Το βίντεο της ντροπής...Ασκήσεις καταστολής πλήθους!




Δεν είχα καμιά αμφιβολία ότι μπροστά στον επερχόμενο παγκόσμιο εμφύλιο που έρχεται, οι εξουσιαστές κεφαλαιοκράτες είναι αποφασισμένοι να παίξουν μέχρι τέλους το χαρτί της καταστολής. 

Aναδημοσιεύει από το athens indymedia το sxoliastesxwrissynora
Άλλωστε μόνο έτσι μπορεί να σωθεί το υπάρχον οικονομικό σύστημα καθώς η βιοπολιτική του ελέγχου δεν είναι αρκετή -πλέον- για να συγκρατήσει τις κοινωνικές αντιδράσεις. Δομική ανεργία, εργασιακή επισφάλεια, κατασπατάληση των φυσικών πόρων του πλανήτη και καταστροφή της φύσης, οικονομικές απολυταρχίες με δημοκρατικό προκάλυμμα, όλα συνθέτουν την εικόνα μιας επικείμενης κοινωνικής και ταξικής σύγκρουσης.Προσέξτε μετά το 3:10, όταν στα συνθήματα των “διαδηλωτών” ακούγεται ρυθμικά “Σύριζα-Σύριζα!“. Όταν η γελοιότητα γίνεται επικίνδυνη και ο κίνδυνος πέρα για πέρα γελοίος…
Μετά από τη Λατινική Αμερική – στις χώρες τις οποίας εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το δόγμα του νεοφιλελευθερισμού – η φωτιά της αντίστασης εξαπλώνεται σε όλο το κόσμο. Τα πιο πρόσφατα παραδείγματα η Τυνησία, η Αλγερία και η Αίγυπτος αλλά ακόμα και μέσα στη καρδιά της Ευρώπης, η μητροπολιτική εξέγερση του ΄05 στη Γαλλία, ο δικός μας Δεκέμβρης του ’08 και η διάχυτη αίσθηση ανυπακοής που υπάρχει από το Σεπτέμβριο 2010 στην Ευρώπη. Γαλλία, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία, Αλβανία..
Μέσα σε αυτό το κλίμα πληθαίνουν οι αναφορές και τα ρεπορτάζ για την διεξαγωγή -από στρατιωτικές μονάδες του ΝΑΤΟ αλλά και των “εθνικών” στρατών- ασκήσεων στην καταστολή πλήθους. Τελευταίο δείγμα γραφής των διαθέσεων της “δημοκρατικά εκλεγμένης” κυβέρνησης μας, το βίντεο που ανέβηκε σήμερα στο athens indymedia.
Μετά το 2:30 βλέπουμε τις ασκήσεις καταστολής οι οποίες περιλαμβάνουν οδοφράγματα, “κουκουλοφόρους” που πετάνε μπουκάλια κρατώντας ξύλα και σημαίες και από την άλλη στρατιωτικούς με εξάρτηση, αλλά και τακτικές, των ΜΑΤ.
Πέρα από το προφανές κίτς αυτών των λεγομένων ασκήσεων αυτό στο οποίο επίβαλεται να σταθεί κάποιος είναι η σημειολογία των εικόνων.
Κάπου στο τέταρτο λεπτό διακρίνει κανείς ένα πανό που γράφει “Ειρήνη” στα αγγλικά. Peace.
Είναι μάλλον ολοφάνερο ότι στη στρατηγική σκέψη των εξουσιαστών, είτε είσαι “μπάχαλος” είτε είσαι πασιφιστής είναι ένα και το αυτό.
Και όμως . Καλά είδατε. Μετά από 30 χρόνια δυτικού “πολιτισμού”, ντεμέκ “δημοκρατίας” και τζάμπα-φτάνει να πληρώνουν το τίμημα οι πληθυσμοί των χωρών του τρίτου κόσμου-”ανεκτικότητας”, ο καινούργιος εχθρός ξεπροβάλει στο προσκήνιο και δεν είναι άλλος από το σύνθημα της Γιόκο και του Τζόν. Οι μάσκες, αν υπήρξαν ποτέ, πέφτουν οριστικά αποκαλύπτοντας το πραγματικό πρόσωπο του “ανθρωπιστικού” καπιταλισμού., της “εταιρικής ευθύνης”, της “πράσινης” ανάπτυξης και όλων των υπόλοιπων ιδεολογημάτων. Τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο από το πρόσωπο του συστημικού καταναγκασμού, σε πλανητικό πλέον επίπεδο, στην υιοθέτηση οικονομικών πολιτικών εξαθλίωσης και εξαχρείωσης του ανθρώπου.
Είναι μάλλον ολοφάνερο ότι στη στρατηγική σκέψη των εξουσιαστών, είτε είσαι “μπάχαλος” είτε είσαι πασιφιστής είναι ένα και το αυτό.
Το θέμα είναι να μη γίνεις μετρήσιμο μέγεθος στο δρόμο. Και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να βάλει σε σκέψεις και τους “οπαδούς” των πιο δυναμικών διαμαρτυριών αλλά και τους “οπαδούς” των “ειρηνικών”.

Να αναμένουμε ότι θα χυθεί ΚΑΙ άλλο αίμα; Κατά πάσα πιθανότητα ναι.
Να περιμένουμε ότι το στελεχιακό δυναμικό του στρατού έστω και τη τελευταία στιγμή δεν θα υπακούσει στις διαταγές;Μακάρι.
Άλλωστε ακόμα και στη πρόσφατη διαμαρτυρία των ενστόλων στο Μοναστηράκι δεν πέρασε η προσπάθεια καπελώματος από τους γνωστούς εθνικιστικούς και ακροδεξιούς κύκλους. Μάλιστα, αν θυμάμαι καλά, κάποιοι μίλησαν για κυβερνητική πολιτική που αφήνει βορά τα στελέχη του στρατού στην εθνικιστική προπαγάνδα.
Τελικά εκτός από τη στρατιωτικοποίηση των μπάτσων(ΜΑΤ,ΔΙΑΣ,ΔΕΛΤΑ κ.λ.π.) αρχίζουμε να γινόμαστε μάρτυρες και στη μπατσοποίηση των στρατιωτικών.
Αυτο το οποίο ονομάζουμε συχνά “σύστημα”, συνεχώς οχυρώνεται, οργανώνεται και παίρνει θέσεις μάχης σε όλα τα επίπεδα.
Η εργατική τάξη τι κάνει;
Πότε θα αρχίσει να οργανώνεται χρησιμοποιώντας τα πλέον αποτελεσματικά της εργαλεία; Δηλαδή τη γενική απεργία διαρκείας και τη μαζική πολιτική ανυπακοή;
Άραγε το να ποστάρεις στο twitter σε κάνει λιγότερο εργάτη και περισσότερο “αφεντικό” του εαυτού σου;
H πραγματικά νομίζουμε ότι μια επανάσταση όπως η Αιγυπτιακή στήνεται μόνο από το facebook;
Εν το μεταξύ κάπου στο Κιλκίς κάποιοι εξασκούνται στο να επιτίθενται σε διαδηλωτές που κρατάνε πανό με τη λέξη “Ειρήνη”…
lalipouli.blogspot.com

Σχόλια