Κατάληψη συμπαράστασης στο προξενείο της Ελλάδας στο Παρίσι

Κατάληψη συμπαράστασης στο προξενείο της Ελλάδας στο ΠαρίσιΠερίπου 25 άτομα πραγματοποίησαν ολιγόωρη κατάληψη στο ελληνικό προξενείο της γαλλικής πρωτεύουσας, άπλωσαν πανό και έδωσαν κείμενο στην πρόξενο ζητώντας την άμεση νομιμοποίηση των απεργών πείνας, πριν αποχωρήσουν ειρηνικά.

Ελληνες και γάλλοι φοιτητές και εργαζόμενοι σύμφωνα με τους ίδιους μπήκαν στο προξενείο στις 12.00 περίπου (11.00 τοπική ώρα), ενώ στην είσοδο άνοιξαν πανό διαμαρτυρίας ζητώντας «άμεση νομιμοποίηση των 300».
Οι καταληψίες συναντήθηκαν με την πρόξενο Κατ.Κόικα παραδίδοντάς της και γραπτώς τα αιτήματά τους. Παρέμειναν συνολικά στο κτίριο μία περίπου ώρα πριν αποχωρήσουν χωρίς εντάσεις.
Το σχετικό κείμενο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η συνθήκη «Δουβλίνο ΙΙ» μετέτρεψε την Ελλάδα στο «Calais» της Ευρώπης». Το γνωστό γαλλικό λιμάνι Pas de Calais, βρίσκεται στα στενά της Μάγχης απέναντι από την Βρετανία. Εκεί συνωστίζονται λαθρομετανάστες που προσπαθούν να φτάσουν στην άλλη πλευρά.
«Απαιτούμε την άμεση νομιμοποίηση των 300 εργαζόμενων χωρίς χαρτιά που κάνουν απεργία πείνας και την τακτοποίηση όλων των εργαζόμενων χωρίς χαρτιά» αλλά και «την κατάργηση του «Δουβλίνου ΙΙ» που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή τους και μετατρέπει χώρες ολόκληρες σε χώρους αποθήκευσης «της μη επιλεγμένης μετανάστευσης» με συνέπεια την ανάπτυξη κάθε είδους βίας και παραβάσεων».

Σχόλια