Δεν καλύπτεται από την βουλευτική ασυλία ο Γ.Παπακωνσταντίνου


Image

Σοβαρό κίνδυνο να βρεθεί με όλες τις διαδικασίες που αφορούν τους απλούς πολίτες είναι ο υπουργός ΠΕΚΑ Γ.Παπακωνσταντίνου ο οποίος δεν είναι βουλευτής. Είχε παραιτηθεί από βουλευτής για να τεθεί επικεφαλής της λίστας του ΠΑΣΟΚ στην Ευρωβουλή το 2000 και σήμερα δεν είναι βουλευτής. Άρα δεν έχει ασυλία.


Σημαίνει ότι μόλις ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του (αφού ξεκαθαριστεί η υπόθεση της Βουλής και των πολιτικών ευθυνών) θα κληθεί μαζί με τον συνένοχό του και στενός του συνεργάτη, τον συνεργάτη των ξένων που έχουν αιχμαλωτίσει την χώρα, τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ να αντιμετωπίσουν τις τεράστιες ποινικές ευθύνες τους. 

Σχόλια

  1. Ρένα Ασημακοπούλου:
    «Οι δικαστές δεν είναι θεοί»
    Η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του Αρείου Πάγου που δεν δίστασε να πάει κόντρα στο ρεύμα
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/07/2011, 05:45

    17

    emailεκτύπωση
    Αν είναι αλήθεια ότι την ιστορία τη διαμορφώνει κυρίως η συγκυρία σε μια δεδομένη στιγμή, τότε η ιστορική στιγμή για τη νέα Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, την κυρία Ρένα Ασημακοπούλου, την πρώτη γυναίκα επικεφαλής εδώ και 177 χρόνια λειτουργίας του ανωτάτου δικαστηρίου, ήταν η συνάντησή της τον περασμένο Απρί-λιο στη Βουλή με τον σημερινό υπουργό Δικαιοσύνης.
    Από τότε ο κ. Μιλτ. Παπαϊωάννου, ως πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, εντυπωσιάστηκε από τη γυναίκα η οποία δήλωνε απροκάλυπτα «φιλοδικηγορική», αλλά και τασσόταν υπέρ της παράτασης του ωραρίου των δικαστηρίων.
    Εντυπωσιάστηκε και από τη θέση της για τη Δικαιοσύνη: «Πώς είμαστε σίγουροι ότι κάποιος χάνει δίκαια; Οι δικαστές είμαστε θεοί;» είχε αναρωτηθεί με θάρρος και διάθεση για αυτοκριτική.

    Ετσι η πρόταση του κ. Παπαϊωάννου στο Υπουργικό Συμβούλιο να επιλεγεί γυναίκα για πρώτη φορά στη θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου μάλλον ήταν αναμενό-μενη.
    Η κυρία Ασημακοπούλου είχε επισκεφτεί τη Βουλή με την ιδιότητα τής αντι-προέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου, εκείνος την εμπιστεύτηκε λίγους μήνες αργότε-ρα ως θεσμικός παράγοντας της Πολιτείας... Η πρόταση έγινε δεκτή και από τον Πρωθυπουργό με ικανοποίηση, αφού πάντα επιθυμεί την προώθηση γυναικών σε κρίσιμες για τη Διοίκηση θέσεις.

    Η αλήθεια είναι ότι η προαχθείσα επί ΠαΣοΚ 65χρονη αντιπρόεδρος δεν είναι άγνω-στη ούτε στους δικηγόρους αλλά ούτε και σε όσους παρακολουθούν τα δικαστικά δρώμενα τις τελευταίες δεκαετίες.
    Η επιλογή της σηματοδοτεί για τους περισσότερους την επιβράβευση ενός προσώπου που δεν δίστασε να πάει ενάντια στο κλίμα Σανιδά εντός του Αρείου Πάγου.
    Οπως τότε στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, που μειοψήφησε μαζί με τη συνάδελφό της, τότε αρεοπαγίτη, κυρία Ελισάβετ Μουγάκου-Μπρίλλη για την υπόθεση της πειθαρχικής δίωξης κατά του κ. Ν. Ζαγοριανού.
    Τον Φεβρουάριο του 2010 η κυρία Ασημακοπούλου είχε ταχθεί υπέρ τού να τεθεί ο κ. Ζαγοριανός,
    πρώην ανακριτής της υπόθεσης Siemens, σε προσωρινή αργία. Μαζί με την κυρία Μουγάκου Μπρίλλη είχαν αντιταχθεί σε εννέα ανώτατους δικαστές που είχαν «απαλλάξει» τον ανακριτή της Siemens.
    Μεταξύ αυτών ήταν και ο τότε Πρόε-
    δρος του Αρείου Πάγου κ. Γ. Καλαμίδας, αλλά και ο σημερινός Εισαγγελέας κ. Ι. Τέντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου