Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σπάνιος σεισμός 6.1 βαθμών κούνησε ολόκληρη την Αυστραλία

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6.1 βαθμών έπληξε το κέντρο της Αυστραλίας! 
 Το σπάνιο και ισχυρό σεισμό γεγονός καταγράφηκε χωρίς να υπάρχει κάποιο προειδοποιητικό φαινόμενο και έγινε αισθητό σε όλη την Βόρεια Επικράτεια της ηπείρου της Αυστραλίας, στις 2:14 μ.μ. Ανατολική ώρα ΗΠΑ στις 20 Μαΐου. 
 Είναι πολύ ασυνήθιστο και εξαιρετικά σπάνιο σεισμός να καταγράφεται στην της Αυστραλίας. 
Ουσιαστικά δεν υπάρχουν ιστορικά δεδομένα που να έχουμε για κάποιο παρόμοιο γεγονός, μικρότερης η και της ίδιας κλίμακας. Ο σεισμός ήταν....

σε πολύ μικρό εστιακό βάθος μόλις 2 χιλιομέτρων και ενώ στην αρχή είχε μετρηθεί ως 5,9 μετά επαναπροσδιορίστηκε σε 6,1 και με εστιακό βάθος από 10 χιλ έως 2!  Στην κλίμακα Mercali μετρήθηκε ως "8" βαθμούς που σημαίνει ότι η δόνηση ήταν πάρα πολύ ισχυρή! 
 Ευτυχώς, αυτή η περιοχή της Αυστραλίας είναι αραιοκατοικημένη, γι 'αυτό και ακόμα δεν υπάρχει καμία αναφορά για τραυματισμούς ή θανάτους.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

''Διπλωματία, δικαστήρια ή πόλεμος'' O Τσαβούσογλου απειλεί για τα νησιά του Αιγαίου..Αισιχτίρ ρε κολότουρκε ούνε, παλιομπινέ...

«O φασισμός θεραπεύεται με το διάβασμα. Και ο ρατσισμός, με το ταξίδι». Μιγκέλ ντε Ουναμούνο,1864 - 1936

Οι Καταλανοί «εξορίζουν» την ισπανική αστυνομία και πολιτοφυλακή – Τι ζητάνε από την ΕΕ

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Καταλανός πρόεδρος της Ζενεραλιτάτ (της περιφερειακής κυβέρνησης) ζήτησε να αποχωρήσουν άμεσα από την Καταλονία η Ισπανική Αστυνομία και η Κρατική Πολιτοφυλακή, υπηρεσίες που λαμβάνουν εντολές κατευθείαν από τη Μαδρίτη.

Μετά τις χθεσινές σκηνές βίας που σόκαραν τον πλανήτη, και έδειχναν τους αστυνομικούς να εξαπολύουν σφοδρές επιθέσεις ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές και ψηφοφόρους, ο Καταλανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι η αποχώρηση των δυνάμεων της ισπανικής αστυνομίας είναι επιβεβλημένη. «Απαιτούμε την αποχώρηση της κρατικής αστυνομίας που παραμένει ανεπτυγμένη σε μια περιφέρεια (την Καταλονία) η οποία πάντα ενεργούσε ειρηνικά», τόνισε ο Πουτζδεμόν.

Ο Καταλανός πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι η περιφερειακή κυβέρνηση θα συστήσει μια επιτροπή που θα διερευνήσει τη «χθεσινή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και ότι θα ληφθούν οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες ώστε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.

Επίσης κάλεσε τα…