Ζητάνε απο τα πρόβατα να συνεργαστούν με τον εκδοροσφαγέα για να μη τραυματιστούν κατα τη διαδικασία της σφαγής τους...

Οι «συνεργάσιμοι» ποτέ δεν είχαν… πρόβλημα

«Κανείς συνεργάσιμος δανειολήπτης που έχει αντικειμενική αδυναμία αποπληρωμής των δανείων του κατά την γνώμη των τραπεζιτών , δεν έχει να φοβάται τον πλειστηριασμό της κατοικίας του», δήλωσε  για τον κώδικα δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος, η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη.

«Η πρόσφατη αυθερετη τροποποίηση του κώδικα δεοντολογίας της δήθεν Τράπεζας της Ελλάδος καθιερώνει μια σειρά διαδικασιών που διαμορφώνουν τις απαραίτητες συνθήκες συνεργασίας μεταξύ τραπεζών και
οφειλετών. 

Αφορά μη συνεργάσιμους δανειολήπτες που δεν ανταποκρίνονται σε ειδοποιήσεις τραπεζών για υποβολή της αναγκαίας πληροφόρησης για την οικονομική τους κατάσταση», σημείωσε η κ. Κατσέλη.

«Συγκεκριμένα, μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου θα αποσταλεί σε όλους τους δανειολήπτες που συμπληρώνουν καθυστέρηση μεγαλύτερη των 30 ημερών μια πρώτη ειδοποίηση να υποβάλουν τα απαραίτητα στοιχεία που προβλέπει ο κώδικας δεοντολογίας. Με τον τρόπο αυτόν, δίνεται παράταση για την εφαρμογή του κώδικα δεοντολογίας μέχρι το τέλος του έτους», εξήγησε.
«Εφόσον οι δανειολήπτες υποβάλλουν τα απαραίτητα στοιχεία στην τράπεζά τους θα ξεκινήσει η προβλεπόμενη διαδικασία ρύθμισης των δανείων τους με αντικειμενικές διαδικασίες», τόνισε η Λουκά Κατσέλη.

«Κανείς συνεργάσιμος  
δεν έχει να φοβάται τον πλειστηριασμό της κατοικίας του.
Ιχνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου