Ε όχι και να ακουμπήσουμε την εκκλησιαστική περιουσία (ας τα αρπάξουμε από τους συνταξιούχους)




Δεν θεωρεί ηθικό να μειώσει τους μισθούς των κληρικών ο Βενιζέλος.
Αλλά μειώνει τα "ψίχουλα" του ΟΓΑ.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος επισκέφθηκε σήμερα τη Μονή Πετράκη, για να συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Ο κύριος Βενιζέλος μάλλον σκόρπισε την ικανοποίηση στη Μονή μέσα στις δύσκολες-για τους άλλους-ημέρες του Μνημονίου, αφού διέψευσε τις φήμες για περικοπές μισθών στους κληρικούς και μίλησε για συμβατική υποχρέωση της πολιτείας να διατηρήσει στο ίδιο επίπεδο τους μισθούς. Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες ο κύριος υπουργός, είπε πως το ζήτημα είναι ηθικό και ότι το ποσό που θα εξοικονομούσε το κράτος από ένα τέτοιο ενδεχόμενο-περικοπών δηλαδή- δεν θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό.

Το ζήτημα είναι τι θεωρεί σημαντικό, ο έχων και τις ευλογίες του Μητροπολίτη Άνθιμου, Ευάγγελος Βενιζέλος και πως ορίζει ο ίδιος το “ηθικό”. Γιατί όπως αποκαλύπτεται σήμερα από δημοσιεύματα εφημερίδων, υπάρχει κρυφή συμφωνία κυβέρνησης-Τρόικας για τη μείωση όλων των χαμηλών συντάξεων, στη σελίδα 165 του αναθεωρημένου Μνημονίου. Στο Μεσοπρόθεσμο και συγκεκριμένα στον αναλυτικό πίνακα με τις «παρεμβάσεις» της πενταετίας 2011-2015 δεν υπάρχει αναφορά για μείωση στις συντάξεις του ΟΓΑ και στα κατώτατα όρια συντάξεων των υπολοίπων ασφαλιστικών ταμείων.
Οπως όμως σημειώνει η...
“Αυγή”, στον συγκεκριμένο πίνακα, η απόφαση κυβέρνησης και τρόικας να περικοπούν οι χαμηλές συντάξεις του ΟΓΑ και των υπολοίπων ασφαλιστικών ταμείων κρύβεται πίσω από την αναφορά «Μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών του ΟΓΑ και άλλων ασφαλιστικών ταμείων, καθώς και αυστηροποίηση των κριτηρίων δικαιούχων με βάση τον τόπο μόνιμης κατοικίας». Με τον τρόπο αυτό, θα εξοικονομηθούν σωρευτικά πάνω από 640 εκατ. ευρώ μεταξύ 2012 και 2015 και συγκεκριμένα 100 εκατ. ευρώ το 2012, 150 εκατ. ευρώ το 2013 (αναγράφονται μόνο τα 50 εκατ. ευρώ που είναι η πρόσθετη εξοικονόμηση σε σύγκριση με το 2012) 180 εκατ. ευρώ το 2014 (αναγράφεται μόνο η πρόσθετη εξοικονόμησης 30 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με 2012 και 2013) και 210 εκατ. ευρώ το 2015 (αναγράφονται μόνο 30 εκατ. ευρώ πρόσθετη εξοικονόμηση σε σύγκριση με το 2012 - 2014).


Εκτός όλων των άλλων, ενδιαφέρον έχει να σταθούμε λίγο παραπάνω στις δηλώσεις του Βενιζέλου, σχετικά με το τι περιμένει από την Εκκλησία ως αντάλλαγμα (εκτός και αν πιστεύετε ότι όντως ο λόγος που δεν τους φορολογεί, τους δίνει επιδοτήσεις, κτλ είναι "ηθικός"). Στο σχετικό ρεπορτάζ τουΒήματος λοιπόν διαβάζουμε το εξής ενδιαφέρον:
«Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την εθνική μας ενότητα και την κοινωνική μας συνοχή», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος «άρα και ο λόγος και η πράξη της Εκκλησίας είναι καθοριστικής σημασίας».
Ειδικά σε μια περίοδο όπως αυτή, η άρχουσα τάξη δυσκολεύεται πολύ να πείσει τον κόσμο το γιατί "πρέπει" να τον ρημάξει, ώστε μια μικρή ολιγαρχία να καλοπερνάει, έχοντας συσσωρεύσει όλο τον πλούτο.

Από τη στιγμή που κινδυνεύει, προφανώς και χρειάζεται όλους τους ιδεολογικούς μηχανισμούς που έχει στη διάθεση της για να κοροϊδέψει τον κόσμο. Και άρα χρειάζεται και την Εκκλησία, που κρατά τον κόσμο παθητικό και υποταγμένο ("αν σε χαστουκίσουν στο μάγουλο, γύρνα και το άλλο μάγουλο ώστε να σε χαστουκίσουν σε αυτό, και μην ανησυχείς που ζεις ή πεθαίνεις στη φτώχεια, διότι θα ανταμειφτείς πλουσιοπάροχα για αυτή σου την υποταγή στην άρχουσα τάξη όταν πεθάνεις, "σε μια άλλη ζωή". Σε αυτή τη ζωή φαίνεται ότι "πρέπει" να υποφέρεις για χατίρι των ολιγαρχών, όπως ο Χριστός υπέφερε για χατίρι μας").

Μην υποτιμάτε τη δύναμη της Εκκλησίας - σίγουρα έχει χάσει την "αίγλη" του παρελθόντος (εξ ου και η ακροδεξιά επίθεση της εκκλησίας προς το κεντρικό κράτος, που "περιθωριοποιεί την εκκλησία και τη θρησκεία", μιας και έχει βρει πιο αποτελεσματικούς ιδεολογικούς μηχανισμούς, όπως τα ΜΜΕ, κτλ), αλλά από την άλλη η εκκλησία έχει 2.000 χρόνια ζωής. Υπήρχε και βασίλευε πριν τον καπιταλισμό, καιεπί 2.000 χρόνια πουλάει επιτυχημένα τα ίδια ψέματα, παίζοντας με το φόβο του ανθρώπου για το θάνατο, και παρέχοντας πάντα σημαντικές υπηρεσίες στην άρχουσα τάξη, προωθώντας τον σκοταδισμό, και έχοντας απολέσει σχεδόν όλα τα προοδευτικά στοιχεία που πράγματι είχε ο χριστιανισμός όταν πρωτοεμφανίστηκε.

Είναι προφανές ότι ένας σύμμαχος που επέζησε για 2.000 χρόνια, και εξακολουθεί να ελέγχει τα μυαλά και τις καρδιές πολλών ανθρώπων δεν είναι μικρό πράγμα για την κυβέρνηση, ειδικά σε μια κρίσιμη στιγμή όπως αυτή. Και γι' αυτό δεν ακουμπά την εκκλησιαστική περιουσία για να τη δώσει στο λαό (για τους πιστωτές μπορεί και να το σκεφτόταν είναι η αλήθεια).

Αυτό (το να "ακουμπήσουμε την εκκλησιαστική περιουσία", αλλά και τα υπόλοιπα προνόμια της εκκλησίας, το αφορολόγητο, κτλ) είναι ένα από τα πράγματα που θα πρέπει να κάνει το λαϊκό κίνημα στο μέλλον, καθώς καλείται να αναμετρηθεί με όλες τις μερίδες της άρχουσας τάξης. Και αυτό περιλαμβάνει προφανώς και την Εκκλησία (σημείωση: Προφανώς και κομμάτια του κατώτερου κλήρου θα βρεθούν στο πλευρό μας - αυτό το λέω γιατί πρόσφατα μου έδειχναν κάτι φωτογραφίες και δηλώσεις απλών παπάδων που είχαν βγει στους δρόμους, ενώ ένας δήλωσε ότι ντρέπεται για τη συμπεριφορά της Εκκλησίας που έχει μαζέψει τόσο πλούτο, κτλ, κτλ, κτλ)
πηγη

Σχόλια

  1. Η Εκκλησιαστική περιουσία και οι υποχρεώσεις του κράτους
    http://www.oodegr.com/oode/koinwnia/perius1.htm


    Δωρηθέντα ακίνητά της Εκκλησίας προς το κράτος

    η Ριζάρειος Σχολή,
    η Ακαδημία Αθνών,
    το Αιγινήτειο Νοσοκομείο,
    το Μετσόβειο Πολυτεχνείο,
    το Σκοπευτήριο,
    το Πτωχοκομείο,
    η Μαράσλειος Ακαδημία,
    το Θεραπευτήριο "Ευαγγελισμός",
    το Αρεταίειο νοσοκομείο,
    η Αγγλική Αρχαιολογική Σχολή,
    οι Αστυνομικές Σχολές στην οδό Μεσογείων,
    το Νοσοκομείο Παίδων,
    το Νοσοκομείο Συγγρού,
    το Λαικό Νοσοκομείο "Σωτηρία",
    το Ασκληπείο Βούλας,
    η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη,
    το Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης,
    το ΠΙΠΚΑ Βούλας
    Ιπποκράτειο Νοσοκομείο,
    Γηροκομείο,
    Εθνική Βιβλιοθήκη,
    Πανεπιστήμιο Αθηνών
    142 Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Αττικής

    και πολλά άλλα...


    και μιλανε μερικοι ακομη για χωρισμο του κρατους με την Εκκλησια και για την μισθοδοσια των Ιερεων?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φοβερή η ηθική συνέπεια του lalipouli.
    και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ!

    Την μια κατηγορεί τους κυβερνώντες για το "οικονομικό πρόβλημα" το οποίο είναι φτιαχτό, και την άλλη κατηγορεί την Εκκλησία που δεν "προσφέρει" σε αυτό το οικονομικό πρόβλημα (το οποίο όλοι ξέρουμε ότι είναι φτιαχτό).

    Προφανώς πέφτετε πολύ εύκολα σε "παγίδες", και πυροδοτείτε άθελά σας ή ηθελημένα συγκρούσεις μεταξύ κοινωνικών ομάδων.

    Με άλλα λόγια χωρίς να το θέλετε πέφτετε πολύ εύκολα σε παιχνίδια ξεπερασμένης προπαγάνδας (Η Εκκλησία φταίει για όλα και φυσικά οι πολιτικοί για τίποτα).

    Διαβάστε αναλυτικά το παρακάτω site, και θα μάθετε πολλά:
    http://www.oodegr.com/oode/koinwnia/perius1.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ότι αναφέρεις είναι ψευδή ασύστολα. Ας πούμε για το Μετσόβιο είναι δωρεά του Τοσίτσα. Με αυτά πάτε να παραπληροφορήστε τον κόσμο? Πάντως με τον απατεώνα τον Βενιζέλο τα βρήκατε ωραία, καθίστε τώρα στη χλιδή σας και απολύστε την καταστροφή των Ελλήνων. Μόνο να θυμάστε ότι μετά από αυτή την περιπέτεια δεν θα έχετε λόγο ύπαρξης. Γιατί για τα συμφέροντα σας ξεπουλήσατε ένα λαό και αντί να ταχτείτε στο πλευρό του προτιμήσατε την προάσπιση των συμφερόντων σας. Αυτό δεν το ξεχνάμε αυτή την περίοδο όλοι κρινόμαστε!!!!!!!!!
    Αλήθεια η εκκλησία που βρήκε τόσα ακίνητα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς 12:37

    Το Μετσόβειο Πολυτεχνείο έχει ανεγερθεί σε δωρηθέν ακίνητο....

    Όσο για το πού τα βρήκε η Εκκλησία απλά τα πράγματα:

    ΤΑ ΔΩΡΗΣΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΡΗΣΕ, και επίσης πολλά τα έφτιαξε!

    Όπως έκαναν οι ευεργέτες και τόσοι άλλοι που θέλουν να βοηθούν,
    Σε χαλάει που τα δίνει στον κόσμο;

    Επίσης, έκανε σωστή (κατά το δυνατόν)αξιοποίηση, κάτι που καμιά κυβέρνηση ποτέ δεν κατάφερε (άσχετα αν εισπράττει φόρους και επιδοτήσεις από Ε.Ε.)

    Εσύ κάνεις το ίδιο;
    Τράβα στους πολιτικούς σου που τόοοοοοσο αγαπάς να σου δώσουν κι άλλα (ξύλο;)....

    Α, και αν δεν ήταν η Εκκλησία, ούτε χώρα θα είχες, ούτε εθνική συνείδηση, και θα μιλούσες ακόμα τούρκικα...

    Διάβασε λίγο Μακρυγιάννη, μάθε λίγο για τον Κολοκοτρώνη, τον Καραϊσκάκη και τον Καποδίστρια, και μετά αν θες ξαναμιλάμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς Λαλεί Πουλί:

    Η Εκκλησία είμαστε όλοι εμείς.

    Αν εμείς αντιδρούμε και αγωνιζόμαστε σημαίνει ότι αντιδρά και η Εκκλησία.

    Η κάθε κοινωνία έχει τους πολιτικούς και τολμώ να πω και τους Αρχιερείς που τής αξίζουν (κοινωνία σου είμαι και σου μοιάζω).

    προφανώς ξεχνάτε την παρουσία ιερέων στο Σύνταγμα

    και

    προφανώς δεν έχετε δει ή διαβάσει τις καυστικές και εύστοχες κριτικές π.χ. των Μητροπολιτών Πειραιώς (ο οποίος τα "χώνει" και με ονόματα)
    ή Ναυπάκτου εναντίον του Μνημονίου και των δάνείων.

    Είναι πολύ κρίμα να φαγωνόμαστε μεταξύ μας δίχως λόγο, και να μην κοιτάμε τον πραγματικό κίνδυνο (πολιτικό, εθνικό, κοινωνικό, εκπαιδευτικό, εργασιακό), που είναι ακριβώς μπροστά μας.

    Μη μασάτε κουτόχορτο και μην κάνετε τα χατήρια αυτών των "κάποιων", που ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουν στην παρούσα φάση, είναι η διασπορά και δημιουργία διχόνοιας.

    Είπαμε, μπαχαλάκηδες έχει μόνο στο Σύνταγμα.
    Δεν είναι ανάγκη να μπουν στο site και στις ιδέες μας και στα πιστεύω μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά ρε παιδιά τι γράφει ο αρθρογράφος; που βρίσκεται; νομίζει ότι είναι ο Μαρξ στην αυγή της βιομηχανικής επανάστασης στη Γερμανία και μας μεταφέρει τις πιο χοντροκομένες εκφράσεις του μεσαιωνικού καθολικισμού. Φίλτατε αρθρογράφε εμ δεν ήξερες δεν ρώταγες; μάθε τι είναι ορθοδοξία και μετά μίλα για χαλιναγώγηση του όχλου. Αυτό είναι προνόμιο του Κίσινγκερ και των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης. Προσπάθησαν να χτυπήσουν την εκκλησία (όχι θρησκεία, δεν είναι ορθόδοξος όρος) στην ρίζα της για να πλήξουν την αυτοσυνειδησία του νεοέλληνα. Και τώρα έχουμε το παράδοξο, ανθρωποι και αγωνιστές σαν τον αρθρογράφο του λαλείπουλί να συνασπίζονται με τη νομενκλατούρα της Νεας Ταξης Πραγμάτων σαν τον ΓΑΠ, Πάγκαλο, Σηφουνάκη που λοιδωρούν Σταυρό, Σημαία, αγωνιστές, ιερά και όσια όπου σταθούν και όπου βρεθούν. Τα τελευταία 800 χρόνια δεν υπήρξε εξέγερση εθνικοαπελευθερωτική που να μην ξεκίνησε από τον κλήρο. Άμα εσείς είστε πιο μάγκες και πιο α..δαράδες από αθανάσιο Διάκο, Παπαφλέσσα, Μακρυγιάννη, Ανδρούτσο που είτε ήταν κληρικοί (οι δύο πρώτοι) είτε πολεμούσαν κατά τη ρήση τους (βλ. κολοκοτρώνη)για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία να σας καμαρώσω. Άμα δεν σας αρέσει η εκκλησία όπως είναι ελάτε να την κάνουμε καλύτερη. Έχω τα αρ..ια και μιλάω γιατί και λεφτά δίνω στην ενορία και βοηθάω όπου μπορώ. Εσεις πόσα δώσατε και που βοηθήσατε ρε μαγκες. Από εύκολες κουβέντες όλοι ξέρετε. Τυχαία μπήκε ο σταυρός στη σημαία; και σεις είστε οι παιδαράδες που θα τον κατεβάσετε; Οταν οι άνθρωποι της εκκλησίας μιλούσαν εδώ και 20 χρόνια για κακοποίηση της ιστορίας, για αλλοίωση της γλώσσας, για αφελληνισμό, για ξεπούλημα της πατρίδας, για προστασια της προσωπικότητας που 'ησασταν ρε λεβέντες; Όταν δίναμε αγώνες με τον Σεβαστιανό Κονίτσης για την προστασία των Βορειοηπειρωτών από την κακοποίηση και τον Αφανισμό που ήσασταν ωρέ κοπέλια της διανόησης και της Προόδου που μιλάτε για χαλιναγώγηση από την εκκλησία; πότε σταμάτησαν οι άνθρωποι της εκκλησίας να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Αλλά μου θυμίζετε κάτι όψιμους υπερσπιστές της δημοκρατίας που ξύπνησαν όταν τους τους πήραν την μπριζόλα από το στόμα. Έστω και τώρα δεν είναι αργά αλλά όχι να διασύρετε και αυτούς που φωνάζαμε και ως φοιτητές και ως άνεργοι και από κάθε έπαλξη για αυτά που έρχονται!!! Αλλά το παραμύθι γνωστό όταν η εκκλησία κάνει πνευματικό έργο μας πέφτει υποτονική όταν βγαίνει στους δρόμους είναι ενοχλητική και επικίνδυνη γιατί θέλει ...εξουσία. Κανείς δεν γλύτωσε ούτε ο Χριστός ο οποίος κατηγορήθηκε ότι κάνει παρέα με πόρνες ενώ ο Ιωάννης ο Βαπτιστής στην έρημο ως αντικοινωνικός και δαιμονισμένος...Αποφασίστε τελικά τι θέλετε, γιατί δεν σας φταίει η εκκλησία!!!
    Τερλέγκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "αν σε χαστουκίσουν στο μάγουλο, γύρνα και το άλλο μάγουλο ώστε να σε χαστουκίσουν σε αυτό, και μην ανησυχείς που ζεις ή πεθαίνεις στη φτώχεια, διότι θα ανταμειφτείς πλουσιοπάροχα για αυτή σου την υποταγή στην άρχουσα τάξη όταν πεθάνεις, "σε μια άλλη ζωή". Σε αυτή τη ζωή φαίνεται ότι "πρέπει" να υποφέρεις για χατίρι των ολιγαρχών, όπως ο Χριστός υπέφερε για χατίρι μας"
    Απίστευτες γενικεύσεις ενός θεολογικά αναλφάβητου νεοέλληνα ο οποίος μόλις και μετα βίας πρόλαβε να διαβάσει κάποιο κακογραμμένο σοβιετικό εγχειρίδιο προπαγάνδας. Όποιος δεν έχει την παραμικρή παιδεία βλέπει στο χριστό το πρότυπο του καρπαζοεισπράκτορα, ακυρώνοντας έτσι αγώνες αιώνων και μαρτύρων που έχυσαν το αίμα τους για την ελευθερία και το δίκαιο των άλλων. Διάβασε το μαρτύριο του Χρυσοστόμου Σμύρνης (το 1922) και μετά αν έχεις ακόμα καρδιά και ανδρισμό τόλμα να ξαναγράψεις τα ίδια λόγια. Να πω ότι απευθύνεσαι σε τίποτα μορμονάκια παει στα κομάτια αλλά σε τουτα τα αιματοβαμμένα χώματα που ότι έμεινε ελληνικό οφείλεται στην εκκλησία δεν σε παίρνει να γράφεις τέτοιες ανοησίες. Το αν υπάρχουν παραδείγματα ανάξιων κληρικών η πιστών δεν σε δικαιώνει. Δεν μπορούμε να είμαστε όλοι άγιοι όπως και ότι υπάρχουν ανάξιοι εκπρόσωποι της ιατρικής δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταργηθεί η ιατρική. Στο φινάλε ο ατομισμός της καταναλωτικής ευδαιμονίας μας έφερε εδώ που μας έφερε και εμείς προσπαθούμε να χτυπήσουμε τον μοναδικό χώρο που μιλάει για τα δίκαια του άλλου, του συνανθρώπου μας; που λέει ότι συγχωρείς ακόμη και τον εχθρό σου σε μία προσπάθεια να ξεπεράσεις την εμπάθεια σου προς το ανθρώπινο πρόσωπο και να χτυπήσεις την αδικία και όχι τον άνθρωπο. Που λέει ότι ο μοναδικός τρόπος για να πλησιάσεις το Θεό είναι να θυσιαστείς για τον άλλο. Είναι φοβερό το αναποδογύρισμα της πίστης που προσπαθείς να δημιουργήσεις φίλε αρθρογράφε. Μόνο σε τραυματικά παιδικά βιώματα μπορώ να το αποδώσω. Γιατί αν αγνοήσω τη μοναδική φωνή της εκκλησίας που προτρέπει να υπερβούμε τη φιλαυτία και τον εγωισμό και να αγωνιστούμε μέχρις εσχάτων για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια του ανθρώπινου προσώπου τότε ποιον πρέπει να ακούσω, τη ΓΣΕΕ και το ΠΑΜΕ, εμένα ή εσένα τον ανύπαρκτο ιδεολόγο. Δεν είναι η ιδεολογία η εκκλησία φίλε, είναι θεραπευτήριο ψυχικό που λυτρώνει τον άνθρωπο απο κάθε ιδεοληψία, εμπάθεια και ατομιστικό κίνητρο και τον οδηγεί στην αυθυπέρβαση του σταυρού για τη λευτεριά των συνανθρώπων μου. Κατάλαβες τώρα γιατί οι αγώνες για τη λευτεριά ξεκινάνε πάντα από την εκκλησία; γιατί δεν ενδιαφέρθηκε ο άνθρωπος του Θεού (και δεν μιλάω για κανα δυο που ξέρεις και ξέρω)για την πάρτη του, γιατί δεν θεώρησε αυτοσκοπό το χρήμα, γιατί η φιλαυτία και η φιλαρχία είναι η μεγαλύτερη υπαρξιακή αστοχία στην ορθοδοξία. ορθοδοξία είναι η μόνη μας ελπίδα να αλλάξουμε τον εαυτό μας, το πολιτικό σύστημα και τον κόσμο! Για αυτό και ο Χάντιγκτον στην ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ έγραφε ότι η ορθοδοξία είναι ένα ανώμαλο μέγεθος που δεν κολλάει ούτε με τον φανατικό ταλιμπανισμό του ασιατικού Ισλάμ ούτε με τον καθολικίστικο ευσεβισμό του ευρωπαϊκού καθωσπρεπισμού! κρύβει μέσα του μια αστάθμητη δύναμη ελευθερίας και αυτοπροσφοράς που πρέπει να εξοβελιστεί μαζί με τους φορείς του (ιδιαίτερα την ελλάδα)για να επέλθει η ποθητη παγκοσμιοποίηση! Αμήν να το καταλάβουν και οι ίδιοι οι έλληνες, όχι γιατί είμαστε ανώτεροι, σκατά στα μούτρα μας είμαστε, αλλά γιατί αποτελούμε κομιστές έστω και αχθοφόρους μίας παράδοσης, η οποία μπορεί να αλλάξει τις ανθρώπινες συνειδήσεις και να αποτελέσει βόμβα στα θεμέλια της ομογενοποίησης και πολτοποίησης των λαών και εθνών. Ας ξυπνήσουμε όμως και προτού γίνουμε βουδιστές ας διαβάσουμε και λίγο για την ορθοδοξία. Όχι όμως από το Μάο και τον Λένιν, υπάρχουν κάτι γεροντάκια που με την πίστη τους κινούν βουνά. Αμήν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καποιες παρατηρησεις

    1ον) Το αρθρο δεν ειναι του Λαλεί Πουλι..
    2ον) Δε κατακρινει τη θρησκεια αλλα τους ΔΗΘΕΝ εκπροσωπους της που τα έχουν κανει πλακακια με τη κυβερνηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ - ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ
    ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ - ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κάθε άρθρο που αναδημοσιεύομαι δε γίνεται να είμαστε 100% σύμφωνοι με ότι γράφει.

    Ναι, πιστεύουμε στο θρήσκευμα και σε κληρικούς! Στην αληθινή εκπροσώπηση και πίστη όμως! Όχι στους επαγγελματίες κληρικούς αλλά σε αυτούς που αρκούνται στα νόμιμα χρήματα τους και σε αυτούς που κατεβαίνουν στους δρόμους και διαμαρτύρονται.

    Στις υψηλές θέσεις (αρχιεπισκόπου κτλπ), δυστυχώς υπάρχει προδοσία και σε καμία περίπτωση η θέση τους και η εκπροσώπηση τους δε τους απαλλάσσει από τις πράξεις τους.

    Τέλος μη ξεχνάς ότι καλύπτουμε κάθε φορά ενέργειες υγιείς της εκκλησίας. Σας παραπέμπω σε αναρτήσεις μας με τη κάλυψη και δημοσιοποίηση από λαοσυνάξεις για τη κάρτα του πολίτη.

    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεκτές οι παρατηρήσεις, υγιής ο διάλογος, συγχαρητήρια για το επίπεδο του μπλογκ. Αναφορικά με τον Ιερώνυμο και μένα κάπου με δυσαρεστεί η υποτονικότητά του. Παρ΄όλα αυτά ο ρόλος του μέλλει να ελεγχθεί. Δεν ξέρω αν ακούσατε για την συνάντηση του με τον Κολλάτο και τις δεσμεύσεις του για την υποστήριξη εθνικών θέσεων. Η λέξη προδοσία ίσως είναι βαριά αλλά θα το ξαναδούμε το θέμα σε λίγο καιρό. Συγγνώμη αν προσέβαλλα κάποιον
    Τερλέγκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου