Ταφόπλακα στο κοινωνικό κράτος με υπογραφή Μέρκελ


Από factorx

Εβδομήντα χρόνια μετά τον Χίτλερ που απέτυχε να κυριεύσει τη Γηραιά Ηπειρο, η Ευρώπη αποφάσισε χθες, 4 Φεβρουαρίου 2011, δια της πλαγίας οδού να κάνει την Μέρκελ ..Φύρερ.Η Ευρώπη παραδόθηκε ξεκάθαρα και χωρίς αντίσταση στις γερμανικές ορέξεις και τα επόμενα 10 χρόνια θα δούμε ραγδαίες αλλαγές στη ζωή μας.Στο Mega χθες μόνο που δεν πανηγύριζαν που επιτέλους οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν την οικονομική διακυβέρνηση α λα γερμανικά... Αντί να πουν ότι έρχονται μεγάλα δεινά για τους λαούς, ότι το τέλος του κοινωνικού κράτους είναι οριστικό με υπογραφή Μέρκελ, προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι έγιναν τα αυτονόητα.

Γιατί, όμως, είναι αυτονόητο να συνδέεται η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη με τη δυστυχία των πολιτών; Αυτό ακριβώς δε συμβαίνει στις ΗΠΑ όπου οι μισοί Αμερικανοί πεινάνε και δεν έχουν ασφάλιση γιατί μια δράκα ανθρώπων διαφεντεύει τους πάντες; Αυτό το μοντέλο ζηλεύουν και το θεωρούν αυτονόητο;

Δηλαδή το να δουλεύεις σα σκυλί μέχρι τα 67 για πάρεις σύνταξη, αν δε σε έχει διώξει το αφεντικό, είναι καλό;

Είναι αυτονόητο να απολύουν όσους και όποτε θέλουν με ελάχιστες αποζημιώσεις; Ή να εργάζεσαι άπειρες ώρες με μειωμένους μισθούς, χωρίς δώρα, χωρίς εργασιακή ασφάλεια. Κι ας πούμε ότι αυτά είναι αυτονόητα για τα ντελίβερι της εκάστοτε εξουσίας. Πόσο αυτονόητο είναι να γυρνάς τη ζωή σου 50 χρόνια πίσω με χαμηλούς μισθούς και τιμές στα ύψη; Αυτά αποφάσισαν στις Βρυξέλες και θα υιοθετήσουν σύντομα και στην Ελλάδα. Αυτό είναι το αντάλλαγμα για τη σωτηρία του ασθενή. Αλληλεγγύη τύπου Μέρκελ.

Μήπως καλύτερα να τράβαγαν τα σωληνάκια;
lalipouli.blogspot.com

Σχόλια