¨Σκληρό ροκ" στο δημόσιο με 200.000 εφεδρο-απολύσεις και 30% κάτω στους μισθούς


Image



Έτσι, χωρίς σχέδιο προχωρά η κυβέρνηση στην διαχείριση της κρίσης και απλώς ετοιμάζει 200.000 δημόσιους υπαλλήλους να τους βγάλει στην εφεδρεία και να περικόψει άμεσα ένα ποσό της τάξης του 25-30% στος υψηλόμισθους μέσω του ενιαίου μισθολογίου. Τουλάχιστον αυτό υπολογίζει να κάνει αν δεν ανατραπεί εκ των έσω.

Δεν θεωρείται ωστόσο απίθανη η προσωρινή εσωτερική στάση πληρωμών, εάν δεν καταβληθεί ολόκληρη η έκτη δόση προκειμένου να εκβιαστούν οι δημόσιοι υπάλληλοι να δεχθούν αυτή την κοσμογονία στο δημόσια και το δημόσιο δεν μπορεί να πληρώσει στην ώρα του τους μισθούς και τις συντάξεις τον Οκτώβριο.

Το πιο φοβερό είναι ότι νομίζουν πως έτσι θα αναχαιτίσουν την χρεοκοπία. Μα αν ήταν έτσι "απλό" θα είχε γίνει προ πολλού.

Μέσα στο κλίμα αυτό συνεδριάζει το απόγευμα εκτάκτως η κυβερνητική, ακριβώς πριν την τηλεδιάσκεψη, που θα έχει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τηλεδιάσκεψη ο πρωθυπουργός θα διαβεβαιώσει ότι θα συρρικνώσει δραστικά το δημόσιο τομέα, θα εμφανίσει ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης και θα εγγυηθεί προσωπικά την υλοποίησή τους.

Σχόλια