Η χωρα του Πινοκιο


Σιγα-σιγα προσπαθουν να περασουν τα επωδυνα μετρα ωστε να αντιμετωπισουν τις αντιδρασεις του λαου,ενα-ενα τα μεγαλα οραματα του διαχειριστη μας εκπληρωνονται,και εμεις  ολοι βριζουμε και αναθεματιζουμε την ωρα και την στιγμη που φεραμε αυτο το τσουρμο των ανικανων στην εξουσια.

Οταν τελειωσουν θα εχουμε πλεον χασει καθε εργασιακο δικαιωμα,καθε ελπιδα για μια αξιοπρεπη διαβιωση,καθε προσδοκια για μια συνταξη η εναν μισθο που θα μας επιτρεπει να πορευτουμε στο υπολοιπο του βιου μας.

Η επομενη γενια θα μεγαλωσει και θα εργαζεται χωρις ασφαλεια και δικαιωματα,θα υποκυπτει στις επιθυμιες των ισχυρων και αδιαφορων για την επιβιωση της εργοδοτων,σε μια χωρα που θα αναρρωτιεται απο που αρχιζει και που τελειωνει το εθνικο κυριαρχικο της δικαιωμα..........


Θα ψαχνουμε τι ειναι δικο μας και τι οχι,θα σερνομαστε σαν ασθενεις σε νοσοκομεια χωρις προσωπικο,θα περναμε τις ωρες μας σε ουρες αναμονης για μια απλη ιατρικη εξεταση,θα νοιωθουμε ανασφαλεις σε μια κοινωνια που ο ενας θα αντιμετωπιζει τον αλλο σαν αντιπαλο.

Η λεξη δημοκρατια εχει τελειωσει εδω και χρονια,τωρα το βλεπουμε που ολα γινονται κατα την δηλωση τους στο ονομα της σωτηριας της χωρας,την ιδια ωρα που οι ιδιοι που κανουν αυτες τις δηλωσεις εχουν ξεπουλησει καθε εννοια που παλαιοτερα ειχε νοημα.
Υποτιθεται οτι εχουμε κυβερνηση..αλλα δεν εχουμε,εντολεις εχουμε οι οποιοι μας διατασουν για τα επομενα σταδια της καταπτωσης μας,υποτιθεται οτι θα ηταν πρωτα ο πολιτης αλλα ειναι φανερο οτι σε ολα ο πολιτης ειναι τελευταιος.
Το νεο δογμα ειναι να υποβαθμιστει ο λαος σε επιπεδα ανεχειας και να οδηγηθει με γρηγορα βηματα στον στοχο που τους εχουν θεσει,στην πληρη υποταγη στην παγκοσμια ολιγαρχια,στο ξεχαρβαλωμα της εθνικης αξιοπρεπειας,στην υποδουλωση και την απελπισμενη προσπαθεια απλα να επιβιωσει.

Αυτη ειναι η χωρα που ετοιμαζουν για το μελλον.
Αδιαφοροι προσπερνανε ολα τα εμποδια,απομακροι κοιτανε το προβλημα να μεγαλωνει,παμπλουτοι οι ιδιοι επιθυμουν να παραμεινουν σε μια εξουσια που δεν θα προερχεται πλεον απο την βαση αλλα απο αυτους που τους εγκατεστησαν εκει.

Μας υπνωτισαν με ψεματα,μας διαιρεσαν σε ρετιρε και υπογεια με στοχο να μας εχουν ολους στο υπογειο ενω στα ρετιρε θα παραμενουν μονο αυτοι.
Σαστισμενοι και αδρανεις περιμενουμε την επομενη πραξη του δραματος,χωρις αντιστασεις και επιθυμιες.
Αυτο δεν ονομαζεται ζωη,αυτο ειναι μαζικη αυτοκτονια.

http://lalipouli.blogspot.com/


Σχόλια