Μαύρη Δευτέρα η αυριανή και ξεκινάει ο Γολγοθάς!!!ΔΕΙΤΕ!!!Από αύριο θα ματώσουν οι τσέπες όλων των Ελλήνων!!!



Από αύριο θα ...ματώσουν οι τσέπες όλων των Ελλήνων!Μαύρη Δευτέρα η αυριανή και ξεκινάει ο ..Γολγοθάς εκατομμυρίων

νοικοκυριών.Τον αν θα αντεπεξέλθουν ενα είναι βέβαιο.Έρχονται λουκέτα και οικονομικές καταστροφές χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
 
Μια πιο άγρια, βαριά και «ματωμένη» για τις τσέπες εκατομμυρίων πολιτών θα είναι η Δευτέρα που θα ξημερώσει με τη σφραγίδα των βουλευτών της συγκυβέρνησης που θα υπερψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο των 7.500 σελίδων από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη των φορολογουμένων αυξάνοντας ήδη υπάρχοντες φόρους, αυξάνοντας τον ΕΝΦΙΑ και θεσμοθετώντας νέα χαράτσια.
Και σαν κερασάκι στην τούρτα εκποιεί τη δημόσια περιουσία δεσμεύοντας με τη δημιουργία του υπερ-ταμείου αποκρατικοποιήσεων για 99 χρόνια όλα τα «ασημικά».
Παράλληλα ανοίγουν την πόρτα στα funds όχι μόνο για τα κόκκινα, αλλά και για τα πράσινα δάνεια καθώς σε λίγες ημέρες αναμένεται.... να αρχίσουν οι πρώτοι πλειστηριασμοί ακινήτων.
Από την «επιδρομή» της «πρώτης φοράς αριστερά» δεν γλιτώνει κανείς αφού με τροπολογίες πάγωσαν μέχρι το 2018 τα ειδικά μισθολόγια και έβαλαν σε εφαρμογή την αρπαγή του ΕΚΑΣ από 90.000 χαμηλοσυνταξιούχους.
Πρώτο χτύπημα η αύξηση του ΕΝΦΙΑ
Τι κι αν ο Αλέξης Τσίπρας δεσμευόταν προεκλογικά οτι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ. Όπως αποδεικνύεται η κατάργηση του φόρου αυτού όχι μόνο αποτελεί άλλη μια από τις αυταπάτες του σημερινού πρωθυπουργού αλλά θα είναι και η πρώτη «κεραμίδα» που θα πέσει σε 800.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που θα κληθούν να πληρώσουν έως και 3.400 ευρώ περισσότερα.
Πλέον, από φέτος, θα πληρώνουν συμπληρωματικό φόρο και όσοι έχουν ακίνητα αντικειμενικές αξίας 200.000-300.000 ευρώ​ (​"πιάνει" και όσους έχουν ένα σπίτι σε μια μεσαία περιοχή). Αλλά δεν φτάνει αυτό: η κυβέρνηση προχωρεί σε αύξηση και των συντελεστών φορολόγησης στα οικόπεδα, αλλά και στον συμπληρωματικό φόρο (100% ως 200% για τους περισσότερους)!
Για πρώτη φορά θα επιβληθεί συμπληρωματικός φόρος και σε όσους έχουν αγροτεμάχια. Και για πρώτη φορά επιβάλλεται και Τέλος 0,1% για εταιρίες που ιδιοχρησιμοποιούν δικά τους ακίνητα. Οι αλλαγές ισχύουν αναδρομικά από 1.1.2016 και θα φανούν με τα εκκαθαριστικά του φετινού ΕΝΦΙΑ, που θα πληρωθούν το φθινόπωρο και το χειμώνα.
Δεύτερο χτύπημα η αύξηση του ΦΠΑ από 23% σε 24%
Σε λίγες ημέρες, από 1ης Ιουνίου, αυξάνεται ο υψηλός συντελεστής του ΦΠΑ από το 23% στο 24% παρασύροντας προς τα πάνω τις τιμές σε τρόφιμα, ποτά, αυτοκίνητα, ηλεκτρικές συσκευές, τσιγάρα και προϊόντα καπνού, ρούχα και παπούτσια, εισιτήρια ΜΜΜ και κόμιστρα τάξι.
Παράλληλα 11 νησιά χάνουν την έκπτωση ΦΠΑ εν μέσω τουριστικής περιόδου στραγγαλίζοντας επαγγελματίες και κατοίκους σε Σύρο, Θάσο, Άνδρο, Τήνο, Κάρπαθο, Μήλο, Σκύρο, Αλόννησο, Κέα, Αντίπαρο και Σίφνο.
Τρίτο χτύπημα η αύξηση στα καύσιμα
Η κυβέρνηση βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο θέρμανσης καθώς από τις 15 Οκτωβρίοιυ αυξάνει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης κατά 50 ευρώ, από τα 230 στα 280 ευρώ, αύξηση που πρακτικά σημαίνει ότι με τα σημερινά δεδομένα των διεθνών τιμών, η τιμή θα αυξηθεί από τα 75 λεπτά στα 81 λεπτά το λίτρο.
Και σαν να μην φτάνει αυτό λίγους μήνες αργότερα, από τον Ιανουάριο του 2016 η πρώτη φορά αριστερά αυξάνει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στη βενζίνη βάζοντας «καπέλο» 5 λεπτών ανά λιτρο μετα σημερινά επίπεδα τιμών και 8 λεπτά το λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης.
Την ίδια περίοδο όσοι καπνίζουν θα κληθούν να πληρώσουν κατά 30-50 λεπτά το πακέτο στα τσιγάρα ενώ στο απυρόβλητο δεν θα μείνουν και όσοι έχουν επιλέξει το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Μπαίνει, επίσης, χαράτσι στον καφέ, σε όλες τις σταθερές τηλέφωνικές συνδέσεις - αντί μόνο για όσες έχουν και σύνδεση στο διαδίκτυο - και αυξάνουν από 10% σε 15% στην παρακράτηση φόρου για εισοδήματα από μερίσματα
Τέταρτο χτύπημα ξεπουλάνε και τα πράσινα δάνεια στα funds
Από τη λαίλαπα που εξαπολύει η κυβέρνηση δεν γλιτώνουν ούτε οι δανειολήπτες και μάλιστά και αυτοί που είναι ενήμεροι, έχουν, δηλαδή, «πράσινα» δάνεια. Σύμφωνα με εκτιμήσεις από τον Ιούνιο αρχίζουν οι πρώτοι 5.000 πλειστηριασμοί ενώ στο στόχαστρο των τραπεζών θα βρεθούν μέσα στο 2016 έως 30.000 δανειολήπτες, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Real News..

Σχόλια