ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ! Ιδού το ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ των μειώσεων μισθών και συντάξεων που ζήτησαν οι τοκογλύφοι!...ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ


image

«Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» λέει ο λαός και η παροιμία βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στους πιστωτές της Ελλάδας.
 

Από χθες το απόγευμα οι τοκογλύφοι-θεσμοί διαμηνύουν ότι ουδέποτε πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό. 

Μάλιστα η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, δήλωσε ότι ουδέποτε πρότειναν οι θεσμοί την περικοπή των συντάξεων στην Ελλάδα.
Οι πιστωτές ωστόσο αυτοδιαψεύδονται μέσα από τα ίδια τους τα κείμενα και οι απαιτήσεις ρήξεις που προέβαλαν για μείωση των συντάξεων επιβεβαιώνονται μέσα από την επίσημη πρότασή τους προς την ελληνική αντιπροσωπεία.
 

Το κείμενο των «τριών θεσμών» υπό τον τίτλο «μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και παραπέρα» (Reforms for the completion of the current programm and beyond) αποκαλύπτει ότι οι δανειστές ζήτησαν πολύ συγκεκριμένες παρεμβάσεις οι οποίες, ντε φάκτο, οδηγούν σε μεγάλες μειώσεις συντάξεων, συμπεριλαμβανομένης και της πλήρους κατάργησης του ΕΚΑΣ έως το 2018.
 

Η αποκάλυψη αυτή εκθέτει ευθέως και την Κομισιόν, ο εκπρόσωπος της οποίας Μαργαρίτης Σχινάς υποστήριξε το πρωί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ζήτησε ποτέ από την Ελλάδα μείωση συντάξεων αλλά μόνον… «περικοπές της τάξης του 1% του ΑΕΠ στο κόστος τους ασφαλιστικού συστήματος». Τι ζήτησαν οι δανειστές......

Συγκεκριμένα, το κείμενο των πιστωτών ζητά ένα πρώτο πακέτο μεταρρυθμίσεων στο ασφαλιστικό «που θα υιοθετηθεί άμεσα και θα στοχεύει εκτιμώμενη ετήσια εξοικονόμηση 1% του ΑΕΠ για την περίοδο 2016 και 2017».
«Αυτό», τονίζεται, « θα πρέπει να επιτευχθεί μέσα από μέτρα που θα καταργήσουν τις εξαιρέσεις και θα περιορίσουν σημαντικά τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, θα αυξάνουν τις εισφορές υγείας των συνταξιούχων και θα οδηγούν στην σταδιακή κατάργηση του έως το Δεκέμβριο 2018. Για να ολοκληρωθεί αυτό το πακέτο οι αρχές θα πρέπει μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015 να νομοθετήσουν περαιτέρω, προκειμένου να συνδέσουν τις ασφαλιστικές εισφορές με τις παροχές και να ενοποιήσουν τα Ταμεία».
Σ΄αυτό το πλαίσιο, οι πιστωτές ζητούν πλήρη εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου 3863/2010. «Οι αρχές», τονίζεται στο έγγραφο, «θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν τα κριτήρια βιωσιμότητας για τις επικουρικές συντάξεις και τα εφ΄άπαξ που προκύπτουν από τη μεταρρύθμιση του 2012 , εκκρεμούσης της πρότασης για ένα εναλλακτικό πλαίσιο που θα επιτυγχάνει ισοδύναμες εξοικονομήσεις».
«Εισαγωγή νομοθεσίας που θα θέτει ισχυρά αντικίνητρα στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, συμπεριλαμβανομένης της αναπροσαρμογής των κυρώσεων, για οποιοδήποτε συνταξιοδοτείται μετά τις 30 Ιουνίου 2015. Μέσω ρύθμισης που θα ψηφιστεί άμεσα, όλα τα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση θα πρέπει να φθάσουν σταδιακά στα 67 έτη έως το έτος 2025». Το, δε, πέναλτι που προτείνουν οι πιστωτές για την πρόωρη συνταξιοδότηση είναι 10% έναντι 6% που φέρεται να βρισκόταν στο τραπέζι μέχρι σήμερα.
Στο ίδιο έγγραφο ζητείται επίσης η ενοποίηση των ταμείων, η εισαγωγή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου του 2015 και η κατάργηση του ΕΚΑΣ για όλους τους δικαιούχους έως τον Δεκέμβριο του 2018.

Σχόλια

  1. Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ
    ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΧΡΥΣΟΔΟΛΟΦΟΝΩΝ .

    Είναι πια φανερό σε κάθε Έλληνα Πατριώτη δημοκράτη, γιατί οι χρυσοδολοφόνοι και ..άλλοι, επεδίωκαν και επιδιώκουν την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του Ευρώ και από την Ευρώπη, επιδιώκουν την πλήρη ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ.
    Αφού δεν είναι Έλληνες αλλά ‘’αριθμοί’’ του διεθνούς φασισμού, δεν έχουν καμιά ενοχή και τύψη για ότι συμβεί στην Ελλάδα μας , στην πατρίδα μας.
    Λεγεώνα πληρωμένων δολοφόνων, σαν αυτούς που ακούμε και βλέπουμε παντού. Προστάτες της νύχτας και μπράβοι και σωματοφύλακες κάθε παράνομης, ανθελληνικής και απάνθρωπης δραστηριότητας, έμμισθοι ρουφιάνοι και επαγγελματίες ψευδομάρτυρες, έμποροι ναρκωτικών, γυναικών, μωρών, όπλων, παράνομου πετρελαίου, ρουφιανοχαφιέδες της ασφάλειας και του διεθνούς ναζισμού. Επιδιώκουν με κάθε τρόπο την διάλυση της κρατικής δομής και την υποδούλωση της Ελλάδας στα διεθνή φασιστικά καταγώγεια.
    Βασική επιδίωξη του διεθνούς ΝΑΖΙΣΜΟΥ, ήταν και είναι και η υποδούλωση της Ελλάδας στο ζυγό του φασισμού και του θανάτου.
    Όσο όμως ανήκουμε στην Ε.Ε και στο ευρώ η υποδούλωση της Ελλάδας είναι αδύνατη.
    Όλη λοιπόν η προετοιμασία , η ενίσχυση των ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ εφοπ-ληστών, η πίεση και οικονομική ενίσχυση των διαφόρων Σόρος, και των σκοτεινών κύκλων του διεθνούς εγκλήματος, αποδεικνύει ότι θα έδιναν και θα έκαναν τα πάντα, προκειμένου να μας μετατρέψουν σε χώρα φασισμού, δολοφόνων, παρακρατισμού, υποδούλων και χωρίς φωνή πολιτών.
    Να λοιπόν για ποιο λόγο οργάνωσαν τα τάγματα των ΑΝΩΜΑΛΩΝ δολοφόνων.
    Να λοιπόν γιατί δεν αναφέρουν ΛΕΞΗ για το τι θα συνέβαινε σήμερα αν η Τουρκία και ο’’περίγυρος’’ ήταν ελεύθεροι να μας συμπεριφερθούν όπως παλιά. Να γιατί κάθε μέρα μας ζαλίζουν με ‘’πολέμους’’ με εχθρούς , με αίματα και με ΨΕΜΑΤΑ!!!
    Τι θα γινόταν σήμερα αν η Τουρκία ‘’μπορούσε’’ να μας κηρύξει πόλεμο ή να συνεχίσει την κατάληψη και άλλων τμημάτων της πατρίδας μας?
    Ποιοι ήταν στα πράγματα της Ελλάδας τότε που ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ την Κύπρο στους Τούρκους? Οι πρόγονοι αυτών που χύνουν ΨΕΥΤΙΚΑ δάκρυα για ..χαμένες ΠΑΤΡΙΔΕΣ που ξεπούλησαν διαχρονικά και αμετανόητα.!
    Μας ‘’παρουσιάζονται’’ σαν πολιτικές παρθένες που μόλις ήλθαν από το..διάστημα. Μα αυτοί δεν αποτελούν το γνωστό μας ΧΑΦΙΕΔΟΤΣΟΥΡΜΟ που θέλουν να ‘’παρουσιάζονται’’ σαν εθνικός κορμός?
    ΒΓΗΚΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΤΟ ΧΑΦΙΕΔΟΤΣΟΥΡΜΟ….
    Έλληνα, έχε το νού σου στο παιδί….!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι ακριβώς θα μας παρουσιάσει ο...Άλεξις,
    σαν ‘’επιτυχία’’ και νίκη, απομένει να δούμε.
    Και δεν φτάνει, που ακόμα δεν ‘’έμαθε’’ τι σημαίνει …καύσιμο, έφερε και τον ‘άλλο που δεν ήξερε τι σημαίνει Φ.Π.Α.
    Τον Καραμανλή όμως γιατί τον καλύπτει σαν…’’ΤΣΙΜΕΝΤΟ’’ ????
    Το σίγουρο όμως είναι ότι τελικά το έγκλημα του Καραμανλή , τον οποίον καλύπτει με νύχια και με δόντια ΔΕΝ κρύβεται άλλο. Θα σκάσει το κανόνι, κι αν δεν σκάσει μόνο του….?

    Ο βρόμικος πόλεμος όλων εναντίον του νομίμου πρωθυπουργού, εναντίον της Ελλάδας, κάθε μέρα αποκαλύπτεται. Σε λίγο θα ντρέπονται να κυκλοφορήσουν…
    Η δικαίωση του Γιώργου Παπανδρέου είναι πια γεγονός. Μόνος του , υβριζόμενος , προπηλακιζόμενος, συκοφαντούμενος από ντόπιους και ξένους εχθρούς, κατάφερε να μη χρεοκοπήσουμε και σήμερα να ελπίζουμε.
    Την ιστορία την γράφουν οι νικητές κι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο μεγάλος ΝΙΚΗΤΗΣ.
    Κατάφερε να μη λυγίσουμε, να μη υποκύψουμε να μη χρεοκοπήσουμε.
    Κι ας λένε ακόμη κάποιοι μικρόψυχοι…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΠΑΘΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΓΙΝΕ ΜΑΘΗΜΑ.

    Τι ακριβώς μπορούσε και μπορεί να κάνει σήμερα ο Αλέξης και τι μπορεί να πει στους Ευρωπαίους, ώστε να επιτύχει την επίλυση των Ελληνικών προβλημάτων?
    « Χαρίστε μας το χρέος και θα ξανάρθουμε σε 15 …χρόνια πάλι αλλά σε ΠΟΛΥ χειρότερη κατάσταση»?
    *Εμείς «ξέρουμε» να σπαταλάμε καλλίτερα από εσάς τα ΔΙΚΑ ΣΑΣ χρήματα.
    *Εμείς ξέρουμε καλλίτερα από εσάς να «ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ» τους κλέφτες και τους λωποδύτες που οργίασαν από το 2004-2009 !
    * Εμείς ξέρουμε καλλίτερα από εσάς να «ΦΟΡΤΩΝΟΥΜΕ» τις ευθύνες σε ΑΘΩΟΥΣ και έντιμους και να κάνουμε πολιτικές αλλαξοκωλιές με τους καραμαλάκηδες που κατέστρεψαν την Ελλάδα εν γνώσει σας και τώρα «τρέχουμε και δεν φτάνουμε» !
    * Εμείς ξέρουμε καλλίτερα από εσάς να εκτελούμε εντολές και να μην υπολογίζουμε τίποτε.
    Εμείς δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τι είμαστε (3%) και ότι μας ‘’κάνατε’’ κυβέρνηση ..
    *Σηκώσαμε παντιέρα εξουσίας, και χλωροφορμίζουμε τον λαό μας με ανόητες υστερικές πολεμικές κραυγές που ‘’φθάνουν’’ μόνο μέχρι την εξώπορτά μας?
    *Γεμίζουμε ΠΑΛΙ ψεύτικες υποσχέσεις όλα τα απελπισμένα και πεινασμένα στομάχια, μόνο και μόνο να ‘’απλώσουμε χέρι’’ στην εξουσία?
    *Τι μπορούμε να κάνουμε και ποια πίεση μπορούμε να ασκήσουμε, με την τσέπη άδεια?
    Μήπως Αλέξης και λοιποί, σκέπτονται με βάση τα εξασφαλισμένα πολυεκατομμύρια τους, που βρίσκονται ασφαλισμένα, προσοδοφόρα, και αφορολόγητα?
    *Λασπώνουμε θεσμούς και πρόσωπα , πιστεύοντας ότι ‘’ανεβαίνουμε’’ στα μάτια των Ελλήνων και των ξένων που μας κοιτούν είτε με λύπη, περιέργεια ή και περιφρόνηση?
    *Πάμε στην Ευρώπη αιτώντας και επαιτώντας χρήματα για να ‘’βγάλουμε’’ τη χρονιά μας, ώστε να μην πεινάσουμε και νομίζουμε ότι οι …κουτόφραγκοι δεν ξέρουν τι ακριβώς συμβαίνει και τι λέμε για αυτούς?.
    *Πάμε αιτώντας και επαιτώντας άμεσες και μεσοπρόθεσμες λύσεις για να μη βουλιάξουμε εντελώς, αφού το χρέος μας είναι ..αμέτρητο και απειλούμε και προειδοποιούμε ενώ αυτοί μας ακούν και …ξύνονται.
    *Πάμε έχοντας δημιουργήσει στο εσωτερικό μας μία ΑΘΛΙΑ προβοκατόρικη και εμφύλια ‘’έφεση’’, ανάμεσα σε όλα τα πολιτικά και κοινωνικά στρώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου