Παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ κατά των Εισαγγελέων ! Δεν τους ''βολεύουν'' οι αποφάσεις τους ;





Με μια ιδιαίτερα σκληρή δήλωση του εκπροσώπου του Πάνου Μπεγλίτη, απαντά το ΠΑΣΟΚ στην απόφαση του Οικονομικού Εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη, να στείλει στη Βουλή το φάκελο της υπόθεσης της διόγκωσης του ελλείματος το 2009 για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Σε ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π. Μπεγλίτη αναφέρονται τα εξης:
«Αφού για δεύτερη φορά οι «καταγγελίες» των δύο οικονομικών Εισαγγελέων αρχειοθετήθηκαν από την προϊσταμένη αρχή τους και......



...... 
αποδείχθηκε «άνθρακας ο θησαυρός» , ο κ. Πεπόνης επανέρχεται για να ζητήσει με έγγραφό του την αποστολή στη Βουλή για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Γ.Α. Παπανδρέου και του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, για την υπόθεση της αναπροσαρμογής του ελλείμματος του 2009 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Εάν δεν πρόκειται για μια ακόμη επίδειξη επικίνδυνης αφέλειας, από τον κ. Πεπόνη, τότε έχουμε να κάνουμε με μια καλά οργανωμένη παρέμβαση στην πολιτική και οικονομική ζωή, που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και το λαό μας.
Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα πρέπει να προχωρήσει, άμεσα, σε όλες τις εκ του νόμου προβλεπόμενες, ενέργειές της.
Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να παίζει με τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, το πολιτικό σύστημα και την ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος».

http://kafeneio-gr.blogspot.com/

Σχόλια

  1. Ο Καραμανλής ήξερε για τη χρεοκοπία από το 2008
    Οι απόρρητες επιστολές του Π. Δούκα στον Κ. Καραμανλή για την επικείμενη αδυναμία δανεισμού, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. "Πρόεδρε SOS, χάνουμε την εμπιστοσύνη των αγορών", προειδοποιούσε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών
    35 σχόλια | Σχολιάστε

    Μίκα Κοντορούση Δημοσιεύτηκε: Ιούλιος 31 2011 11:45 Ενημερώθηκε: Ιούλιος 31 2011 13:45
    Τέσσερις επιστολές του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Πέτρου Δούκα προς τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή, σχετικά με τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας αποκαλύπτει "Το Βήμα της Κυριακής".
    Στις επιστολές του ο κ. Δούκας προειδοποιούσε για τη διόγκωση των ελλειμμάτων και τον κίνδυνο η χώρα να μην μπορέσει να βγει στις αγορές να δανειστεί.
    Αναλυτικά, σε επιστολή του τον Οκτώβριο του 2008 τόνισε ότι το Δημόσιο θα χρειαστεί να δανειστεί πάνω από 40 δισ. ευρώ για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες, ποσό που τελικά ανήλθε στα 48 δισ. ευρώ για το 2009, σημειώνοντας: "Αυτό απαιτεί την απόλυτη εμπιστοσύνη των αγορών".
    Στην επιστολή εκείνη ο κ. Δούκας πρότεινε μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης, όπως αποκρατικοποιήσεις (ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, ΤΤ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΥΔΑΠ, Λαχεία, ΟΔΙΕ κλπ), αλλαγές στα τεκμήρια, μείωση των αμυντικών δαπανών, μετοχοποιήσεις σε αεροδρόμια και λιμάνια, ωστόσο τίποτα από αυτά δεν δρομολογήθηκαν άμεσα ποτέ.
    "Χωρίς ανάπτυξη δεν θα έχουμε τα έσοδα που θα στηρίξουν τον κοινωνικό ρόλο του κράτους. Είναι όμως προφανές πως η ανάταξη δεν μπορεί να έλθει με υπερβολική αύξηση των δημοσίων δαπανών. Τα ελλείμματα, η αυστηρότητα της ΕΕ δεν μπορεί να υποτιμηθούν. Επίσης δεν μπορεί να υποτιμηθεί η συμπεριφορά των διεθνών αγορών απέναντι στα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου".
    Σε άλλη επιστολή την παραμονή των Χριστουγέννων του 2008, τόνιζε, μεταξύ άλλων:
    "Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερή και υπεύθυνη κυβέρνηση σε ένα πολύ δύσκολο διεθνές περιβάλλον. Τα οικονομικά θα δυσκολέψουν τους επόμενους μήνες. Οι δείκτες της ελληνικής οικονομίας θα είναι κάτω από μεγάλη πίεση. Χρειάζεται να ενισχύσουμε τις ασθενέστερες τάξεις, αν και οι πολίτες δύσκολα θα πιστέψουν σε προεκλογικού τύπου παροχές, όποιες και αν είναι αυτές".
    Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο τότε υφυπουργός Π.Δούκας, όσο και ο υπουργός Γιώργος Αλογοσκούφης είχαν από το καλοκαίρι του 2008 υποστηρίξει τη λήψη σκληρών μέτρων, ωστόσο, οι πολιτικές εκείνες είχαν απορριφθεί από το Μαξίμου, λόγω της πίεσης των «γαλάζιων» υπουργών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρένα Ασημακοπούλου:
    «Οι δικαστές δεν είναι θεοί»
    Η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του Αρείου Πάγου που δεν δίστασε να πάει κόντρα στο ρεύμα
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/07/2011, 05:45

    17

    emailεκτύπωση
    Αν είναι αλήθεια ότι την ιστορία τη διαμορφώνει κυρίως η συγκυρία σε μια δεδομένη στιγμή, τότε η ιστορική στιγμή για τη νέα Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, την κυρία Ρένα Ασημακοπούλου, την πρώτη γυναίκα επικεφαλής εδώ και 177 χρόνια λειτουργίας του ανωτάτου δικαστηρίου, ήταν η συνάντησή της τον περασμένο Απρί-λιο στη Βουλή με τον σημερινό υπουργό Δικαιοσύνης.
    Από τότε ο κ. Μιλτ. Παπαϊωάννου, ως πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, εντυπωσιάστηκε από τη γυναίκα η οποία δήλωνε απροκάλυπτα «φιλοδικηγορική», αλλά και τασσόταν υπέρ της παράτασης του ωραρίου των δικαστηρίων.
    Εντυπωσιάστηκε και από τη θέση της για τη Δικαιοσύνη: «Πώς είμαστε σίγουροι ότι κάποιος χάνει δίκαια; Οι δικαστές είμαστε θεοί;» είχε αναρωτηθεί με θάρρος και διάθεση για αυτοκριτική.

    Ετσι η πρόταση του κ. Παπαϊωάννου στο Υπουργικό Συμβούλιο να επιλεγεί γυναίκα για πρώτη φορά στη θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου μάλλον ήταν αναμενό-μενη.
    Η κυρία Ασημακοπούλου είχε επισκεφτεί τη Βουλή με την ιδιότητα τής αντι-προέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου, εκείνος την εμπιστεύτηκε λίγους μήνες αργότε-ρα ως θεσμικός παράγοντας της Πολιτείας... Η πρόταση έγινε δεκτή και από τον Πρωθυπουργό με ικανοποίηση, αφού πάντα επιθυμεί την προώθηση γυναικών σε κρίσιμες για τη Διοίκηση θέσεις.

