Το Ελικόπτερο ήταν μια κάποια λύση!



                                                                              Αν το ΠΑΣΟΚ επιλέξει να προστατέψει τον Παπανδρέου και τονΠαπακωνσντίνου τότε θα σβηστεί οριστικά από τον εκλογικό χάρτη. 
 Αυτό θα συμβεί γιατί θα έχει ταυτιστεί με ένα αυταπόδεικτο πλέον τραγικό ιστορικό λάθος. Υπάρχει ακόμη χρόνος να αποτινάξει από πάνω του το λάθος κουρεύοντας πολλάστελέχη του και επιστρέφοντας στις ρίζες του ολοταχώς. 

Το χειρότερο σενάριο θα είναι να οχυρωθεί πίσω από ένα 14% της κοινωνίας επιλέγοντας τον διχασμό “εμείς” και οι άλλοι, όπου το “εμείς” θα αφορά πλέον τους μειοψηφικούς οπαδούς μιας πολιτικής οικογένειας.
Τα αποκομμένα από την κοινωνία στελέχη πρέπει να αντιληφθούν τι γίνεται στα μεσαία και στα χαμηλά της κοινωνίας και την δυναμική που έχει αναπτυχθεί. Η κοινωνία έχει βγάλει συμπεράσματα, τα οποία εύχεται να έρθει η έρευνα του εισαγγελέα και της βουλής να καλύψει και να αποδείξει παράγοντας απτά αποτελέσματα! Σε αυτά τα κομμάτια της κοινωνίας δημιουργείται ήδη ανακούφιση, αλλά και -λόγω εμπειρίας από τις εξεταστικές- ανησυχία για πιθανή συγκάλυψη.

Για την ακρίβεια τυχών αποτυχία της βουλής -πλέον- να στοιχειοθετήσει κατηγορία, δεν θα μετρήσει ως αθώωση άλλα ως συγκάλυψη. Η Λαϊκή ετυμηγορία έχει βγει.

Και αν υπάρχει ακόμη το τεκμήριο της αθωότητας για την δικαιοσύνη, στην πολιτική και στο λαό αυτά είναι κουραφέξαλα! Το τεκμήριο της αθωότητας δεν απέτρεψε την απώλεια έλεγχου,και στην συνέχεια την παραίτηση Παπανδρέου. Ο Παπανδρέου και ο Παπακωνσταντίνου είναι πολιτικά τελειωμένοι. Περαιτέρω οι ίδιοι κάνουν το λάθος και παραμένουν στην πολιτική δημιουργώντας στόχο και τρέφοντας την οργή.

Εδώ δεν μιλάμε για βρώμικο 89 αλλά για μια βιβλική καταστροφή στην οποία το 99% του λαού είναι θύματα και όλοι έχουν άποψη. Στην Βουλή αυτή η άποψη απλώς θα παγιωθεί. Εδώ δεν μιλάμε για λίγα πακέτα πάμπερς με κάποια εκατομμύρια μέσα, και σχεδόν κανέναν χαμένο, πάρα μόνο την ηθική τάξη.
Μιλάμε για ένα μνημόνιο που κόστισε μέχρι τώρα το 1/5 του εθνικού πλούτου της χώρας, κατάστρεψε επιχειρήσεις και οικογένειες, οδήγησε σε μετανάστευση και αυτοκτονίες διπλασίασε την ανεργία, ενώ η καταστροφή συνεχίζεται με απροσδιόριστο ακόμη βάθος.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ -όσα..... έχουν ακόμη επαφή με την πραγματικότητα- πρέπει να δουν γύρω τους ότι το ΠΑΣΟΚ είμαι πλέον χωρίς φίλους. Ότι ο τρόπος επικοινωνίας έχει αλλάξει από την εποχή της κρατικής ΕΡΤ. Ότι κανένας από όσους ενεπλάκηκαν σε εξεταστικές δεν σώθηκε πολιτικά. Ότι η απώλεια ελέγχου που οδήγησε στην παραίτηση Παπανδρέου πυροδοτήθηκε από την λαϊκή ετυμηγορία.

Να τα δουν όλα αυτά και να αντλήσουν εμπειρία από το τι έπαθαν κόμματα και πρόσωπα που έφεραν το ΔΝΤ στην χώρα τους, καθώς θα αντλήσουν χρήσιμα συμπεράσματα.

Το Ελικόπτερο κύριο ήταν μια λύση αλλά ο ΓΑΠ αποχώρησε από την πρωθυπουργία πριν η λαϊκή οργή φέρει το ελικόπτερο πάνω από το Μαξίμου, αλλάζοντας μερικά καρέ από το έργο από αλλά όχι το σενάριο. Όπως και αν έχει το Game over για το ΠΑΣΟΚ είναι κοντά, αλλά είναι στο χέρι του ΠΑΣΟΚ να αποτρέψει το τέλος του.

Σχόλια

  1. Μάρκος Καραμπέρης.
    Επιχειρηματίας – Α’ εγκληματική οργάνωση.
    ------------------------------------------
    Το όνομά του έγινε πανελλήνια γνωστό στις αποκαλύψεις που ακολούθησαν την υπόθεση Βατοπαιδίου.
    Είναι κουμπάρος και στενός συνεργάτης του Πάπιστα, η εταιρία του οποίου είχε αγοράσει από τη Μονή οικόπεδα-φιλέτα που είχαν ανταλλαχθεί με το ελληνικό κράτος.
    «Πρωταγωνιστεί» σε περίφημο video όπου συνομιλεί για τις περίεργες βατοπαιδινές υποθέσεις με το δικηγόρο του Εφραίμ, κ. Μιχάλη Κουκουβίνο.
    Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΙΣΤΑΣ μπορεί να θεωρηθεί Golden Boy της Νεοδημοκρατικής εποχής.
    Αρκεί γι'αυτό να κοιτάξει κανείς τη ραγδαία ανοδική πορεία που πήρε ο όμιλος εταιρειών
    μετά το 2004. Στην πραγματικότητα,
    ο όμιλος ΠΑΠΙΣΤΑ μπορεί να θεωρηθεί παιδί της Νέας Δημοκρατίας και του Καραμανλή.

    Η ΠΑΠΙΣΤΑΣ Συμμετοχική Α.Ε. ξεκίνησε ως εταιρεία υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας με έδρα την Κοζάνη, στα τέλη 1990.
    Ξεκινώντας από ένα κατάστημα 21 τ.μ., κατάφερε, μέσα σε μία δεκαετία, να δημιουργήσει έναν όμιλο 7 εταιρειών, με πολύ υψηλή αναγνωρισιμότητα στην αγορά της Βόρειας Ελλάδας,
    ειδικότερα στον κλάδο των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και πρόσφατα επεκτάθηκε σε πανελλαδική κλίμακα, χάρη στην απόφαση της Vodafone να επενδύσει σ' αυτήν.

    Το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας με τη Vodafone χειρίστηκε ο Άθως Κοιρανίδης ...
    Ποιά είναι η σχέση του Πάπιστα και του Γκράτζιου; Αν δεν απεικονίζεται σε επίπεδο επίσημου pay roll, σε ανεπίσημο δε θα έπαιρνα όρκο...

    Ο Πάπιστας παράλληλα με τον κλάδο των εμπορικών δραστηριοτήτων δημιούργησε μια τεχνική εταιρεία, με σκοπό την "πραγματοποίηση επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία και υψηλών προδιαγραφών ανάπτυξη και διαχείριση επαγγελματικών και οικιστικών ακινήτων
    ." Για το σκοπό αυτό δημιούργησε τις εταιρείες Ελέα Α.Ε., S.P. Capital Holding Real Estate Ltd (είναι η εταιρεία διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων της μονής Βατοπεδίου στην Κύπρο, και συγκεκριμένα στην Πάφο), μητρική των εξής εταιριών του Ομίλου, οι οποίες διαθέτουν επαγγελματικά ακίνητα:

    • Αστική Ανάπτυξη Ακινήτων Α.Ε.

    • Αναπτυξιακή Ακινήτων Α.Ε.

    • Επενδυτική Εταιρία Ακινήτων Β. Ελλάδος Α.Ε.
    και τέλος την εταιρεία Ανθεμιάς Α.Ε.η οποία αποτελεί τον "φορέα ανάπτυξης μεγάλων οικιστικών επενδύσεων στην Βόρεια Ελλάδα" και συστήθηκε το Νοέμβριο του 2006.

    Αυτή η τελευταία, η Ανθεμιάς, είναι που αγόρασε από τη μονή Βατοπεδίου 64 οικόπεδα-φιλέτα σε προνομιακές τιμές στη Θεσσαλονίκη, και εκεί χτίζει ήδη πολυτελείς μεζονέτες.

    Ας δούμε πως περιγράφει ο ίδιος ο Αθανάσιος Πάπιστας της ανάπτυξη των επιχειρήσεών του:

    "Το πρώτο σημείο-σταθμός ήταν το 1995, όταν από το πρώτο κατάστημα των 21 τ.μ. μεταφερθήκαμε σ’ ένα πολύ μεγαλύτερο. Σε μικρό χρονικό διάστημα, έγινε το πρώτο βήμα επέκτασής μας
    με δύο υποκαταστήματα. Ουσιαστικά, τότε ήταν που αρχίσαμε να βλέπουμε τις προσπάθειές μας να αποδίδουν.

    Το δεύτερο σημείο ήταν το 1998, όταν άνοιξαν τέσσερα νέα υποκαταστήματα και ο συνολικός αριθμός τους ανήλθε στα οκτώ. Σημαντικές χρονιές για τον Όμιλο ήταν το 2000, οπότε συνάφθηκε η συμφωνία για τη συμμετοχή της Vodafone
    στο μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας, και το 2001, όταν οι διοικητικές υπηρεσίες μεταφέρθηκαν από την Κοζάνη στη Θεσσαλονίκη, με μια ομάδα δέκα ανθρώπων οι οποίοι, μαζί με τις οικογένειές τους, ακολούθησαν την εταιρεία στη Θεσσαλονίκη.
    Το 2003 πρέπει, επίσης, να θεωρηθεί σημαντική χρονιά, αφού μέσα από την Πάπιστας Διαχείριση Ακινήτων Α.Ε. έγινε επέκταση στον τομέα των ακινήτων, μία νέα μεγάλη δραστηριότητα σε επίπεδο Ομίλου".
    Το παιχνίδι ξεκινά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου