Το Ισραήλ επιβεβαιώνει την εγκυρότητα των ρωσικών εκλογών (Λίμπερμαν)

Συνάντηση Πούτιν – Λίμπερμαν στην Μόσχα. «Άψογες οι εκλογές»



Ο Αναπληρωτή Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, βασίζεται στη γνώμη των ισραηλινών παρατηρητών, οι οποίοι περιγράφουν ως «δημοκρατικές» τις εκλογές της 4ης Δεκεμβρίου στη Ρωσία.
«Η απάντηση τους είναι απολύτως σαφής: οι εκλογές ήταν απόλυτα τίμιες, ελεύθερες και δημοκρατικές. Αυτή είναι η γνώμη μου, γιατί εμπιστεύομαι τους παρατηρητές μας», δήλωσε ο Λίμπερμαν την Τετάρτη το βράδυ κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον επικεφαλής της ρωσικής κυβέρνησης Βλαντίμιρ Πούτιν. Δήλωσε επίσης ότι κάλεσε προσωπικά τους παρατηρητές να ζητήσει τη γνώμη τους σχετικά με την εγκυρότητα των ρωσικών εκλογών.

Το Ισραήλ «παρακολούθησε στενά τις εκλογές στη Ρωσία», υπογράμμισε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι οι Ισραηλινοί παρατηρητές «είναι έμπειροι άνθρωποι που έχουν οι ίδιοι εκλεγεί αρκετές φορές και που έχουν διοικήσει εκλογικά επιτελεία».
Σύμφωνα με τις αποστολές παρακολούθησης από τα ευρωπαϊκά όργανα, οι ρωσικές εκλογές αμαυρώθηκαν με απάτες, μεταξύ άλλων με την εισαγωγή εικονικών ψηφοδελτίων σε ορισμένα εκλογικά τμήματα και συμπεριφορές που αποσκοπούσαν να εμποδίσουν την δραστηριότητα των παρατηρητών. Μια γνώμη που διαψεύδεται από ανεξάρτητους παρατηρητές οι οποίοι εκτίμησαν ιδιαίτερα τον τρόπο διεξαγωγής της ψηφοφορίας, επισημαίνοντας ότι οι παρατηρήσεις τους είχαν περισσότερο τεχνικό χαρακτήρα.

Πηγή

Σχόλια