Απορρίφθηκε το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για την παραπομπή Αλογοσκούφη - Μαρκογιαννάκη...



Σε «βατερλώ» εξελίχθηκε το σκάνδαλο της Siemens για τη κυβέρνηση, καθώς η πρόταση για παραπομπή των κ.κ. Μαρκογιαννάκη και Αλογοσκούφη στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο για την υπόθεση των «μαύρων» ταμείων του γερμανικού κολοσσού απορρίφθηκε συντριπτικά από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ μετά από μυστική ψηφοφορία.

Συγκεκριμένα, για τον Γιώργο Αλογοσκούφη μόνο 141 βουλευτές ψήφισαν...ΝΑΙ για την παραπομπή του στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο, 7 ΟΧΙ, παρών 6, ενώ στην κάλπη βρέθηκαν 13 λευκά και 11 άκυρα ψηφοδέλτια.

Για τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη ΥΠΕΡ της παραπομπής στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο ψήφισαν 136 μόνο βουλευτές, 8 ψήφισαν ΟΧΙ, 10 παρών και στην κάλπη βρέθηκαν 11 άκυρα και 13 λευκά ψηφοδέλτια.
Σημειώνεται ότι για να περάσει η πρόταση απαιτούνταν τουλάχιστον 151 θετικές ψήφοι για την παραπομπή κάθε πρώην Υπουργού.
Από την ψηφοφορία απουσίαζαν 4 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας και συγκεκριμένα οι : Ροδούλα Ζήση, που όπως έγινε γνωστό απουσίαζε στο εξωτερικό, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, που νοσηλεύεται μετά από επέμβαση, ο Φραγκίσκος Παρασύρης και η Βάσω Παπανδρέου.
ΠΗΓΗ

Σχόλια