Σόρος: Στο χείλος της κατάρρευσης η παγκόσμια οικονομία...



Το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα δεν είναι μόνο δυσλειτουργικό, αλλά βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσηςσύμφωνα με τον μεγαλοεπενδυτή George Soros.
Όπως δημοσιεύει η Wall Street Journal, ο ουγγρικής καταγωγής Soros λέει ότι παρατηρεί έναν αυξανόμενο διαχωρισμό μεταξύ των αναπτυσσόμενων και αναπτυγμένων χωρών και πως πλέον είναι πιο σίγουρος για τις προοπτικές των πρώτων.
«Παρά τα συσσωρευμένα προβλήματα, όπως η διαφθορά, οι φτωχές υποδομές και οι εύθραυστες κυβερνήσεις, ο αναπτυσσόμενος κόσμος είναι σχετικά αποκομμένος από την παγίδα του χρέους που ο υπόλοιπος κόσμος έχει πέσει» είπε ο κ. Soros σε μία εκδήλωση στη Νέα Υόρκη για τα 10 χρόνια λειτουργίας της δικηγορικής ομάδας «International Senior Lawyers Project»που προσφέρει αφιλοκερδώς υπηρεσίες ανά τον κόσμο.

«Το παρών παγκόσμιο οικονομικό σύστημα βρίσκεται σε μία αυτοτροφοδοτούμενη διαδικασία αποσύνθεσης» προειδοποίησε ο μεγαλοεπενδυτής. «Οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστροφικές. Πρέπει να κάνετε ό, τι μπορείτε για να σταματήσετε αυτή την εξέλιξη» κατέληξε.

Σχόλια