φωτογραφικό ντοκουμέντο από την χθεσινή επίθεση των παρακρατικών εναντίoν του ΠΑΜΕ!

Χθες γράφτηκε άλλη μια γραμμή στην ταφόπλακα της Ελλάδας.


Με δακρυγόνα και αστυνομικό εξοπλισμό τα παιδάκια του παρακράτους με την ευγενική χορηγία των “συμμάχων” έκαναν την δουλειά τους.
Τι λέει η wikipedia για τo παρακράτος: Το παρακράτος (παρά του κράτους, δίπλα στο κράτος) είναι ένας κρυφός μηχανισμός ανθρώπινης ομάδας που στέκει δίπλα στην πολιτική εξουσία (ή μέρος αυτής) και πράττει ακολουθώντας εντολές της, που συνήθως δεν υπόκεινται στον ηθικό κώδικα των νόμων (και πολλές φορές στους ίδιους τους νόμους), ώστε να χειραγωγείται η πολιτική ζωή ενός τόπου.


Παρακράτος στην Ελλάδα

Τέτοιες ομάδες συνήθως δρουν στην αστυνομία, τον στρατό ή τις μυστικές υπηρεσίες. Μία χαρακτηριστική περίπτωση δράσης παρακράτους στην Ελλάδα ήταν η δολοφονία του βουλευτή Γρηγόρη Λαμπράκη το 1963. Η δολοφονία του Λαμπράκη ήταν το αποκορύφωμα της ισχύος του παρακράτους, που δέσποζε στις μετεμφυλιακές κυβερνήσεις Παπάγου και Καραμανλή. [1] Κατευθυνόταν εν πολλοίς από τον Αντιστράτηγο Αλέξανδρο Νάτσινα, ιδρυτή και αρχηγό για δέκα χρόνια (1953 - 1963) της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΚΥΠ) αλλά και του ΙΔΕΑ, της οργάνωσης που ήλεγχε τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν δείτε τους με τον εξοπλισμό τους εν πλήρη δράση.


Με το σφυρί κατά ηλικιωμένου διαδηλωτή
Στο στρατιωτικό εξοπλισμό των προβοκατόρων και πυροσβεστήρες
Με πλήρη εξάρτηση, μάσκα(!!!) και αστυνομικό γκλομπ
Εκτοξεύουν βόμβα
Χωρίς κανέναν ενδοιασμό πυρπολούν ανθρώπους, όπως έκαναν και στη «Μαρφίν»
Τα παλιά χακί σακίδια καπνογόνων των ΜΑΤ (!!!) στα χέρια των προβοκατόρων.
Με μολότοφ επιχειρούν να κάψουν διαδηλωτές

«Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου. (…) Οι πραγματικοί επαναστάτες δεν κυκλοφορούν με κουκούλες, για έναν επιπλέον λόγο: Γιατί τον καιρό της επανάστασης ο λαός θα πρέπει να αναγνωρίζει στα πρόσωπα των επαναστατών την πρωτοπορία του. Ο λαός δε θεωρεί τιμή του να συναναστρέφεται με κουκουλοφόρους»
                                                                                                                                   Ερνέστο Τσε Γκεβάρα

Σχόλια