Απαιτούνται απλές απαντήσεις κ. Χρυσοχοίδη και όχι Υπηρεσία Διωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος



Ο Χρυσοχοίδης κατάΣτοχασμός Πολιτική:
Την Πέμπτη 28/7 αναρτήθηκε στο blog ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ δημοσίευμα-καταγγελία για κατασπατάληση δημόσιου χρήματος σε αυτό το έργο:Πολυμεσική και πολυτροπική διαδικτυακή προβολή του πολιτισμού και τουρισμού της χώρας. Το δημοσίευμα μετά από παρέμβαση του Χρυσοχοίδη στην Υπηρεσία Διωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος κατέβηκε ως συκοφαντικό.
Ας δουμε τα γεγονότα όπως αυτά φαίνονται να είναι.
Στο site του έργου διαβάζουμε ότι το έργο έχει Αρχικό Προϋπολογισμό 2.237.001 € και εγκεκριμένο 1.667.000 €.Φορέας Χρηματοδότησης είναι το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ και δικαιούχος ο ΕΟΤ. Το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα απατούνται απλές απαντήσεις και όχι Υπηρεσία Διωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος που ανήκει στο ΥΠΑΝ και εξ αυτού τα άκουσε ο Χρυσοχοίδης.
Παρά το δυσνόητο και πολύπλοκο κείμενο εισαγωγής της στο έργο: Πολυμεσική και πολυτροπική διαδικτυακή προβολή του πολιτισμού και τουρισμού της χώραςαντιλαμβανόμαστε ότι ουσιαστικά πρόκειται για ένα site Τουριστικής Προβολής της χώρας που...
θα εμπεριέχει ενότητες με υλικό -κείμενο και πολυμέσα -με πολιτιστικό και τουριστικό περιεχόμενο, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να βρει ο χρήστης μέσω απλών αναζητήσεων σε μηχανές αναζητήσεις όπως γίνεται με όλα τα site του κόσμου.

Το site θα είναι διαθέσιμο -όπως όλα τα site του κόσμου- μέσα σταθερούς και φορητούς H/Y notebooks, netbooks, tablet pcs, H/Y χειρός, H/Y παλάμης (αυτό άραγε δεν είναι χειρός;) προσωπικούς ψηφιακούς βοηθούςεπιχειρησιακούς ψηφιακούς βοηθούς κινητά τηλέφωνα έξυπνα κινητά τηλέφωνα κλπ.
Όμως αυτή η σειρά προδιαγραφών του έργου είναι αυτονόητη δεδομένου ότι όλα τα site κόσμου έχουν αυτές τις (ας τις πούμε) “δυνατότητες” χωρίς κόστος.
ΟΛΑ ΤΑ SITE ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ
Στην συνέχεια της ανάγνωσης του δυσνόητου κειμένου αντιλαμβανόμαστε ότι το πολιτιστικό και τουριστικό περιεχόμενο θα περιλαμβάνει κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο. Τα κείμενα και ένα μέρος των φωτογραφιών θα επιλεγούν από υπάρχουσες συλλογές (τζάμπα;) και θα δεχτούν επεξεργασία ώστε να ανταποκρίνονται στη σημερινή πραγματικότητα. Το υπόλοιπο φωτογραφικό υλικό θα παραχθεί στο πλαίσιο του έργου με σκοπό την ανάδειξη συγκεκριμένων περιοχών. Τα βίντεο θα παραχθούν ειδικά για το έργο και θα υλοποιούν ειδικά σχεδιασμένες τουριστικές εμπειρίες.
Προβλέπεται ακόμη ειδική επιμέλεια των κειμένων από την άποψη ορθογραφίας, σύνταξης, συνέπειας και σαφήνειας. Και για όλα αυτά τα “φοβερά και τρομερα” για έναν αδαή με το Ιντερνετ θα πληρώσουμε 1.667.000 €
Τα συμπεράσματα δικά σας. Η γνωμη μας είναι ότι απατούνται απλές απαντήσεις και όχι Υπηρεσία Διωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος. Οι απλές απαντήσεις άρκουν εκτός εάν υπάρχει άγνοια για το ίντερνετ οπότε εξηγούνται πολλά.

πηγη 

Σχόλια