Εικόνες από το άθικτο μη επανδρωμένο αεροσκάφος που εγκλώβισαν οι Ιρανοί και οι φόβοι των ΗΠΑ



Η Ιρανική τηλεόραση δείχνει Video με το μη επανδρωμένο αεροσκάφος που καταρρίφθηκε, με ένα πανό που λέει ότι "Η Αμερική μπορεί να κάνει βλασφημία" που παραπέμπει στον Αγιατολάχ Χομεϊνί. Σε ένα δεύτερο πανό που βλέπετε και στην φωτογραφία τα αστέρια από την σημαία της Αμερικής έχουν αντικατασταθεί από νεκροκεφαλές.
Εκπρόσωπος της κυβέρνησης των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι είναι το αεροσκάφος στις εικόνες τύπου RQ-170 που αγνοείτε την τελευταία εβδομάδα. Η Ουάσινγκτον αρνιέται ότι οι Ιρανικές δυνάμεις κατέβασαν το μη επανδρωμένο αεροσκάφος με ηλεκτρονική επίθεση η την χρήση cyber όπλων, αλλά οι εμπειρογνώμονες κάνουν αναφορά σε τεχνικό ελάττωμα.
Είναι το πρώτο αεροσκάφος που παρουσιάζεται άθικτο να έχει περάσει σε εχθρικά χέρια. Σύμφωνα με την Ιρανική τηλεόραση μια μονάδα "ηλεκτρονικού πολέμου" άρχισαν να εγκλωβίζουν το RQ-170 στις 4 Δεκεμβρίου κοντά στην πόλη Kashmar 225 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Αφγανιστάν. Ο μεγάλος φόβος τώρα τον Αμερικανών είναι ότι θα μπορέσουν η Τεχεράνη να εντοπίσει τις αδυναμίες της τεχνολογίας των αεροσκαφών αυτων, όπως και να πουλήσει την τεχνολογία σε Ρωσία και Κίνα για να κατασκευάσουν και αυτοί παρόμοια αεροσκάφη....

πηγη

Σχόλια