Μπεγλίτης για αύξηση θητείας: «Όλα τα δεδομένα μελετώνται»

Image






Όλα μελετώνται: Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ΝΕΤ και ερωτηθείς σχετικά με την πιθανότητα αύξησης της θητείας. « Μελετώνται όλα τα δεδομένα και: εξετάζεται και το ενδεχόμενο αύξησης της θητείας» είπε ο υπουργός, ενώ πρόσθεσε το ίδιο γίνεται και για το καθεστώς των αναβολών.

Ανέφερε, επίσης, ότι ο θεσμός των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) έχει προβλήματα. Ωστόσο -όπως είπε- οι ανάλογες ανακοινώσεις θα γίνουν όταν ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη.
Σε ότο αφορά το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη ο Π. Μπεγλίτης το χαρακτήρισε ως.....

«εθνική καταστροφή», υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν δυνάμεις στην Ε.Ε. που σπρώχνουν τις αδύναμες χώρες του Νότου στην έξοδο.
Σε συνέντευξή του, ο υπουργός μίλησε για δομικό και στρατηγικό πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γι’ αυτό «και δεν μπορεί η Ένωση να αντέξει την πίεση των αγορών», και ανέφερε πως «υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν να επιβάλουν τις στρατηγικές τους επιλογές στα μέλη της Ε.Ε.».

Απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, λέγοντας ότι μπορεί να οδηγηθούμε σε πολιτικό χάος, και σημείωσε πως όποιος μιλά για εκλογές σήμερα απευθύνει έναν ανεύθυνο πολιτικό λόγο.
πηγη

Σχόλια