Λίστα Λαγκάρντ: 500.000 ευρω "επέστρεψε" (σήμερα) επιχειρηματίας μετά την κατάθεση Φαλτσιανί...

Της Σοφιας Σπιγγου.

Μισο εκατομμύριο ευρώ έσπευσε να καταβάλλει στην στην εισαγγελία της Αθήνας πρόσωπο από τον επιχειρηματικό κόσμο για το οποίο υπάρχουν αναφορές στη δικογραφία περί εγκληματικής οργάνωσης που "ξέπλενε" μαύρο χρήμα και...
στάθηκε αφορμή για την κατάθεση του Εβρέ Φαλτσιανί στους 4 Έλληνες εισαγγελείς.

Το ποσό των 500.000 ευρώ κατέβαλε σήμερα.

Αμεσως μετά το ταξίδι στο Παρίσι του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίου και των εισαγγελέων Ελένης Τουλουπάκη, Χρήστου Ντζούρα και Γιώργου Καλούδη και την καταθεση που πήραν από τον άνθρωπο που υπέκλεψε την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ από το κατάστημα της τράπεζας HSBC στη Γενεύη, ο επιχειρηματίας προσήλθε στην εισαγγελία και ζήτησε να εξοφλήσει ολόκληρο το ποσό, που είχε διαπιστωθεί απο τους ελέγχους των αρμοδίων υπηρεσιών ότι οφείλει.

Ο συγκεκριμένος ανθρωπος..... όχι μόνο περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ αλλά την ίδια ώρα φέρεται ως ένα από τα πρόσωπα που ενδεχομένως "καθάρισαν" τα χρήματά τους από την υπό έρευνα εγκληματική οργάνωση με στόχο τη φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Υπενθυμίζεται, οτι η συγκεκριμένη δικογραφία σχηματίστηκε τον περασμένο Αύγουστο όταν ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος διαβίβασε σχετικές καταγγελίες στην εισαγγελία. Μάλιστα, οι εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση είχαν καλέσει τον επιχειρηματία προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για το αδίκημα της φοροδιαφυγής. Αρχικά ζητήθηκε προθεσμία αλλά -κατά πληροφορίες- κατέληξε σε άτυπη διαπραγμάτευση -όπως συνηθίζεται πριν την άσκηση ποινικής δίωξης-, με στόχο την επιστροφή του αφορολόγητου χρήματος στον κρατικό κορβανά.

Τρεις ημερες μετά την κατάθεση Φαλτσιανί, ο επιχειρηματίας δήλωσε στις εισαγγελικές αρχές οτι επιθυμεί να πληρώσει το σύνολο των 500.000 ευρώ που του καταλογίζονται ως ποσό της φοροδιαφυγής στον τραπεζικό λογαριασμό του στην Ελβετία, εκμεταλλευόμενος τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου που προβλέπουν οτι η επιστροφή των χρημάτων παύει την ποινική δίωξη...

parapolitika.gr

Σχόλια