Νέο χόμπι στο ΠΑΣΟΚ το «κυνήγι» του λαγού



Τώρα στο ΠΑΣΟΚ ανακάλυψαν ότι ο... λαγός του κ. Παπανδρέου έχει «βεβαρημένο» πολιτικό παρελθόν. Τόσο καιρό που εξυπηρετούσε με τις δηλώσεις του τα σχέδια του αρχηγού τους και ψήφιζε το Μνημόνιο, δεν έλεγαν κουβέντα. Τώρα ο ένας μετά τον άλλον βγαίνουν και καταγγέλλουν τον έως χθες συνοδοιπόρο τους και τους συνεργάτες του για «ακροδεξιό» και ενοχλούνται από τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στη μεταβατική κυβέρνηση.
Τα σκάγια βέβαια εις βάρος του «λαγού» παίρνουν και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο κατηγορούν στους διαδρόμους ότι μετέτρεψε την κυβέρνηση Παπαδήμου σε «ιδεολογική κολυμπήθρα του Σιλωάμ για την Ακροδεξιά».
Τα στελέχη βέβαια του ΠΑΣΟΚ που βγήκαν στο κλαρί έχουν στο μυαλό τους τις εκλογές, ώστε να έχουν άλλοθι για τις ξόβεργες που σκοπεύουν να στήσουν εξαπατώντας τους πολίτες και πουλώντας τους «προοδευτικότητα» και δήθεν μη συνεργασία τους με τα άκρα. Η αλήθεια όμως είναι ότι και συνεργάστηκαν άψογα μαζί τους τα δύο χρόνια που βρίσκονται στην κυβέρνηση και στήριξαν μαζί τους τη μεταβατική του κ. Παπαδήμου. Τα άλλα είναι για το θεαθήναι.

Σειρά πήραν μετά τον Χάρη Καστανίδη (που ψήφισε την κυβέρνηση στην οποία μετέχουν οι «ακροδεξιοί και υπηρέτες της χούντας»), τον Τσετίν Μάντατζη και τον Χρήστο Κατσούρα (που είπαν όχι και μάλιστα χωρίς να τολμήσει ο κ. Παπανδρέου να τους διαγράψει), οι Γιώργος Πεταλωτής και Πέτρος Ευθυμίου.
Ο πρώτος σε δηλώσεις του ισχυρίστηκε ότι «κανείς δεν είναι ευτυχής με το ότι αναγκαστήκαμε να έχουμε μια κυβέρνηση συνεργασίας και μάλιστα τέτοιας μορφής» και ο δεύτερος ότι «δεν είναι η καλύτερη δυνατή σύνθεση, αλλά είναι η αναγκαία σύνθεση».

Οσο για τον μουσουλμάνο βουλευτή Ξάνθης, επανήλθε με νεότερες προκλητικές δηλώσεις ισχυριζόμενος ότι..... «η παρουσία κάποιων υπουργών στην κυβέρνηση είναι κόκκινη γραμμή» και πρόσθεσε ότι «πολλές φορές στο παρελθόν και μέσα στον ιερό ναό της δημοκρατίας στοχοποιήθηκα λόγω καταγωγής, της θρησκείας και της παράδοσής μου, της γλώσσας μου».

Βέβαια απέκρυψε την αλήθεια των δηλώσεών του περί «Τούρκων» στη Ρόδο και την Κω.
Οσο για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ απαντώντας «στον πικραμένο που έχασε το υπουργείο του» κ. Καστανίδη υποστήριξε ότι ο ίδιος υπήρξε κρατούμενος στο ΕΑΤ-ΕΣΑ και ότι τον χτυπούν από τη Γαλλία για να εμποδίσουν την άνοδο της... Μαρίν Λεπέν!


Νίκος Ελευθερόγλου

http://www.dimokratianews.gr/

Σχόλια