Το Συμβούλιο της Επικρατείας ή των Μπετατζίδων; Πράσινο φως» για τους ΧΥΤΑ στο Γραμματικό και την Κερατέα!


 




Δεν θα βαρεθώ να το λέω, η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ο ΜΟΝΟΣ λόγος ύπαρξης της εκτεταμένης διαπλοκής και της διαφθοράς. (εδώ)
Φυσικά και δεν υπάρχει κοινωνία ανθρώπων με μηδενικό έγκλημα, αλλά αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα εδώ και τριάντα χρόνια, μπορεί να συγκριθεί μόνο με καθεστώτα τύπου Πολ Ποτ ή Πινοσέτ.

Φανταστείτε το ως ένα ποδοσφαιρικό αγώνα, στον οποίο ο διαιτητής δίνει πέναλτι μόνο υπέρ της μίας ομάδας και κόκκινες μόνο κατά της άλλης.
Είσαι Μπετατζής, Παρανομείς; Οχι! Ο,τι είναι νόμιμο είναι κι ηθικό!

Είσαι η Ζήμενς, Παρανομείς; Οχι! Ο,τι είναι νόμιμο είναι κι ηθικό!

Είσαι αδελφός/κολλητός/εραστής/γκόμενα Πρωθυπουργού, Υπουργού, Συνδικαλιστή, Βουλευτή, Εργολάβου, Εκδότη, δημοσιογράφου, Παρανομείς; Οχι! Ο,τι είναι νόμιμο είναι κι ηθικό!
Είσαι Πολίτης, Πληρώνεις! Κι αν δεν πληρώσεις σου περνάνε βραχιολάκια!
Η απόφαση αυτή του ΣτΕ μου μύρισε…
θυμάρι….




Γράφει σήμερα τα κάτωθι το in.gr
Αθήνα, 
Το «πράσινο φως» για τη συνέχιση της κατασκευής ΧΥΤΑ στις θέσεις «Μαύρο Βουνό» Γραμματικού και «Βραγόνι» Κερατέας, άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Πιο συγκεκριμένα, το Ε’ Τμήμα του ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις των δήμων Γραμματικού και Κερατέας Λαυρεωτικής, με τις οποίες ζητούσαν να ακυρωθούν οι υπουργικές αποφάσεις του 2009, με τις οποίες παρατάθηκε έως 30 Οκτωβρίου 2013 η χρονική διάρκεια ισχύος των υπουργικών αποφάσεων που ενέκριναν τους περιβαλλοντικούς όρους για την κατασκευή και λειτουργία «Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Αποβλήτων» στη θέση «Βραγόνι» της Κερατέας και στη θέση «Μαύρο Βουνό» Γραμματικού.

Ακόμη, η ισχύς των περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή των επίμαχων δύο έργων παρατάθηκε μεν μέχρι 30 Οκτωβρίου 2013, αλλά χωρίς να επέλθουν ουσιαστικές μεταβολές στους αρχικούς περιβαλλοντικούς όρους.

Οι θέσεις «Βραγόνι» και «Μαύρο Βουνό» εντάσσονται στο σχεδιασμό (Β’ φάση σχεδιασμού) διαχείρισης αποβλήτων της περιφέρειας Αττικής και έχουν εγκριθεί με το νόμο 3164/2003.

Στις προσφυγές τους, οι Δήμοι υποστήριζαν, μεταξύ άλλων, ότι η εφαρμογή των υπουργικών αποφάσεων θα επιφέρει ανεπανόρθωτη βλάβη στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της Κερατέας και του Γραμματικού και στην υγεία των κατοίκων των δύο αυτών περιοχών, καθώς και στα αρχαία ευρήματα.

Ακόμη, υποστήριζαν ότι είναι αντισυνταγματική η διάταξη του άρθρου με την οποία εγκρίθηκε η Β’ φάση σχεδιασμού της διαχείρισης αποβλήτων της περιφέρειας Αττικής, στην οποία στηρίχθηκε η αρχική έγκριση περιβαλλοντικών όρων και καθορίστηκαν ως κατάλληλες για την κατασκευή ΧΥΤΑ στη νοτιοανατολική Αττική οι θέσεις «Βραγόνι» Κερατέας και «Μαύρο Βουνό» Γραμματικού.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν όλους τους ισχυρισμούς των Δήμων, άλλους ως αβάσιμους ή απαράδεκτους και άλλους ως αόριστους.

Ειδικότερα, κρίθηκε ότι η παράταση των επίμαχων υπουργικών αποφάσεων του 2009 για την κατασκευή των δύο ΧΥΤΑ δεν είναι αντίθετη σε καμία συνταγματική διάταξη, δεν αντιβαίνει τους νομοθετικούς κανόνες της ΕΕ και είναι σύμφωνη με την ελληνική νομοθεσία.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
πηγη

Σχόλια