    Η αλήθεια είναι ότι η προαχθείσα επί ΠαΣοΚ 65χρονη αντιπρόεδρος δεν είναι άγνω-στη ούτε στους δικηγόρους αλλά ούτε και σε όσους παρακολουθούν τα δικαστικά δρώμενα τις τελευταίες δεκαετίες.
    Η επιλογή της σηματοδοτεί για τους περισσότερους την επιβράβευση ενός προσώπου που δεν δίστασε να πάει ενάντια στο κλίμα Σανιδά εντός του Αρείου Πάγου.
    Οπως τότε στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, που μειοψήφησε μαζί με τη συνάδελφό της, τότε αρεοπαγίτη, κυρία Ελισάβετ Μουγάκου-Μπρίλλη για την υπόθεση της πειθαρχικής δίωξης κατά του κ. Ν. Ζαγοριανού.
    Τον Φεβρουάριο του 2010 η κυρία Ασημακοπούλου είχε ταχθεί υπέρ τού να τεθεί ο κ. Ζαγοριανός,
    πρώην ανακριτής της υπόθεσης Siemens, σε προσωρινή αργία. Μαζί με την κυρία Μουγάκου Μπρίλλη είχαν αντιταχθεί σε εννέα ανώτατους δικαστές που είχαν «απαλλάξει» τον ανακριτή της Siemens.
    Μεταξύ αυτών ήταν και ο τότε Πρόε-
    δρος του Αρείου Πάγου κ. Γ. Καλαμίδας, αλλά και ο σημερινός Εισαγγελέας κ. Ι. Τέντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βούλτεψη , Χουντής και Αγανακτισμένοι κατέθεσαν για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ!
    ________________________________________
    1/20/2012 04:29:00 μμ Δημοσιεύθηκε από Παραπολιτική
    Απίστευτο κι όμως ο αληθινό! Ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπονής ζητά τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών των Γιώργου Παπανδρέου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου έχοντας εξετάσει ως μάρτυρες όλους τους αντιμνημονιακούς πανελίστες!

    Ο φάκελος στάλθηκε στο Άρειο Πάγο χωρίς να καταθέσει ο Πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ Ανδρέαας Γεωργίου αλλά κατέθεσαν -μεταξύ άλλων- οι:

    α) Νίκος Χουντής, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
    β) Σοφία Βούλτεψη, πρώην βουλευτής της Ν.Δ και πρώην εκδότρια της Απογευματινής. Αξέχαστη έχει μείνει η...


    ...υστερική αντιμνημονιακή παρουσία στα τηλεπαράθυρα του Alter.
    γ) Γιώργος Κασσιμάτης, συνταγματολόγος και λαϊκός ήρωας των Αγανακτισμένων.
    δ) Επαμεινώναδας Μαριάς, καθηγητής και πιο "αγανακτισμένος" κι από τους Αγανακτισμένους.

    Τι σχέση μπορεί να έχουν όλοι αυτοί με το έλλειμμα του 2009; Μόνο ο Μίκης Θεοδωράκης δεν κατέθεσε!


    Εγώ απορώ γιατί ο εισαγγελέας δεν αρκέστηκε μόνο στην κατάθεση της Βούλτεψη. Δεν χρειαζόταν άλλος μάρτυρας.

    Μου αρέσει όμως ένα πράγμα.
    Ότι ξεμπροστιάστηκαν.
    Αν παρατηρήσετε, το πάνελ των "μαρτύρων" αντιπροσωπεύει όλο το εθνοκάπηλο και νταβατζίδικο σίχαμα που συγκρούστηκε με τον Παπανδρέου:
    από τον Κουρή μέχρι το Μιχελάκη και τον Φαήλο,
    απο τον Ψυχάρη μέχρι τον Χατζηνικολάου,
    από τον Παπαδάκη μέχρι τον Αυτιά, από τα "Επίκαιρα" μέχρι την "Αυριανή" και τη "Δημοκρατία",
    από την Λιάνα μέχρι τον Τσίπρα και από τον Μίκη
    μέχρι τους Μητρόπουλους και τους Μαριάδες.
    Μιλάμε για εσμό. Αλλά ποτέ δεν είναι αργά για ξεβρώμισμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΜΟΝΗ ΠΟΙΝΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΣΙΧΑΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΣΧΑΤΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ... ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΔΗ ΠΡΟΔΩΜΕΝΟ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ..ΟΙ ίδιοι οι πασοκτζήδες ισχυρίζονται ότι η χωρά βρίσκεται σε πόλεμο. Εάν οι δικαστές που θα τους δικάσουν πατήσουν επάνω σε αυτό μπορούν άνετα να τους καταδικάσουν σε θάνατο, γιατί η προδοσία σε καιρό πολέμου τιμωρείται με την εσχάτη των ποινών. Ολα είναι θέμα ερμηνείας των νόμων, αρκεί αυτοί που θα τους δικάσουν να έχουν την θέληση να πράξουν το σωστό και να ξέρουν ότι όλος ο λαός θα είναι στο πλευρό τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου