Οριστικό: «Έρχεται μόνιμη επιτροπεία»


«Αlea jacta est » ή αλλιώς ο κύβος ερρίφθη. Λίγες ώρες πριν προσγειωθεί στις Βρυξέλλες η Άνγκελα Μέρκελ έδωσε το αυστηρό μήνυμα. «Οδυνηρές μεταρρυθμίσεις, μόνιμη επιτροπεία καθώς δεν αρκεί η τρόικα» είπε στους βουλευτές του κόμματος της και καταχειροκροτήθηκε.

Αυτή είναι η Ευρώπη του σήμερα. Η πανίσχυρη Άνγκελα δεν χρειάζεται να το ανακοινώσει στους άλλους ηγέτες της ευρωζωνης. Το λέει στο Βερολίνο στους βουλευτές της, καθώς αυτοί χρειάζεται να πεισθούν . Αυτοί και ο γερμανικός λαός. Οι υπόλοιποι τα μαιθαινουν από τα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Επιπρόσθετα, η κυρία Μέρκελ επιβεβαίωσε κάτι που ψιθυρίζεται από χθες. Ότι η σημερινή σύνοδος κορυφής θα λάβει απόψε πολιτικές αποφάσεις. Θα ανακοινώσει δηλαδή μια απόφαση-πλαίσιο, η οποία δεν θα καθορίζει πολλές ποσοτικές λεπτομέρειες των κοινών δράσεων για την έξοδο από την κρίση.
Η Μέρκελ προανήγγειλε επίσης αλλαγή των...
ευρωπαϊκών συνθηκών, τάχθηκε υπέρ της αύξησης της «γραμμής πυρός» του EFSF διαβεβαιώνοντας, όμως, τους συμπατριώτες της ότι η Γερμανία δεν θα επιβαρυνθεί επιπλέον των 211 δισ. ευρώ με τα οποία έχει συμφωνήσει να συνεισφέρει στο σημερινό «πακέτο» των 440 δισ. ευρώ που διαθέτει το Ταμείο Διάσωσης.

πηγη

Σχόλια