Εγκαταλείπει την Ελλάδα η BNP Paribas


H γαλλική τράπεζα BNP Paribas, που λειτουργεί στην Ελλάδα από το 1981 και απασχολεί 100 εργαζόμενους, ανακοίνωσε την οριστική αποχώρησή της από τη χώρα μας στις 23 Ιανουαρίου του 2012.

Η BNP Paribas θα διατηρήσει στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, μόνο τις εφοπλιστικές δραστηριότητες (Shipping) και τις δραστηριότητες των Off Shore εταιρειών.

«Η απόφαση της γαλλικής τράπεζας BNP Paribas, που λειτουργεί στη χώρα μας από το 1981, να σταματήσει οριστικά τις εργασίες της στην Ελλάδα (με εξαίρεση τις εφοπλιστικέςδραστηριότητες και των off shore εταιρειών) από τις 23 Ιανουαρίου του 2012 και να πετάξει στον δρόμο σταδιακά 100 εργαζόμενους με άμεση έναρξη των απολύσεων τον Ιανουάριο και ολοκλήρωσή τους με την εκκαθάριση της Τράπεζας, είναι πρωτοφανής στη σημερινή συγκυρία» αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της ΟΤΟΕ.

«Στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα και τον λαό μας, οι Γάλλοι συμπεριφέρονται με προκλητικό και προσβλητικό τρόπο, στην Ελλάδα, στους εργαζόμενους, στην ελληνική κοινωνία, στις ελληνικές επιχειρήσεις, στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και στους πελάτες της Τράπεζας, που την εμπιστεύθηκαν 30 ολόκληρα χρόνια» τονίζει η ΟΤΟΕ.

zougla.gr

Σχόλια