέξει την ηγεσία του. Πρόκειται για κορυφαία πολιτική πράξη με απουσία πολιτικού περιεχομένου. Οι δελφίνοι αρκετοί, οι ιδέες και οι προτάσεις σπανίζουν και ο αναγκαίος συνθετικός διάλογος στο περιθώριο και εξαφανισμένος. Τα μέλη του ΠΑΣΟΚ θα κληθούν να επιλέξουν ηγεσία χωρίς να συζητήσουν, να σχολιάσουν, να αντιπαρατεθούν, να συγκρίνουν, να απορρίψουν, να δεχθούν, να συνθέσουν ένα σχέδιο αναγέννησης της παράταξης που θα συμβάλει στην έξοδο από την καθολική κρίση που μαστίζει την πατρίδα.
Το μέγα ερώτημα της ανομολόγητης μετάλλαξής του ΠΑΣΟΚ, από σύγχρονο κόμμα, με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, σε ουρά και άθυρμα κυνικών και ατελέσφορων νεοφιλελεύθερων επιλογών, μένει μετέωρο και αναπάντητο.
Δεν θα συμμετάσχουμε στη διαδικασία επιλογής του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ούτε βέβαια στη συνδιάσκεψη.
H επιλογή μας αυτή συνοδεύεται από οδύνη και λύπη, αλλά την ενδυναμώνει η ισχυρή βούληση να εργασθούμε για την υγιή ανασύνθεση της παράταξης, για μια ΝΕΑ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ.
Δεν επιθυμούμε τον συγχρωτισμό με όψιμους πολιτικούς μεταμορφιστές, χθεσινούς οσφυοκάμπτες και σημερινούς αδέκαστους ελεύθερους σκοπευτές. Ούτε με αδιάβαστους, με ολίγον μελετηρούς και με τους στυλοβάτες της πλέον αυταρχικής και πολιτικά νεκρής περιόδου που γνώρισε το ΠΑΣΟΚ,  κατηγορίες που ενδημούν στα ηγετικά κλιμάκια του κινήματος.

Άλλωστε το εγχείρημα γρήγορα θα κριθεί ατελέσφορο και αλυσιτελές. Η αποτυχία του πιθανόν να συμπαρασύρει άξια και ικανά πρόσωπα που αποδέχονται να επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη παρά τα σκληρά διδάγματα που υπέστησαν.
Η δημοκρατική παράταξη υπάρχει. Την  αποδέχονται χιλιάδες πολιτών που επιλέγουν σήμερα να εκφρασθούν και από άλλους πολιτικούς σχηματισμούς, υπερβαίνοντας τα διλήμματα που επιχειρούν να θέσουν οι επίσημοι εκφραστές των δανειστών.
Είμαστε βέβαιοι ότι στο άμεσο μέλλον θα συναντηθούμε με όσους συνεχίζουν να αγωνιούν και να προβληματίζονται. Οι σχολάζουσες δυνάμεις της πατρίδας, διαθέτουν ικανό και επαρκές μέρισμα και στο ΠΑΣΟΚ. Τώρα ανοίγει ένας νέος διάλογος. Για την Ευρώπη που ανήκουμε, θέλουμε και επιδιώκουμε. Για την σύγχρονη, ανταγωνιστική, ασφαλή και κοινωνικά δίκαιη Ελλάδα. Για την Ελλάδα των Νέων Ανθρώπων
Η νέα εποχή θα αναδείξει νέες συλλογικότητες, θα απαιτήσει νέες δράσεις, θα επιβάλει νέα πολιτικά σχήματα, νέες πολιτικές διαδρομές, νέες συμφωνίες.
ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙ.

ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΔΗΜΟΣ-ΘΩΜΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ-ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ-ΚΟΚΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ-ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ-ΜΑΛΕΣΙΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ-ΜΑΝΙΚΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ-ΠΑΠΑΔΕΛΗΣ ΦΡΑΓΚΛΙΝΟΣ-ΣΚΑΡΤΣΟΛΙΑΣ ΤΑΚΗΣ-ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ ΜΗΝΑΣ

Σχόλια

  1. Η ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ … ΜΥΑΛΟΦΥΓΟΔΙΚΟΥΣ!

    Η Ελλάδα του Σαμαρά του Τσίπρα της Χρυσής Αυγούλας, και των "αναρχικών"(;)

    έστειλε ένα ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ !

    τι μας περιμένει αν ενωθούν αναρχοφασίστες και αναρχοκουμουνίζοντες .

    Όπως ο σαμαράς ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΣΕ να πουλήσει την Ελλάδα και το Κόμμα του,

    όπως ο ΤΣΙΠΡΑΣ με τους οργανωμένους μακελάρηδες σπάζει και καίει τα πάντα ,όπως γράφουν και λένε όλοι, όπως οι μαύρο-αυγήτες μα τα ..πολεμικά και Ναζί καπέλα τους εξορμούν να…καταλάβουν την Ελλάδα μας και τότε αλίμονό μας!
    Εικόνες ΝΤΡΟΠΗΣ με επικίνδυνες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις, πυροδοτούν κάθε μέρα τον… εμφύλιο που ΞΑΝΑ μας κτυπά την πόρτα.
    Δύο επικίνδυνοι πολιτικοί, χωρίς ιδεολογικές βάσεις και σεβασμό στη Δημοκρατία «ένωσαν» τις …δυνάμεις τους. Οι …εγκάθετοι «μοριοδοτούνται » για την κομματική προσφορά τους που πολλές φορές …συμπίπτει με καταστροφές ιδιωτικής και Δημόσιας περιουσίας.
    Ο..ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ και ασύστολος πολιτικά Σαμαράς, και το «κουκλοπαίγνιον » της ανώριμης πολιτικολαγνείας , δίδουν με τη στάση , συμπεριφορά, και τον… πολιτικό τους λόγο, τη γραμμή της προσωπικής-κομματικής τους ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ.
    Έτσι όλα τα γαλακτοπωλεία κάνουν… χρυσές δουλειές. Η έλλειψη επιχειρημάτων αντικαθίσταται από σωματική… ΑΝΑΙΔΕΙΑ ! Και τα πιτσιρίκια της πρωτόγνωρης «καλλιεργούμενης » εμπάθειας …βιάζονται να «ανδρωθούν»! με μόνο στοιχείο την καταστροφή…!
    ΚΑΙ λαθρολάγνοι και οι φασιστολάγνοι ξεχύθηκαν στους δρόμους σαν στρατός …κατοχής, όπως ακριβώς ΔΙΔΑΧΤΗΚΑΝ από τους αρχηγούς τους !
    Σπάνε, κτυπάνε, ασελγούν ,προσβάλουν, καταστρέφουν σαν γνήσιοι μαυροκόκκινοι …ΝΑΖΙ!
    φαντασθείτε ΕΑΝ(;) ΑΦΗΣΟΥΜΕ να μπουν και οι Χρυσαυγήτες... με βουλευτική ...ασυλία και οι…άλλοι να διαχειριστούν τις τύχες μας..

    ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ !!

    ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και έτσι θα "εκτελεσθούν" οι εντολές που έχουν δώσει οι διεθνείς φονιάδες μας :

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΕΛΛΗΝΕΣ!
    ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ!

    Σύντροφοι,

    Είναι πλέον καιρός να βάλουμε τα πράγματα κάτω , και να μιλήσουμε μεταξύ μας με αλήθεια και επίγνωση.
    Ζήσαμε δύο χρόνια μιας πρωτόγνωρης και απαράδεκτης επίθεσης εναντίον του Προέδρου μας και στη συνέχεια εναντίον όλων μας.

    Δείξαμε, και αυτό είναι το μεγάλο λάθος μας, μια αποφασιστικότητα να ξεχάσουμε το παρελθόν, να οργανώσουμε το παρόν και να προσπαθήσουμε να σώσουμε την Πατρίδα μας από το χείλος του γκρεμού.

    Βάλαμε ,δυστυχώς, στην άκρη τα …ζεστά εγκλήματα της προηγούμενης κυβέρνησης, και εν όψει των ΕΘΝΙΚΩΝ κινδύνων, ζητήσαμε από το λαό μας, συμπαράσταση στα τρομακτικά προβλήματα που ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ!

    Όμως, η πτώση της προηγούμενης κυβέρνηση και του ΑΧΡΗΣΤΟΥ ! σουβλακολάγνου πλαϊμπολίστα , συνδυάστηκε με την παρακομματική εκτροπή και χλωροφόρμιση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας.
    Και ξύπνησαν οι …βρυκόλακες !!!

    Χρόνια ολόκληρα ζούσαν στην περιφρόνηση και στη σιωπή. Πλήρωναν την προδοσία τους όπως τους άξιζε. Ήλθαν όμως αποφασισμένοι να…πιουν αίμα.

    Έτσι «πεινασμένοι» για εξουσία και αποφασισμένοι να μη ξανακλειστούν στον πύργο της σιωπής, ξεκίνησαν ένα ΒΡΟΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΛΑΣΠΗΣ !

    Και το χειρότερο, ΕΚΡΥΨΑΝ!! Από τον ελληνικό λαό και ιδίως από τους ψηφοφόρους της Ν.Δ την αλήθεια ότι ΓΝΩΡΙΖΑΝ την οικονομική κατάσταση της χώρας που υπήρχε με την Κυβέρνηση Καραμανλή στην οποία ήταν…Υπουργος !

    Η κακία και το μίσος, που τόσα χρόνια τον…έτρεφαν , εκδηλώθηκαν με ασύστολη εμπάθεια, προκλητικότητα και εκδικητικότητα.


    Και αντί να τεθεί συμπαραστάτης στην Εθνική μας προσπάθεια, έρριξε άμμο και χολή στην Κυβέρνηση και στο Γιώργο Παπανδρέου.

    Τα Νοικιασμένα ..κοπρόσκυλα της παραδημοσιογραφίας , άνοιξαν τους προσωπικούς τους …οχετούς.

    Ζήσαμε όλοι στιγμές πρωτόγνωρες. Αντί για συμπαράσταση βρήκαμε πάλι ΠΡΟΔΟΣΙΑ τόσο εντός της Ελλάδας όσο και εκτός.

    Ο Βρυκόλακας του χθές έγινε ο ΚΟΜΑΝΕΤΣΗΣ του σήμερα. ¨Όλοι γνωρίζουμε πια το ποιος ήτανε και το ποιος ΕΜΕΙΝΕ!

    Η λάσπη ,η παραπληροφόρηση, η αναμόχλευση τον…έφεραν στη Συγγρού.

    ΓΙΑΤΙ φίλοι μου θα αφήσουμε το Σαμαρά να γίνει πρωθυπουργός και όλους τους άλλους, για να …εφαρμόσουν ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ !!! πολιτική , όπως κάνουν τώρα;

    Ποιος από εσάς εμπιστεύεται τον Αντώνη Κομανέτση ; ξεχάσαμε τι «ακούσαμε» επί δύο χρόνια;

    Ξεχάσατε τις μυριάδες συκοφαντίες και …απεργίες;

    Πόσες φορές ακούσαμε για προδότες και πουλημένους ;

    Πόσες φορές μας σαμποτάρισε στο Εξωτερικό; Πόσες φορές μας υποσχόταν λύσεις σε…18 ΜΗΝΕΣ; Σήμερα τι …υπόσχεται; Σήμερα τι …λέει; Σήμερα τι …θέλει; Σήμερα που…είναι ;

    Ποιος Σαμποτάρισε την ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ;

    ΄Ηδη διέλυσε τη Νέα Δημοκρατία ,πιστεύοντας ότι έτσι «ευκολότερα» θα την…καταπιεί ;

    Είναι δυνατόν να τον εμπιστευθεί κανείς , όταν επί ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ κατέστρεφε κάθε προσπάθεια και σαμποτάριζε, κάθε ΑΓΩΝΑ ΤΙΜΗΣ και ΕΛΠΙΔΑΣ που έδιναν οι Έλληνες;

    Ξεχάσατε τι έλεγε;

    Πιστεύετε τι…λέει ;

    Νομίζετε ότι …άλλαξε;

    Άπαξ προδότης ,….λέει ο κολλητός του !

    Αλήθεια που βρίσκονται τόσα χρήματα για τους «μισθωμένους» παπαγάλους των ΜΜΕ και των ΜΠΛΟΓΚΣ;

    Έχετε εμπιστοσύνη να πάμε σε ένα πόλεμο, με ένα «πολίτη» που ΠΛΗΡΩΣΕ!!! για να μη «πιάσει»… όπλο;

    Θα του εμπιστευόσαστε την πατρίδα μας χωρίς να ΦΟΒΑΣΤΕ ! ότι όσοι έχουν απομείνει γύρω από τα σύνορά μας δεν θα έλθουν στην πλατεία …ΟΜΟΝΟΙΑΣ;

    ΕΜΠΡΟΣ Έλληνες!

    Ο Σαμαράς θα τους…φέρνει και οι ΤΣΙΜΠΛΕΣ θα τους προστατεύουν.

    Αυτοί οι κόκκινοι ΠΡΟΔΟΤΕΣ τακίμιασαν με τον Κομανέτση και ευτυχώς που ο Θεός μας λυπήθηκε και βρέθηκε ο Γιώργος.

    Σκεφθείτε λογικά και ακομμάτιστα:
    Δεν αγαπάτε την Πατρίδα μας και τις οικογένειές σας;


    ΦΥΓΕ ΤΩΡΑ !! ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ! ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ !!


    Που είναι ο… Καραμανλής; Γιατί ΚΡΥΒΕΤΑΙ;
    Γιατί ΔΕΝ μιλάει;

    ΠΟΙΟΙ τον… πρόδωσαν όπως ισχυρίζεται;

    ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο …οικονομολόγος Σαμαράς ;

    Δεν κατάλαβε ότι βουλιάζουμε; Γιατί δεν έκανε τίποτα;

    ΦΥΓΕ ΤΩΡΑ ΣΑΜΑΡΑ!!!

    ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΑΝΤΩΝΗ ΚΟΜΑΝΕΤΣΗ !!!

    Ένας φίλος του Πασοκ

    ΥΓ
    Ούτε βολεμένος, ούτε κρατικοδίαιτος, ούτε επίσημο μέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου