Άρχισε η μάχη της Βεγγάζης

ImageΗ μάχη της Βεγγάζης άρχισε με σφοδρό αεροπορικό βομβαρδισμό στόχων της πόλης από την Αεροπορία των κυβερνητικών. Μαχητικά αεροσκάφη Su-22, MiG-23 και Mirage F.1 και J-21 Jaster, αλλά και επιθετικά ελικόπτερα Μil Mi-24 βομβαρδίζουν θέσεις των ανταρτών και αποθήκες πυρομαχικών και το αεροδρόμιο της πόλης.

Eπίσης αναφέρονται βολές πυροβολικού ενώ θέσεις των επαναστατών στα προάστεια της πόλης αναφέρεται ότι έχουν δεχθεί ακόμα και βολές από αντιαρματικά όπλα.....
 Άνθρωποι που βρίσκονται στο σημείο, μιλούν για χαμηλές πτήσεις αεροσκαφών και εκρήξεις στα προάστια της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης, η οποία έχει πληθυσμό 1 εκατ. ανθρώπων. Οι πολίτες έχουν απομακρυνθεί κατόπιν των προειδοποιήσεων των κυβερνητικών δυνάμεων.

Προ του κινδύνου οι δυτικοί να χαθεί ο πόλεμος για τους επαναστάτες απεργάζονται λύσεις και όπως ανέφεραν πληροφρίες από τη Νέα Υόρκη, το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. ανέφερε ότι υπάρχει περίπτωση άμεσης παρέμβασης στη Λιβύη σήμερα το απόγευμα.

Παράλληλα, οι δυτικές χώρες ζητούν την δημιουργίας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων με στόχο να περιορίσουν την προέλαση των κυβερνητικών δυνάμεων.




Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια