Πύραυλος εδάφους-αέρος το srpead: Πάνω από τις 1300 μονάδες


Image


Εκτοξεύτηκε το spread των ελληνικών 10ετών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών, καθώς σήμερα «απογειώθηκε» πάνω από τις 1.300 μονάδες βάσης.

Στις 13:02 (ώρα Ελλάδος), το πριμ που ζητούσαν οι επενδυτές για διακράτηση των ελληνικών ομολόγων έναντι των γερμανικών bunds διευρυνόταν στις 1.324,7 μονάδες βάσης.

Νωρίτερα, η απόδοση του διετούς ομολόγου σημείωνε άνοδο 30 μονάδων βάσης στο 25,17% και του πενταετούς αύξηση κατά... 53 μονάδες βάσης στο 22,47%. Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου αυξανόταν κατά 29 μονάδες βάσης στο 15,86%.

«Οι αποδόσεις ομολόγων μικρής διάρκειας βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση», σχολίασε trader. «Δεν υπάρχουν ενδείξεις για αγορά ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζες, έτσι δεν υπάρχει κάτι που να σταματήσει αυτή την κίνηση.»

Στην εκτίναξη των spread έχει οδηγήσει η συνεχής φημολογία περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, η οποία τροφοδοτήθηκε χθες τόσο από τις δηλώσεις του συμβούλου της γερμανικής κυβέρνησης Λαρς Φελντ όσο και από το υψηλότερο του αναμενόμενου έλλειμμα για το 2010.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια