ΟΧΙ στο χαράτσι των 5€ στο νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας.ΟΧΙ στην εμπορευματοποίησης της Υγείας λέει το ΠΑΜΕ


Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ, μπροστά στη μεγάλη απεργία στις 23-2-2011 προχωράει σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες, για πολύ σημαντικά προβλήματα, που αφορούν άμεσα τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα στο νομό μας. Τα προβλήματα αυτά είναι συνέπεια της γενικότερης πολιτικής της κυβέρνησης, που τσακίζει τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών.Ένα από αυτά είναι και το ζήτημα....

των υπηρεσιών Υγείας, ιδιαίτερα επίκαιρο λόγω και του Ν/Σ που συζητείται στη Βουλή.
Μπορεί το νοσοκομείο να έχει μεταφερθεί στο νέο κτίριο αλλά τα χρόνια προβλήματα που υπήρχαν με τη λειτουργία τους όχι μόνο δεν έχουν αντιμετωπισθεί αλλά και οξύνθηκαν. Η έλλειψη σε προσωπικό είναι μεγάλη και υπάρχουν ειδικότητες όπως νευρολόγων που ο αριθμός των γιατρών δεν φτάνουν να καλύψουν τις εφημερίες όλου του μήνα. Οι προσλήψεις έχουν παγώσει με αποτέλεσμα ενώ έχουν γίνει οι κρίσεις γιατρών να μην προχωρά η αντίστοιχη διαδικασία πρόσληψής τους.
Στα πλαίσια της μείωσης του κόστους και του παγώματος των προσλήψεων η κυβέρνηση με τα στηρίγματά της θέλει να αντιμετωπίσει την έλλειψη του προσωπικού με συγχωνεύσεις νοσοκομείων και πιο συγκεκριμένα να αξιοποιηθεί το προσωπικού του Ψυχιατρικού νοσοκομείου Κέρκυρας στην κατεύθυνση να κλείσει ως φορέας παροχής υπηρεσιών υγείας το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κέρκυρας. Επιπλέον αξιοποιεί τους γιατρούς γενικής ιατρικής των αγροτικών ιατρείων για κάλυψη των εφημεριών ειδικευομένων ιατρών.
Ταυτόχρονα στο νοσοκομείο υπάρχει έλλειψη σε φάρμακα και σε άλλα υλικά απαραίτητα για τη λειτουργία ενός νοσοκομείου. Η έλλειψη είναι τόσο μεγάλη που αναβάλλονται προγραμματισμένα χειρουργεία και στέλνονται οι συνοδοί των ασθενών να αγοράζουν αντιβιώσεις και φάρμακα απαραίτητα για τη νοσηλεία των ασθενών.
Η πολιτική της κυβέρνησης με τη στήριξη του ΛΑΟΣ και με την συναίνεση της ΝΔ συνειδητά υποβαθμίζει τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας και καταργεί ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της υγείας. Ενδεικτικό είναι το νομοσχέδιο που καταθέτει αυτές τις μέρες η κυβέρνηση και προωθεί την λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων και των πολυατρείων των ασφαλιστικών ταμείων - που εντάσσονται στον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υγείας - ως επιχειρήσεις που θα πουλάνε υπηρεσίες Υγείας στους ασθενείς και στα ασφαλιστικά ταμεία, με κριτήριο τα έσοδα και τα κέρδη. Δηλαδή, με όσο το δυνατό λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό να εξυπηρετούνται όσο το δυνατό περισσότεροι ασθενείς – «πελάτες».
Δεν φτάνουν όλα αυτά έχουν προχωρήσει και στο απαράδεκτο χαράτσι των 5€ στο νοσοκομείο και στα κέντρα υγείας.
Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ καλεί τα εργατικά σωματεία, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, του συνταξιούχους και τα λαϊκά στρώματα να δώσουν μαχητικό παρόν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Πέμπτη 10 του Φλεβάρη στις 9 π.μ. τους στο νέο Γ.Ν.Ν Κέρκυρας για να καταγγείλουμε και να καταδικάσουμε αυτή την πολιτική.
Να διεκδικήσουμε:
• Δωρεάν παροχή ιατρικής νοσοκομειακής και φαρμακευτικής φροντίδας
• Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και τους εργοδότες!
• Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην Υγεία και την Πρόνοια!

Κέρκυρα 7/2/2011
Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ
Lalipouli.blogspot.com

Σχόλια