"ΤΟΡΠΙΛΗ" ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ ΠΡΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ:"ΕΡΧΟΤΑΝ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΠΙΕΖΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΤΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ"!



O πρώην υπουργός Αμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης επέμεινε στην πρόταση που εξαρχής είχε κάνει η ΝΔ, για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και εξεταστικής για όλους τους υπόλοιπους υπουργούς, οι οποίοι διαχειρίστηκαν στη συνέχεια την επίμαχη σύμβαση.


Βάλλοντας ευθέως κατά του προέδρου
του Λάος Γιώργου Καρατζαφέρη, στον οποίο απέδωσε διάθεση συκοφαντίας, ο κ. Μειμαράκης τόνισε ότι ο ίδιος ποτέ δεν χαρακτήρισε το υποβρύχιο "Παπανικολής" ως "πλωτό φέρετρο", ή το "υποβρύχιο που γέρνει", αλλά ότι αυτά ανέφεραν αξιωματικοί καθώς και ότι αν δεν επιδιορθώνονταν τα προβλήματα που υπήρχαν, πράγματι θα υπήρχε πρόβλημα.


"Το υποβρύχιο είναι ένα περιουσιακό στοιχείο του κράτους και ασπίδα στην άμυνά μας, εφόσον έχουν επέλθει όλες οι αλλαγές που απαιτούνταν", είπε.


Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε...
μάλιστα, ότι επί υπουργίας του, ο πρόεδρος του Λάος τον είχε επισκεφθεί στο Πεντάγωνο και...... τον είχε πιέσει να παραλάβει τα υποβρύχια, καθώς και να παραγγείλει τορπίλες, ενώ έβαζε βουλευτές του να καταθέτουν σχετικές ερωτήσεις.


"Στο όνομα του λαϊκισμού δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν αυτοί οι ισχυρισμοί και να ζητείται προανακριτική για όλους, όταν επί ΝΔ ούτε υπογράψαμε συμβάσεις, ούτε παρέλαβα το υποβρύχιο, ούτε δέχθηκα να δω όλους αυτούς της κατασκευάστριας εταιρείας", τόνισε.


Ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι η ίδια η δικογραφία προσδιορίζει με διαφορετικό τρόπο τις τυχόν ποινικές ευθύνες του κ. Τσοχατζόπουλου και τις "τυχόν ευθύνες μελών κυβερνήσεων"¨


Συνέχισε, λέγοντας για τον ισχυρισμό της γερμανικής δικογραφίας ότι δόθηκαν μίζες το 2007, ότι από τα ίδια τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι αυτά δόθηκαν σε αυτούς που συνέταξαν και προώθησαν τη σύμβαση:


Αν είχα παραλάβει τα υποβρύχια, πώς θα υποστηρίζαμε σήμερα ότι υπάρχει σκάνδαλο και ότι χρειάζεται διερεύνηση πρώτα για τα πραγματικά περιστατικά μέσω εξεταστικής και στη συνέχεια για τα πρόσωπα, όπως απαιτείται για την προκαταρκτική; διερωτήθηκε και καταλήγοντας, ο πρώην υπουργός είπε, ότι ο ίδιος έκανε το καθήκον του με καθαρό κεφάλι και ζήτησε να εξεταστεί από εξεταστική επιτροπή, "προκειμένου να φανεί ποιοι είναι οι συκοφάντες".

ΣΧΟΛΙΟ HELLAS-ORTHODOXY:Δεν χρειάζεται να γράψουμε πως θεωρούμε τον Μειμαράκη παντελώς ανίκανο για Υπουργό Εθνικής Άμυνας,όπως βέβαια και ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ την παραλαβή ελαττωματικών υποβρυχίων,ανεξαρτήτως αν δόθηκαν μίζες ή όχι γι'αυτά.
ΟΜΩΣ,ΤΟ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΤΙΜΗΤΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ Ο ΑΡΧΙΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ,ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ!
Προκειμένου να πατριδεμπορεύσει και να λαικίσει,παριστάνει τον...αγανακτισμένο που αποχωρεί από την Βουλή,τάχα ως ένδειξη "οργής" για τα σκάνδαλα!
Αλήθεια,γιατί δεν απεχώρησε όταν ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ το Μνημόνιο;
Βέβαια,ειδικά σήμερα είχε ένα πολύ σοβαρό λόγο να αποχωρήσει:ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΤΟΥ ΑΚΗ,ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ,ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

Κι όποιος κατάλαβε,κατάλαβε!

Και για να μην ξεχνιόμαστε,το Λάος ΕΧΕΙ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΠΕΡΥΣΙ!Ιδού και η σχετική ανάρτηση:

Ξεκινούν από σήμερα οι διαπραγματεύσεις για την παραλαβή των γερμανικών υποβρυχίων, ακόμα και του πρώτου που κατασκευάστηκε στη Γερμανία και είχε παρουσιάσει προβλήματα ευστάθειας.

Το βέβαιο είναι ότι ακόμα και χθες και παρά την παρουσίαση του υπουργού Αμυνας του σχεδίου παραλαβής, δεν είναι ξεκάθαρο αν το υποβρύχιο τελικά γέρνει, αν έγερνε πραγματικά, αν έγιναν διορθώσεις και ποιες είναι αυτές και αν τελικά πρέπει να το παραλάβουμε ή όχι.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση θα παραλάβουμε το υποβρύχιο για να το πουλήσουμε, καθώς δεν είναι συμφέρον για την Ελλάδα να το πουλήσουν εκείνοι. Το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς θα το πουλήσει με περισσότερα χρήματα το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό από αυτά που το εκτιμά η κατασκευάστρια εταιρεία.

Ο κ. Βενιζέλος επέμενε στην πρότασή του, η οποία και υπερψηφίσθηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ.
Αυτά,για να μην σας κοροιδεύουν τα ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΑ του "πατριωτισμού".

Σχόλια