Στο εδώλιο Γ.Παπανδρέου & Γ.Παπακωνσταντίνου για το έλλειμμα!


Image


 Στον τοίχο να ξεβρωμίσει ο τόπος και να πληρώσουν οι ίδιοι τα έξοδα της εκτέλεσης τους.

Μόνο έτσι θα ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα του λαού μας


Βαριές ποινικές ευθύνες καταλογίζουν οι εισαγγελείς που ερευνούν το σκάνδαλο της πλαστογράφησης του ελλείμματος της χώρας από τους ελεγκτές της τρόϊκας σε συνεργασία με την κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου και κατ'αυτό τον τρόπο ζητούν από την Βουλή των Ελλήνων την ποινική δίωξη του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του πρώην υπουργού Οικονομικών και νυν υπουργού ΠΕΚΑ, Γιώργο Παπακωνσταντίνου!
Η υπόθεση είναι τεράστια γιατί, έστω και κατ'αρχήν υπάρχουν ισχυρές αποχρώσες ενδείξεις για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα στο ΔΝΤ και το Μνημόνιο και να ακολουθήσει η οικονομική και πολιτική κατοχή της Ελλάδας!
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στο έγγραφό τουw οι οικονομικοί εισαγγελείς, "Στο έγγραφο που έστειλαν στον εισαγγελέα του Α.Π. αναφέρουν: «από το σύνολο του συλλέγοντος αποδεικτικού υλικού (μάρτυρες, έγγραφα) και ιδίως από τις μαρτυρικές καταθέσεις πρόεκυψαν στοιχεία σχέση έχοντα με αξιόποινες πράξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών και με πρόσωπα κατεχόντων συγκεκριμένες θέσεις στην προηγούμενη κυβέρνηση της Ελλάδος».

Επίσης τονιζεται ότι:.....
«Σε πλείστες των μαρτυρικών καταθέσεων ρητώς γίνεται λόγος για διόγκωση και αυθαίρετο προσδιορισμό του δημοσίου ελλείμματος του 2009 αφενός και αφετέρου ευθυνών του τότε πρωθυπουργού, μελών της τότε κυβερνήσεως και τότε αρμοδίων υπουργών Οικονομικών». 
Στο πόρισμά τους που αποστέλλουν στη Βουλή οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς (έτσι εξηγούνται και οι πιέσεις που οδήγησαν στην παραίτησή τους και η χθεσινή ανοίκεια επίθεση του ίδιου του υπουργού Δικαιοσύνης στο πρόσωπό τους) ζητούν τη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου και του τότε υπουργού Οικονομικών και νυν υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής  Γιώργου Παπακωνσταντίνου για συμμετοχή τους στην τεχνητή αύξηση του ελλείμματος, με απώτερο σκοπό την είσοδο της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης.
Το πόρισμα έχει διαβιβαστεί στον Άρειο Πάγο και από εκεί θα ταξιδέψει στην Βουλή.
Οι δύο εισαγγελείς ζητούν να ενεργοποιηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών όχι μόνο για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, μέλη της τότε κυβέρνησης αλλά και τους τότε αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών.
Η υπόθεση για την οποία διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από τις 19 Σεπτεμβρίου, αφορά καταγγελίες που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο, της καθηγήτριας Οικονομετρίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και πρώην μέλους της ΕΛΣΤΑΤ Ζωής Γεωργαντά για τεχνητή διόγκωση του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009.

Η καταγγέλλουσα υποστηρίζει ότι τον Νοέμβριο του 2010 η ΕΛΣΤΑΤ, δεχόμενη πιέσεις από την Eurostat, εμφάνισε το έλλειμμα του 2009 στο 15,4% από 12- 13% που ήταν, με στόχο να ληφθούν επιπλέον δυσμενέστερα οικονομικά μέτρα. 
Οι εισαγγελείς παραθέτουν τα 18 ονόματα προσώπων που κατέθεσαν στην έρευνα:

Ζωή Γεωργαντά,

Νικόλαος Στρόμπλος, πρώην διευθυντής της Διευθύνσεως Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ,

Νικόλαος Λογοθέτης, πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ,

Κωνσταντίνος Σκορδάς, πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ,

Νικόλαος Χουντής, ευρωβουλευτής,

Σοφία Βούλτεψη, δημοσιογράφος,

Γεώργιος Κασσιμάτης, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου,

Γεώργιος Ρωμανιάς, οικονομολόγος,

'Αννα Ζωηρού, οικονομολόγος,

Σταύρος Μπεριάτος, τμηματάρχης του Τμήματος Γενικής Κυβέρνησης και Χρηματοοικονομικών Λογαριασμών,

Ανδρές Φιλίππου, πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ,

Αναστασία Πατεράκη, προϊσταμένη Διεύθυνσης ΑΕΠ,

Γεώργιος Σημιγιάννης, πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ,

Στέλλα Μπαλφούσια, οικονομολόγος,

Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, δημοσιογράφος,

Επαμεινώνδας Μαριάς, καθηγητής πανεπιστημίου και

Κυριάκος Σπαθαράκης.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ο κ. Πεπόνης είχε αποστείλει κλήση με την ιδιότητα του υπόπτου στον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, καθηγητή Ανδρέα Γεωργίου, από τον οποίο ωστόσο δεν έλαβε ανωμοτί κατάθεση.

Το διαβιβαστικό του κ. Πεπόνη, μαζί με την ογκωδέστατη δικογραφία, χρεώθηκε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προϊστάμενο των οικονομικών εισαγγελέων Νίκο Παντελή, ο οποίος είναι και ο αρμόδιος για τη διαδικασία αποστολής της δικογραφίας στη Βουλή.
Η έρευνα, την οποία είχε ξεκινήσει στις 19 Σεπτεμβρίου του 2011 ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, με αφορμή τις καταγγελίες του πρώην μέλους του Δ.Σ. της ΕΛ.ΣΤΑΤ., Ζωής Γεωργαντά, προσέκρουσε σε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες προσώπων, «κατέχοντα συγκεκριμένες θέσεις στην προηγούμενη κυβέρνηση της Ελλάδας», με βάση έγγραφα και ιδίως μαρτυρικές καταθέσεις που ελήφθησαν κατά την έρευνα.

Σχόλια

  1. Ρένα Ασημακοπούλου:
    «Οι δικαστές δεν είναι θεοί»
    Η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του Αρείου Πάγου που δεν δίστασε να πάει κόντρα στο ρεύμα
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/07/2011, 05:45

    17

    emailεκτύπωση
    Αν είναι αλήθεια ότι την ιστορία τη διαμορφώνει κυρίως η συγκυρία σε μια δεδομένη στιγμή, τότε η ιστορική στιγμή για τη νέα Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, την κυρία Ρένα Ασημακοπούλου, την πρώτη γυναίκα επικεφαλής εδώ και 177 χρόνια λειτουργίας του ανωτάτου δικαστηρίου, ήταν η συνάντησή της τον περασμένο Απρί-λιο στη Βουλή με τον σημερινό υπουργό Δικαιοσύνης.
    Από τότε ο κ. Μιλτ. Παπαϊωάννου, ως πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, εντυπωσιάστηκε από τη γυναίκα η οποία δήλωνε απροκάλυπτα «φιλοδικηγορική», αλλά και τασσόταν υπέρ της παράτασης του ωραρίου των δικαστηρίων.
    Εντυπωσιάστηκε και από τη θέση της για τη Δικαιοσύνη: «Πώς είμαστε σίγουροι ότι κάποιος χάνει δίκαια; Οι δικαστές είμαστε θεοί;» είχε αναρωτηθεί με θάρρος και διάθεση για αυτοκριτική.

    Ετσι η πρόταση του κ. Παπαϊωάννου στο Υπουργικό Συμβούλιο να επιλεγεί γυναίκα για πρώτη φορά στη θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου μάλλον ήταν αναμενό-μενη.
    Η κυρία Ασημακοπούλου είχε επισκεφτεί τη Βουλή με την ιδιότητα τής αντι-προέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου, εκείνος την εμπιστεύτηκε λίγους μήνες αργότε-ρα ως θεσμικός παράγοντας της Πολιτείας... Η πρόταση έγινε δεκτή και από τον Πρωθυπουργό με ικανοποίηση, αφού πάντα επιθυμεί την προώθηση γυναικών σε κρίσιμες για τη Διοίκηση θέσεις.

    Η αλήθεια είναι ότι η προαχθείσα επί ΠαΣοΚ 65χρονη αντιπρόεδρος δεν είναι άγνω-στη ούτε στους δικηγόρους αλλά ούτε και σε όσους παρακολουθούν τα δικαστικά δρώμενα τις τελευταίες δεκαετίες.
    Η επιλογή της σηματοδοτεί για τους περισσότερους την επιβράβευση ενός προσώπου που δεν δίστασε να πάει ενάντια στο κλίμα Σανιδά εντός του Αρείου Πάγου.
    Οπως τότε στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, που μειοψήφησε μαζί με τη συνάδελφό της, τότε αρεοπαγίτη, κυρία Ελισάβετ Μουγάκου-Μπρίλλη για την υπόθεση της πειθαρχικής δίωξης κατά του κ. Ν. Ζαγοριανού.
    Τον Φεβρουάριο του 2010 η κυρία Ασημακοπούλου είχε ταχθεί υπέρ τού να τεθεί ο κ. Ζαγοριανός,
    πρώην ανακριτής της υπόθεσης Siemens, σε προσωρινή αργία. Μαζί με την κυρία Μουγάκου Μπρίλλη είχαν αντιταχθεί σε εννέα ανώτατους δικαστές που είχαν «απαλλάξει» τον ανακριτή της Siemens.
    Μεταξύ αυτών ήταν και ο τότε Πρόε-
    δρος του Αρείου Πάγου κ. Γ. Καλαμίδας, αλλά και ο σημερινός Εισαγγελέας κ. Ι. Τέντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σανιδάς, Κεδίκογλου, ασπίδα για Ζαγοριανό
    Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ
    «Ασπίδα» για την προστασία του ανακριτή της υπόθεσης Siemens Ν. Ζαγοριανού ύψωσαν ο επίτιμος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Σανιδάς και ο επίτιμος πρόεδρος Ρωμύλος Κεδίκογλου.
    Οι καταθέσεις των Γ. Σανιδά και Ρ. Κεδίκογλου στον Εισαγγελέα Εφετών Κ. Παρασκευαΐδη, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας σε βάρος του ανακριτή Ν. Ζαγοριανού Και οι δύο λειτουργούν ως «σωματοφύλακες» του ανακριτή και, με τις καταθέσεις τους στο πλαίσιο της ποινικής προκαταρκτικής έρευνας σε βάρος του Ν. Ζαγοριανού, δεν αρκούνται στην υπεράσπιση της ακεραιότητάς του.
    Ο «εφευρέτης» της φόρμουλας των παραπλανηθέντων υπουργών στην υπόθεση του Βατοπεδίου, ο κ. Σανιδάς, στην 16σέλιδη κατάθεσή του (16/11/2009) ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών Κ. Παρασκευαΐδη, από μάρτυρας μετατρέπεται σε κατήγορο. Εκπλήσσει η σφοδρότητα των διατυπώσεών του κατά όσων ζήτησαν τον έλεγχο του ανακριτή και κατά όσων εισαγγελικών λειτουργών ενεπλάκησαν στην πειθαρχική και ποινική προκαταρκτική.
    Κατά Ματζουράνη
    Ο κ. Σανιδάς σπεύδει να προλάβει και τα χειρότερα για τον ίδιον, γι' αυτό υποστηρίζει ότι: «...Διαπίστωσα περίεργες, ανεξήγητες και ύποπτες προσπάθειες ενοχοποιήσεως του ανακριτή Ν. Ζαγοριανού, αλλά και άλλων δικαστικών λειτουργών, μεταξύ των οποίων του προσώπου μου και του Εισαγγελέα Εφετών Ιωάννη Σακελλάκου».
    Με ανοίκειο τρόπο καταφέρει κατά του δικηγόρου Ι. Ματζουράνη (υπερασπιστή του κατηγορούμενου Γ. Σκαρπέλη), χαρακτηρίζοντας ψευδέστατα και συκοφαντικά όσα ο πρώτος κατέθεσε ενώπιον του Ι. Παπανικολάου. Μάλιστα, ο κ. Σανιδάς δηλώνει ότι επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του, εκτιμώντας πως όσα κατατέθηκαν από τον συνήγορο είχαν «σκοπό να πλήξουν τον ανακριτή και εμένα». Παρά ταύτα ο επίτιμος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει επιβεβαιώσει τρεις συναντήσεις με τον ανακριτή Ν. Ζαγοριανό, που σκοπό είχαν την επιτάχυνση και διευκόλυνση της ανάκρισης. Δηλαδή, όσες και ο ίδιος ο ανακριτής ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση της Siemens.
    Κατά Παπανικολάου
    Ο κ. Σανιδάς αφήνει μπηχτές για τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αν. Κανελλόπουλο, ενώ σχεδόν με απαξιωτικό τρόπο αντιμετωπίζει τον συνάδελφό του Ι. Παπανικολάου, όταν υποστηρίζει: «Δεν γνωρίζω τους λόγους και τα παραγωγικά αίτια της βουλήσεως των ενεργειών του κ. Ι. Παπανικολάου, θέλω πάντως να πιστεύω ότι αυτά δεν έχουν σχέση με τη μη επιλογή του σε πρόεδρο ή εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όπως έχει γραφεί στον Τύπο». Και συνεχίζει αντιστρέφοντας «το κατηγορητήριο»: «...Προκύπτει ότι κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος, και μάλιστα κατ' εξακολούθηση, έχει με τις ενέργειές του τελέσει εκείνος που εστράφη κατά του ανακριτού Ζαγοριανού»!
    Κατά τον κ. Σανιδά ο ανακριτής, ό,τι και αν έκανε, ό,τι και αν παρέλειψε, θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως προστατευόμενο είδος. Μάλιστα, φτάνει στο σημείο να υποστηρίζει ότι «οι υποθέσεις του σκανδάλου Siemens τείνουν να μεταβληθούν σε υπόθεση Ζαγοριανού» με αποτέλεσμα τον αποπροσανατολισμό...
    Ο κ. Σανιδάς καλύπτει πλήρως τον ανακριτή για το γεγονός ότι αυτός δεν εξέδωσε ένταλμα κατά του Μιχ. Χριστοφοράκου για πράξεις δωροδοκίας και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (2004-2007).
    Χαρακτηρίζει δε, τη σε βάρος του κατηγορία για παράβαση καθήκοντος, ως προπετή, αβάσιμη και αόριστη, ενώ περιλούζει τον Ι. Παπανικολάου για το «ολέθριο ατόπημα σε βάρος του ανακριτού που του αποδίδει παράλειψη ενέργειας», κάτι που επιβεβαιώνει «την έλλειψη αμεροληψίας και αντικειμενικότητας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σανιδάς, Κεδίκογλου, ασπίδα για Ζαγοριανό
    Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ
    «Ασπίδα» για την προστασία του ανακριτή της υπόθεσης Siemens Ν. Ζαγοριανού ύψωσαν ο επίτιμος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Σανιδάς και ο επίτιμος πρόεδρος Ρωμύλος Κεδίκογλου.
    Οι καταθέσεις των Γ. Σανιδά και Ρ. Κεδίκογλου στον Εισαγγελέα Εφετών Κ. Παρασκευαΐδη, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας σε βάρος του ανακριτή Ν. Ζαγοριανού Και οι δύο λειτουργούν ως «σωματοφύλακες» του ανακριτή και, με τις καταθέσεις τους στο πλαίσιο της ποινικής προκαταρκτικής έρευνας σε βάρος του Ν. Ζαγοριανού, δεν αρκούνται στην υπεράσπιση της ακεραιότητάς του.
    Ο «εφευρέτης» της φόρμουλας των παραπλανηθέντων υπουργών στην υπόθεση του Βατοπεδίου, ο κ. Σανιδάς, στην 16σέλιδη κατάθεσή του (16/11/2009) ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών Κ. Παρασκευαΐδη, από μάρτυρας μετατρέπεται σε κατήγορο. Εκπλήσσει η σφοδρότητα των διατυπώσεών του κατά όσων ζήτησαν τον έλεγχο του ανακριτή και κατά όσων εισαγγελικών λειτουργών ενεπλάκησαν στην πειθαρχική και ποινική προκαταρκτική.
    Κατά Ματζουράνη
    Ο κ. Σανιδάς σπεύδει να προλάβει και τα χειρότερα για τον ίδιον, γι' αυτό υποστηρίζει ότι: «...Διαπίστωσα περίεργες, ανεξήγητες και ύποπτες προσπάθειες ενοχοποιήσεως του ανακριτή Ν. Ζαγοριανού, αλλά και άλλων δικαστικών λειτουργών, μεταξύ των οποίων του προσώπου μου και του Εισαγγελέα Εφετών Ιωάννη Σακελλάκου».
    Με ανοίκειο τρόπο καταφέρει κατά του δικηγόρου Ι. Ματζουράνη (υπερασπιστή του κατηγορούμενου Γ. Σκαρπέλη), χαρακτηρίζοντας ψευδέστατα και συκοφαντικά όσα ο πρώτος κατέθεσε ενώπιον του Ι. Παπανικολάου. Μάλιστα, ο κ. Σανιδάς δηλώνει ότι επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του, εκτιμώντας πως όσα κατατέθηκαν από τον συνήγορο είχαν «σκοπό να πλήξουν τον ανακριτή και εμένα». Παρά ταύτα ο επίτιμος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει επιβεβαιώσει τρεις συναντήσεις με τον ανακριτή Ν. Ζαγοριανό, που σκοπό είχαν την επιτάχυνση και διευκόλυνση της ανάκρισης. Δηλαδή, όσες και ο ίδιος ο ανακριτής ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση της Siemens.
    Κατά Παπανικολάου
    Ο κ. Σανιδάς αφήνει μπηχτές για τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αν. Κανελλόπουλο, ενώ σχεδόν με απαξιωτικό τρόπο αντιμετωπίζει τον συνάδελφό του Ι. Παπανικολάου, όταν υποστηρίζει: «Δεν γνωρίζω τους λόγους και τα παραγωγικά αίτια της βουλήσεως των ενεργειών του κ. Ι. Παπανικολάου, θέλω πάντως να πιστεύω ότι αυτά δεν έχουν σχέση με τη μη επιλογή του σε πρόεδρο ή εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όπως έχει γραφεί στον Τύπο». Και συνεχίζει αντιστρέφοντας «το κατηγορητήριο»: «...Προκύπτει ότι κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος, και μάλιστα κατ' εξακολούθηση, έχει με τις ενέργειές του τελέσει εκείνος που εστράφη κατά του ανακριτού Ζαγοριανού»!
    Κατά τον κ. Σανιδά ο ανακριτής, ό,τι και αν έκανε, ό,τι και αν παρέλειψε, θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως προστατευόμενο είδος. Μάλιστα, φτάνει στο σημείο να υποστηρίζει ότι «οι υποθέσεις του σκανδάλου Siemens τείνουν να μεταβληθούν σε υπόθεση Ζαγοριανού» με αποτέλεσμα τον αποπροσανατολισμό...
    Ο κ. Σανιδάς καλύπτει πλήρως τον ανακριτή για το γεγονός ότι αυτός δεν εξέδωσε ένταλμα κατά του Μιχ. Χριστοφοράκου για πράξεις δωροδοκίας και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (2004-2007). Χαρακτηρίζει δε, τη σε βάρος του κατηγορία για παράβαση καθήκοντος, ως προπετή, αβάσιμη και αόριστη, ενώ περιλούζει τον Ι. Παπανικολάου για το «ολέθριο ατόπημα σε βάρος του ανακριτού που του αποδίδει παράλειψη ενέργειας», κάτι που επιβεβαιώνει «την έλλειψη αμεροληψίας και αντικειμενικότητας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βούλτεψη , Χουντής και Αγανακτισμένοι κατέθεσαν για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ!
    ________________________________________
    1/20/2012 04:29:00 μμ Δημοσιεύθηκε από Παραπολιτική
    Απίστευτο κι όμως ο αληθινό! Ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπονής ζητά τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών των Γιώργου Παπανδρέου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου έχοντας εξετάσει ως μάρτυρες όλους τους αντιμνημονιακούς πανελίστες!

    Ο φάκελος στάλθηκε στο Άρειο Πάγο χωρίς να καταθέσει ο Πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ Ανδρέαας Γεωργίου αλλά κατέθεσαν -μεταξύ άλλων- οι:

    α) Νίκος Χουντής, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
    β) Σοφία Βούλτεψη, πρώην βουλευτής της Ν.Δ και πρώην εκδότρια της Απογευματινής. Αξέχαστη έχει μείνει η...


    ...υστερική αντιμνημονιακή παρουσία στα τηλεπαράθυρα του Alter.
    γ) Γιώργος Κασσιμάτης, συνταγματολόγος και λαϊκός ήρωας των Αγανακτισμένων.
    δ) Επαμεινώναδας Μαριάς, καθηγητής και πιο "αγανακτισμένος" κι από τους Αγανακτισμένους.

    Τι σχέση μπορεί να έχουν όλοι αυτοί με το έλλειμμα του 2009; Μόνο ο Μίκης Θεοδωράκης δεν κατέθεσε!


    Εγώ απορώ γιατί ο εισαγγελέας δεν αρκέστηκε μόνο στην κατάθεση της Βούλτεψη. Δεν χρειαζόταν άλλος μάρτυρας.

    Μου αρέσει όμως ένα πράγμα.
    Ότι ξεμπροστιάστηκαν.
    Αν παρατηρήσετε, το πάνελ των "μαρτύρων" αντιπροσωπεύει όλο το εθνοκάπηλο και νταβατζίδικο σίχαμα που συγκρούστηκε με τον Παπανδρέου:
    από τον Κουρή μέχρι το Μιχελάκη και τον Φαήλο,
    απο τον Ψυχάρη μέχρι τον Χατζηνικολάου,
    από τον Παπαδάκη μέχρι τον Αυτιά, από τα "Επίκαιρα" μέχρι την "Αυριανή" και τη "Δημοκρατία",
    από την Λιάνα μέχρι τον Τσίπρα και από τον Μίκη
    μέχρι τους Μητρόπουλους και τους Μαριάδες.
    Μιλάμε για εσμό. Αλλά ποτέ δεν είναι αργά για ξεβρώμισμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η τιμωρία τους πρέπει να είναι παραδειγματική, μόνο ετσι θα σεβαστούν τον λαο οι επόμενες κυβερνήσεις. Δήμευση της περιουσίασ τους αυτών των γονιών τουσ και των παιδιών τους και έπειτα να δωθούν στον λαό αυτοί και οι οικογένεις τουσ για λιντσάρισμα μέχρι θανάτου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ..ΟΙ ίδιοι οι πασοκτζήδες ισχυρίζονται ότι η χωρά βρίσκεται σε πόλεμο. Εάν οι δικαστές που θα τους δικάσουν πατήσουν επάνω σε αυτό μπορούν άνετα να τους καταδικάσουν σε θάνατο, γιατί η προδοσία σε καιρό πολέμου τιμωρείται με την εσχάτη των ποινών. Ολα είναι θέμα ερμηνείας των νόμων, αρκεί αυτοί που θα τους δικάσουν να έχουν την θέληση να πράξουν το σωστό και να ξέρουν ότι όλος ο λαός θα είναι στο πλευρό τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου