Πρωτοφανής αντίδραση της Μόσχας κατά της "ελληνικής διοίκησης"



Image


Η πρώτη "απότομη" αντίδραση της Μόσχας στα συμβαίνοντα τα τελευταία δύο χρόνια στην χώρα, ήρθε με αφορμή την προφυλάκιση του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο οποίος πρόσφατα έγινε δεκτός με τιμές αρχηγού κράτους στην Ρωσίας και περιόδευσε σε ολόκληρη την χώρα προκαλώντας "πυρετό ορθοδοξίας" απ'όπου και αν περνούσε.
Η αντίδραση ήρθε από το πανίσχυρο "Ίδρυμα του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου" το οποίο εξέφρασε την«βαθιά ανησυχία» του σχετικά με την προφυλάκιση, με αποψινή ανακοίνωση, αλλά προχώρησε και ακόμα περισσότερο με μία παρέμβαση που μπορεί δείχνει ότι η Μόσχα είναι αποφασισμένη εφεξής να λέει «τα σύκα, σύκα και την σκάφη, σκάφη»: χαρακτήρισε το γεγονός «ανεπίτρεπτη πολιτικοποίηση μιας δικαστικής απόφασης».

Το Ίδρυμα- που είναι εξαιρετικά ισχυρό στην Μόσχα, με μεγάλη επιρροή στο Κρεμλίνο και θεωρείται ότι εκφράζει προσωπικά τον Ρώσο πρωθυπουργό Β.Πούτιν, ασκώντας κατ'αυτό τον τρόπο μεγάλη επιρροή στα εκκλησιαστικά και ιδεολογικά πράγματα της μετασοβιετικής Ρωσίας – αναφέρει στην ανακοίνωση-κεραυνό ότι «παρόμοιες δικαστικές αποφάσεις μπορούν να εξηγηθούν μόνο από τις πολιτικές δεσμεύσεις ορισμένων κύκλων της ελληνικής διοίκησης, οι οποίοι επιθυμούν κατ' αυτόν τον τρόπο να επιδείξουν στη Δύση την ετοιμότητά τους να προχωρήσουν στην άρνηση των αρχών οργάνωσης της πνευματικής ζωής, που έχουν κατοχυρωθεί στο ελληνικό Σύνταγμα».
Η ανακοίνωση, είναι σαφές ότι αναφέρεται στην πολιτική εκχώρησης των πάντων στα δυτικά κέντρα και της πλήρους εξάρτησης "ορισμένων κύκλων της ελληνικής διοίκησης"  να προχωρήσουν σε "συνταγματικές εκπτώσεις" για να εξυπηρετήσουν δυτικούς κύκλους1

Το ρωσικό Ίδρυμα απευθύνεται στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο, στους προκαθημένους όλων των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, καθώς και όλους τους ορθοδόξους, ζητώντας τους να υπερασπιστούν τον ηγούμενο Εφραίμ, «ο οποίος υφίσταται διώξεις δυσανάλογες» της δικαστικής διαδικασίας.
Αναφέρεται επίσης στο γεγονός ότι αυτές ακολούθησαν αμέσως μετά την επιστροφή του ηγουμένου Εφραίμ από τη Ρωσία, όπου είχε συνοδεύσει την Τίμια Ζώνη, η οποία μεταφέρθηκε για πρώτη φορά στη Ρωσία, έπειτα από πρωτοβουλία του Ιδρύματος του Αποστόλου Ανδρέου και την προσκύνησαν περισσότεροι από τρία εκατομμύρια Ρώσοι πιστοί.

Στη σχετική ανακοίνωση, καλείται η ελληνική κυβέρνηση και οι ελληνικές Αρχές να εγγυηθούν «αντικειμενική, απροκατάληπτη, έντιμη και δημοκρατική δίκη», ζητώντας να γίνουν σεβαστοί και οι ανθρωπιστικοί λόγοι της κλονισμένης υγείας του ηγουμένου Εφραίμ.
Τα παραπάνω είναι πρωτοφανή και δείχνουν ότι....
με αφορμή την προφυλάκιση του ηγούμενου Εφραίμ, έρχεται στην επιφάνεια μια τεράστια γεωστρατηγική σύγκρουση, επί ελληνικού εδάφους, μεταξύ της Ρωσίας και Δύσης. Η επάνοδος του Β.Πούτιν στην εξουσία θα αλλάξει πολλά και αυτό άρχισε ήδη να φαίνεται... 


Σχόλια

  1. . Ο κύριος Γιάννης Μουρμούρας Πρόεδρος του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών, παραδέχθηκε μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής πως οι Εκτιμητές εκτιμούσαν μια έκταση, αλλά ως εκ θαύματος άλλαζε η χρήση της μετά την εκτίμηση.

    Έτσι η χορτολιβαδική μη οικοδομήσημη, στα συμβόλαια εμφανιζόταν άρτια και οικοδομήσημη.

    Συνεπώς ο κύριος Μουρμούρας δεν λέει πως δεν υπάρχει ζημιά, αλλά πως οι εκτιμητές σωστά εκτιμούσαν με βάση τα στοιχεία που τους έδιναν. Στα συμβόλαιο όμως μετά, όλα εμφανίζονταν διαφορετικά.

    Πρακτικά δηλαδή λέει, όχι πως δεν υπήρξε σκάνδαλο, αλλά πως πως οι Εκτιμητές δεν συμμετείχαν σε αυτό.

    Σκάνδαλο είναι και η ίδια η πώληση των εκτάσεων. Με βάση το νόμο 1198/1981 περί πώλησης περιουσιακών στοιχείων του Αγίου Όρους εκτός του Αγίου Όρους, οι μονές εκποιούν περιουσιακά στοιχεία μόνο αν υπάρχει σοβαρή ανάγκη.

    Όπως αποδεικνύεται όμως, το Βατοπέδι εκποιεί τα περιουσιακά στοιχεία φιλέτα που απέκτησε, όχι από ανάγκη, αλλά για να κάνει real estate και επενδύσεις με offshore εταιρείες. Συνεπώς δεν είχε καν το δικαίωμα πώλησης

    9. Όπως ορίζει ο ίδιος νόμος, η εκποίηση περιουσιακών στοιχείων γίνεται μόνο με Δημοπρασία. Οι Δημοπρασίες που γίνονται είναι όμως εικονικές. Δηλαδή αφού υποβάλλονται κάποιες προτάσεις, ο δικηγόρος της Μονής και η Μονή τις θεωρούν ασύμφορες και επιλέγουν αγοραστή άλλες εταιρείες στις οποίες η ίδια η Μονή είναι μέτοχος!

    10. Μέσω των offshore εταιρειών Rassadel ,Madeus η Μονή Βατοπεδίου προχωρά σε διάφορες επενδυτικές αλχημείες που αφορούν στην γη που απέκτησε. Το Βατοπέδι είναι μέτοχος της ΑΝΘΕΜΙΑΣ, που αγόρασε (με δημοπρασία υποτείθεται πάντα) οικόπεδα φιλέτα.

    11. Δια των «δημοπρασιών» η εταιρεία Noliden αγοράζει από το Βατοπέδι το Ολυμπιακό ακίνητο στο οποίο επιχειρεί να αλλάξει τη χρήση γης για να το κάνει ιατρικό κέντρο πολλαπλασιάζοντας την αξία του.

    Τα έγγραφα δημοσιοπιούνται στο Κουτί της Πανδώρας και η προσπάθεια σταματά. Η εταιρεία στα ποσά που φαίνεται να καταθέτει για την αγορά του ακινήτου κάνει και μία «δωρεά» 9 εκατομμυρίων στη Βατοπέδι

    12. Σε όλη τη διάρκεια των μεθοδεύσεων για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων όλα γίνονται αστραπιαία. Αποχαρακτηρισμοί αρχαιολογικών και δασικών εκτάσεων, εκτιμήσεις υπηρεσιών,επισπεύσεις διαδικασιών.
    13. Μέχρι και κούριερ επιστρατεύεται για να μεταφερθούν υπηρεσιακές αποφάσεις.Το μόνο που άργησε ήταν να βγει η απόφαση του δικαστηρίου που δικαίωνε το ελληνικό Δημόσιο.

    14. Ακόμη και όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο ,η Επιτροπή Καταπολέμησης Μαύρου χρήματος έδωσε εντολή δέσμευσης 31 λογαριασμών σε 7 τράπεζες. Τα στοιχεία αυτά δεν μεταβιβάστηκαν με τον φάκελο των στοιχείων στη Βουλή.

    Οι υπουργοί συνομιλούν με μοναχούς, τους δέχονται στο Μαξίμου και κάποιοι απ αυτούς τυλίγονται με την Αγία Ζώνη για να γίνουν καλά. Στην καλύτερη των περιπτώσεων η θρησκοληψία γίνεται πολιτική και το προσευχητάρι μπερδεύεται με το μπλοκ επιταγών. Σκάνδαλο πάντως είναι.

    Είναι άγνωστο αν ο «ενορατικός» Εφραίμ προφήτεψε πράγματι για τον πρώην πρωθυπουργό ότι «θα γίνει ο μέγας ηγέτης της Ευρώπης», προς το παρόν πάντως, ο ίδιος αρνείται να παίξει το ρόλο ενός πρώην ηγέτη της χώρας.

    Στην αρχή μιλά για τις πολιτικές του ευθύνες τις οποίες αναλαμβάνει, στη συνέχεια σωπαίνει και ξαφνικά αναφωνεί πως δεν υπάρχει σκάνδαλο. Αν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, τότε στο Βατοπέδι υπάρχουν πολλοί άγιοι. Αν όμως το θάρρος χαρακτηρίζει τον πολιτικό,τότε οι ηγέτες μας είναι…αχαρακτήριστοι
    Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα REAL την Κυριακή 10 Οκτωβρίου


    RE ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑMΠΑΚΙΕΡΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

    ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ;

    Μήπως πάμε για ..."συγκάλυψη" με ...ΣΦΡΑΓΙΔΑ;

    Δηλαδή οι Υπάλληλοι του Υπουργείου ξύπνησαν ένα πρωί και είπαν: Αφού δεν έχουμε δουλειά δεν κάνουμε με το...ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ καμιά ...ανταλλαγή;

    ΡΕ ΚΛΕΦΤΕΣ και ΑΛΗΤΕΣ(ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ)! ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ φταίει κανείς;

    250 συμβόλαια σε...μια εβδομάδα;
    Και Είχαμε και...επιστροφές;

    Κύριε ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ !! ΔΕΝ Υπάρχει ΙΧΝΟΣ φιλοτίμου;
    Δεν υπάρχει ΙΧΝΟΣ Ελληνικού αίματος που να διεγείρει Εθνικές συνειδήσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου