«ΟΙ ΡΟΛΟΙ ΣΤΟ EUROGROUP ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ.... ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΝΤΡΑΓΚΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΚΟ....... ΕΑΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ, ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΛΟΓΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΑΛΙ Ο ΛΑΟΣ»


«ΟΙ ΡΟΛΟΙ ΣΤΟ EUROGROUP ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΝΤΡΑΓΚΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΚΟ. ΕΑΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ, ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΛΟΓΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΑΛΙ Ο ΛΑΟΣ»

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ, ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ, ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ, ΤΟΝ ΓΚΙΚΑ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ, ΤΟ ΣΤΙΚΑΚΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΕΞ, ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΟΤΖΙΑ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ «ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ» ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ


Ο Υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, έκανε σήμερα (09.03.15) τις εξής παρεμβάσεις στην εκπομπή των δημοσιογράφων Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή στον REAL FM

Το ηχητικό είναι στο terensquick.blogspot.gr.

Το απομαγνητοφωνημένο κείμενο έχει ως εξής:,,,,,,,,

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΕΞ

Α. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Μπορεί ο Πρόεδρος του Κόμματος και Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κύριος Καμμένος να απαντήσει στις αιτιάσεις της Άγκυρας προς την κυβέρνηση «βάλτε φρένο στον Καμμένο» κλπ;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Απαντάμε όλοι εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και λέμε, ότι είμαστε πολύ περήφανοι που έχουμε Πρόεδρο τον πρώτο Υπουργό Εθνικής Άμυνας ο οποίος πέταξε στεφάνι στον τόπο όπου δολοφονήθηκαν, για εμένα, τα τρία παλικάρια του Πολεμικού Ναυτικού στα Ίμια.

Όπως επίσης κανένας δεν μπορεί να στερεί το δικαίωμα στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να επισκέπτεται όποιος μέρος της Ελληνικής Επικράτειας θέλει......

Α. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Προφανώς.

ΓΚΙΚΑΣ, ΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΞΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ

Μ. ΝΙΦΛΗΣ: Τον Γκίκα Χαρδούβελη πώς τον βλέπετε;........

Τ. ΚΟΥΙΚ: Ο Γκίκας Χαρδούβελης είναι η προέκταση όλων εκείνων που σίγουρα αυτή η κυβέρνηση θα ανοίξει και που έχουν να κάνουν με λίστες Λαγκάρντ, με λίστες Λιχτενστάιν, με λίστες Λονδίνου. Χαίρομαι ιδιαίτερα και αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει να έχεις αρμόδιο Υπουργό τον κύριο Νικολούδη. Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο. Σας διαβεβαιώνω. Τίποτα δεν θα μπει κάτω από το χαλί, γιατί πολύ απλά όλους εμάς, του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, δεν μας κρατάει καμία λίστα Siemens, για να εκβιαζόμαστε, ότι «μην μιλάτε γιατί θα σας βγάλουμε τα άπλυτα στη φόρα».

Μ. ΝΙΦΛΗΣ: Από την άλλη πλευρά βέβαια, η ΝΔ λέει ότι και στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν στελέχη κύριε Υπουργέ, ακόμα και πριν γίνουν Υπουργοί τέλος πάντων, πριν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν τα λεφτά τους έξω.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Θα σας απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για αυτό. Εμείς δεν νομίζω πάντως να έχουμε κάποιον με τα λεφτά του έξω....

Α. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Πάντως, αυτό είναι ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της κυβέρνησης κύριε Κουίκ.

Τ. ΚΟΥΙΚ: .....Αλλά ξέρετε κάτι; Το χειρότερο, όταν κάποιος κάνει μία προσπάθεια άμυνας, είναι το να ρίχνεις το λάθος στον άλλον και να μην κοιτάς τι έχεις μέσα στον οίκο σου. Επειδή λοιπόν αυτός ο οίκος, ο δικός τους οίκος, είναι γεμάτος από σκάνδαλα, είναι γεμάτος από μίζες, είναι γεμάτος από Siemens, είναι γεμάτος από εξοπλιστικά, είναι γεμάτος από εξαγωγή χρημάτων στο εξωτερικό, εντάξει... Αν οι άλλοι έχουνε μέσα στο ζύγι τρεις και εσύ έχεις χίλιους τρεις, ε δεν νομίζω ότι αυτό ισοψηφίζεται.

ΣΤΙΚΑΚΙ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ

Α. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Αν φέρετε λεφτά από τις λίστες, αν η κυβέρνηση με τον κύριο Νικολούδη και η κυβέρνηση στο σύνολό της, φέρεται λεφτά από τις λίστες, λεφτά που δεν ήρθαν από το προηγούμενο διάστημα, τότε τα ερωτήματα για την άλλη πλευρά, για την προηγούμενη κυβέρνηση, θα είναι ακόμη μεγαλύτερα και ακόμη πιο αμείλικτα.

Εάν όμως και η νέα προσπάθεια, οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί να έρθουν λεφτά από αυτή την ιστορία στα κρατικά ταμεία, να μην μείνει σκεπασμένη η ιστορία αυτή στο σκοτάδι και για μία ακόμα φορά φτάσει σε τέλμα και δεν έχουμε ουσιαστικά αποτελέσματα, τότε τα ερωτήματα θα στραφούν προς εσάς. Έτσι δεν είναι;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Ακριβώς επειδή έχετε δίκιο, σας διαβεβαιώνω, ότι αυτή η κυβέρνηση τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτι, δεν πρόκειται να κάνει πίσω ούτε στο ελάχιστο. Μάλιστα να υπενθυμίσω ότι οι ισπανοί κοστολόγησαν τη δική τους λίστα Λαγκάρντ 7 δις. Εδώ μέχρι στιγμής δεν έχουν εισπράξει 1 ευρώ. Και όχι μόνο δεν έχουμε εισπράξει 1ευρώ, την ώρα που έχουμε και έναν κατηγορούμενο, πρώην Υπουργό, στο Ειδικό Δικαστήριο. Και απορώ ειλικρινά.

Εδώ θα εκφράσω την άποψή μου. Πώς μένει έξω από αυτή την ιστορία της διερεύνησης ο κύριος Βενιζέλος ο οποίος είχε το στικάκι και εν πάση περιπτώσει ένα στικάκι που ποτέ δεν εμφανίστηκε και έπρεπε να στείλει η Ελληνική Κυβέρνηση αποστολή στη Γαλλία για να πάρει αντίγραφο;

Αυτά λοιπόν βλέπετε ήταν μία προσπάθεια την οποία κάνανε οι συγκυβερνώντες για να «κουκουλώσουν» πράγματα. Τώρα δεν θα «κουκουλωθεί» τίποτα.

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ, ΝΤΡΑΓΚΙ

Μ. ΝΙΦΛΗΣ: Πάμε στο Eurogroup. Πάμε στις μεταρρυθμίσεις. Πάμε στις προτάσεις Βαρουφάκη. Εσείς ως κυβέρνηση πλέον, για αυτές τις μεταρρυθμίσεις που προτείνονται από τον κύριο Βαρουφάκη, τί θα κυλίσει; Τί θα προχωρήσει; Τί θα κολλήσει και τί περιμένουμε από το Eurogroup;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Να ξεκινήσω από το Eurogroup . Είναι χειρισμοί, που γίνονται σε επίπεδο οικονομικού επιτελείου, όπου εμπλέκεται καταρχήν ο κ. Βαρουφάκης, συντονίζει την ιστορία με την δική του την σοφία, γιατί είναι ένας από τους εξαιρετικούς οικονομολόγους και πολιτικούς, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και βεβαίως και με την προσωπική εμπλοκή – συμμετοχή του Πρωθυπουργού, που πρέπει να σας πω, ότι έχει ένα εξαιρετικό «πέρασμα εικόνας» στο εξωτερικό. Διότι, θεωρούν, ότι είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο μπορούν άνετα να συνομιλούν.

Δεν θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο, για το τι θα γίνει αύριο… Ο κ. Ντάισελμπλουμ άφησε «παράθυρα», ο κ. Ντράγκι το παίζει ο «πιο κακός της παρέας» αυτήν την φορά (προφανώς οι ρόλοι εναλλάσσονται από Eurogroup σε Eurogroup), αλλά, νομίζω, ότι και η δήλωση του πρωθυπουργού προχτές, ότι ο Ντράγκι θα έχει την ευθύνη για ό, τι συμβεί, είναι ενδεικτική της στάσης των Ελλήνων, οι οποίοι για πρώτη φορά «σηκώνουν κεφάλι» και δεν λένε «ναι». Το διαπραγματεύονται.

ΤΟ ΟΧΙ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΣΕ GREXIT, Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΟΤΖΙΑ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Α. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό το «ό,τι συμβεί»… μέχρι πού φτάνει κ. Υπουργέ; Θέλω να πω, αν έχουμε μια προσπάθεια μεθοδευμένης ασφυξίας της χώρας…

T. ΚΟΥΙΚ: Α, αυτό γίνεται τώρα! Έτσι είναι.

Α. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Δείχνει, ότι είναι αποφασισμένοι να μην μας αφήσουν να πάρουμε ανάσα, εάν δεν προσαρμοστούμε στις δικές τους επιταγές! Αυτό το «ό, τι συμβεί»… μέχρι πού μπορεί να φτάσει;! Μπορεί να φτάσει και σε στροφή στον λαό;

T. ΚΟΥΙΚ: Θα απαντήσω και σε αυτό, είναι πολύ σημαντικό το θέμα που μου βάζετε. Πάντως, ο κ. Γιούνκερ χτες έστειλε ένα μήνυμα: Δεν υπάρχει Grexit. Διότι, από εκεί και πέρα θα έχουμε «καραμπόλες» απίστευτες και επιτρέψτε μου να πω, ότι αυτό δικαιώνει και την ανάλυση που έκανε στην Ρίγα της Λετονίας ο κ. Κοτζιάς σε σχέση με τον ρόλο, που «παίζει» η Ελλάδα σε αυτήν την ευαίσθητη περιοχή.

Η Ελλάδα είναι στην μέση ενός «τριγώνου», που είναι Ουκρανία - Λιβύη (Β. Αφρική) - και η απέναντι πλευρά, με όλο αυτό που συμβαίνει εκεί με τους Τζιχαντιστές, όπου και τους Αμερικάνους ακόμη τους έχει προβληματίσει. Οι Αμερικάνοι φωνάζουν στην Ευρώπη «μην ανισορροπήσει η Ελλάδα»! Το λένε με κάθε τόνο! Αυτό σε ό, τι αφορά στο Eurogroup.

Όμως σε ό, τι αφορά το να μας πάνε μέχρι τέλος, νομίζω τον πρώτο λόγο τον έχει ο λαός. Δηλαδή, δύο είναι οι τρόποι. Ή θα πας σε δημοψήφισμα ή θα πας σε εκλογές. Για δημοψήφισμα είπε σε μια συνέντευξή του χτες στην εφημερίδα «Αγορά», ο Πρόεδρος μας Πάνος Καμμένος.

Μ. ΝΙΦΛΗΣ: Με ποιο ερώτημα; Για το δημοψήφισμα… Γιατί ξέρετε, αυτή η κυβέρνηση έχει ισχυρή λαϊκή εντολή, «νωπή», λόγω των εκλογών.

T. ΚΟΥΙΚ: Η οποία (εντολή) τι λέει; «Αλλάξτε τον ρου της ζωής μας, δώστε μας χαμόγελο»! Αυτό λέει!

Μ. ΝΙΦΛΗΣ: Όχι, όχι… Λέω κ. Υπουργέ το εξής. Με εκλογές δεν ξέρω ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Αν εκλεγεί πάλι αυτή η κυβέρνηση - έτσι όπως είναι σήμερα - δεν αλλάζει κάτι, γιατί την ίδια εντολή έχει μέχρι σήμερα, εννοώ δεν ακούγεται. Άρα, μήπως πρέπει να πάμε σε δημοψήφισμα και με ένα άλλο ερώτημα;

Γιατί αν γίνει δημοψήφισμα, ξαναπηγαίνει ο Πρωθυπουργός και λέει «παιδιά, έχω λαϊκή εντολή» και τον «γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους» (οι εταίροι)! Καταλαβαίνετε πώς το λέω… Ότι αυτοί (οι εταίροι) είναι ξεροκέφαλοι, κάνουν το δικό τους!

T. ΚΟΥΙΚ: Κύριε. Νιφλή, επειδή αντιλαμβάνομαι, όπως με ρωτάτε, τι θέλετε να σας πω, δεν μπορώ να σας πω, δεν είμαι έτοιμος να σας πω ποιο θα είναι το ερώτημα σε ένα δημοψήφισμα. Μιλάω σαν ένας ΑΝΕΛ μέσα στην κυβέρνηση, δεν είμαι εγώ η κυβέρνηση, που θα αποφασίσει στο σύνολό της μετά από ένα Υπουργικό Συμβούλιο.

Σας λέω, όμως, ότι σαφέστατα θα πρέπει να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός, εάν θέλει να προχωρήσουμε, έχοντας απέναντι μας μια τέτοια εκβιαστική πολιτική ή αν θέλει να σηκώσουμε κεφάλι και να πούμε στους εταίρους: «Λοιπόν, εσείς θα αναλάβετε ευθύνες για το οτιδήποτε συμβεί μέσα στην Ευρωζώνη».

Διότι, έχω πει επανειλημμένα, ότι το να μας «βάζουν το περίστροφο στο κεφάλι με μια σφαίρα» είναι σαν να βάζουν οπλοπολυβόλο στο κεφάλι της Ευρώπης! Αυτό θέλουν;! Ο Γιάνης Βαρουφάκης προχθές στο Χίλτον έκανε μια εξαιρετική ανάλυση για το πώς πρέπει να είναι η Ευρώπη! Και βλέπω ότι λίγο ασχολήθηκαν με αυτό τα ΜΜΕ.

ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

Α. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Να μας πείτε και δύο κουβέντες για το κυβερνητικό έργο, γιατί εκεί θα κριθεί η κυβέρνηση…

T. ΚΟΥΙΚ: Έχετε απόλυτο δίκιο κ. Παυλόπουλε. Χτες, μετά από σύσκεψη που είχαμε στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Υπουργό κ. Φλαμπουράρη, εστάλησαν επιστολές προς όλα τα Υπουργεία με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα - 18 Μαρτίου καταληκτική ημερομηνία - στην οποία ερωτώνται πώς και πότε θα «βάλουν μπροστά» όλες τις μεταρρυθμίσεις που έχει θέσει η κυβέρνηση στην επιστολή Βαρουφάκη προς Eurogroup. Άρα πρέπει μέχρι τότε, 18 Μαρτίου, τα Υπουργεία να έχουν απαντήσει.

Δηλαδή η Γενική Γραμματεία Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου, του οποίου ο κ. Φλαμπουράρης κι εγώ, από διαφορετικά και συνεργαζόμενα κόμματα, είμαστε οι πολιτικοί προϊστάμενοι, δεν θα είναι πια αυτό που ήταν. Δηλαδή απλά και μόνο αν τηρούνται τα προαπαιτούμενα των μνημονίων. Αυτό ήταν. Ήταν μια Γενική Γραμματεία, που παρακολουθούσε αν εφαρμόζουν τα Υπουργεία τα προαπαιτούμενα των μνημονίων. Κόβοντας ταυτόχρονα και ποσά από τα ΕΣΠΑ, για να τα δίνει στον Ράιχενμπαχ, που τα μεταβίβαζε για αναθέσεις έργων σε ξένες εταιρείες, αντί να τα δίνει σε ελληνικές!

Εμείς πια, με τον κ. Φλαμπουράρη ΣΥΡΙΖΑ και εμένα ΑΝΕΛ, θα παρακολουθούμε, θα συντονίζουμε το κυβερνητικό έργο και θα ελέγχουμε την συνεπή πορεία του. Είναι βασικό κομμάτι της δουλειάς μας.

Α. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Μέσα στις μεταρρυθμίσεις, είναι και οι 100 δόσεις;

T. ΚΟΥΙΚ: Ναι, βεβαίως. Εμείς κόψαμε από την επιστολή Βαρουφάκη τα σημεία, που αφορούν το κάθε Υπουργείο ξεχωριστά και εστάλησαν στο κάθε αρμόδιο Υπουργείο.

Α. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Άρα, οι 100 δόσεις προχωράνε…

T. ΚΟΥΙΚ: Είναι κάτι που το είπα και στην κα Βαλαβάνη, ότι όπου πάω στην Ελλάδα συναντώ αυτό το αίτημα από Επιμελητήρια, Εμπορικούς Συλλόγους κτλ. Πραγματικά μιλάω ότι είναι το βασικό και κύριο αίτημα!

Α. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Μα όλοι μας αυτό περιμένουμε! Να είστε καλά!

Σχόλια

  1. CDS : Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ
    ΤΤ. Η αγορά των CDS λίγο πριν την προκήρυξη των εκλογών
    ==================================
    Το Τ.Τ. διασφαλίστηκε για τη χρεοκοπία
    της... ελληνικής οικονομίας

    Η αγορά των CDS λίγο πριν την προκήρυξη των εκλογών και η πώληση με εξασφάλιση του απαραίτητου κέρδους

    Την ώρα που στην Ελλάδα κατηγορούν τους κερδοσκόπους του εξωτερικού που έπαιξαν με τα σενάρια πτώχευσης της χώρας μας με τα περίφημα ασφάλιστρα κινδύνου, τα credit default swaps (CDS) των ελληνικών ομολόγων, και την ώρα που με αφορμή την οικονομική κατάσταση της χώρας μας συζητείται παγκοσμίως η επιβολή αυστηρότερων κανόνων και ελέγχου της αγοράς των CDS, αποκαλύπτεται πως ελληνική τράπεζα έπαιξε και κέρδισε με CDS.

    Η είδηση αυτή έχει ιδιαίτερη αξία,
    αφού με τα στοιχεία που παρουσιάζονται σήμερα η ελληνική τράπεζα που αγόρασε CDS είναι κρατική και πρόκειται για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

    Οπως αποκαλύπτεται,
    ο τέως πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελος Φιλιππίδης είχε αγοράσει ασφάλιστρα κινδύνου για να ασφαλίσει τα ελληνικά ομόλογα της τράπεζάς του. Ολες οι ελληνικές τράπεζες κατέχουν ομόλογα ελληνικού δημοσίου αξίας περίπου 50 δισ. ευρώ.
    Με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούσαν να προστατεύσουν τα ομόλογά τους αγοράζοντας ασφάλιστρα.
    Οταν όμως μία ελληνική τράπεζα αγοράσει προστασία (CDS) είναι σαν να αμφισβητεί την ίδια τη φερεγγυότητα του
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------
    ελληνικού κράτους, δείχνοντας ότι πιστεύει εμμέσως στη χρεοκοπία του.
    --------------------------------------------
    Η Κρατική Τράπεζα ,επί κυβερνήσεως Καραμανλή και…Καμμένου ‘’επαιξε’’ τον Αύγουστο του 2009, θεωρώντας
    ---------------------------------------------------------------------------------------
    σίγουρη ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ της Ελλάδας.
    -------------------------------------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ψευδείς και συκοφαντικοί οι ισχυρισμοί του.
    100.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ –ΗΘΙΚΗ ΒΛΑΒΗ

    Καταπέλτης κατά Καμμένου είναι η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση των CDS.
    Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών χαρακτηρίζει «ψευδείς και συκοφαντικούς» στους ισχυρισμούς του πρόεδρου των ΑΝΕΛ και τότε βουλευτή της ΝΔ, Πάνου Καμμένου για τα περίφημα CDS και την εμπλοκή σε αυτή την «κερδοσκοπική διαδικασία προσώπων που παραπέμπουν στο περιβάλλον του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και τον αδελφό του Ανδρίκο».
    Παράλληκα, καταδικάζει τον Πάνο Καμμένο σε αποζημίωση 100.000 ευρώ για ηθική βλάβη που προκάλεσε στην εταιρία, ισχυριζόμενος πως αυτή αγόρασε τα «γυμνά» ασφάλιστρα δανειστικού κινδύνου (CDS) με βάση αναφοράς τα ελληνικά ομόλογα που πούλησε στο τέλος του 2009 το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
    Σύμφωνα με την απόφαση – καταπέλτη οι ισχυρισμοί του εναγόμενου δεν αποδείχτηκαν αληθείς αλλά ψευδείς, καθώς ο εναγόμενος δεν ανταποκρίθηκε στο βάρος των αποδείξεων. Δεν προσκόμισε ουδεμία συναλλαγή της ενάγουσας σε CDS επί ελληνικών ομολόγων και ουδένα κωδικό αυτής στον διεθνή οργανισμό ISDA, κάτι που αποδεικνύει το ψευδές των καταγγελιών.
    Οι δικαστές έκριναν επίσης, πως κάθε φορά που ο κ. Καμμένος θα επαναλαμβάνει τους ίδιους ισχυρισμούς που κρίθηκαν συκοφαντικοί θα πληρώνει πρόστιμο 500 ευρώ και του επιδίκασαν τα δικαστικά έξοδα 12.500 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 2.**Καταδίκη 30. 000 ευρώ στον Καμμένο για τα CDS
    =====================================
    για συκοφαντική δυσφήμηση του Ανδρέα Α.Παπανδρέου.
    Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναγκάστηκε να πληρώσει πρόστιμο 30.000 ευρώ. Επίσης, του απαγορεύτηκε να αναφέρεται στο όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου, και κάθε φορά που θα παραβιάζει την εντολή και θα αναφέρεται σε αυτό θα πληρώνει 500 ευρώ πρόστιμο. Υπενθυμίζεται πως η κόντρα του Πάνου Καμμένου με τον Ανδρεα Παπανδρέου έφτασε στα δικαστήρια, μετά την αγωγή που υπέβαλε ο τελευταίος σε βάρος του προέδρου των ΑΝΕΛ, με αφορμή τις καταγγελίες του για δήθεν εμπλοκή του Ανδρέα Παπανδρέου σε αγοραπωλησίες CDS.

    3.**Καταδίκη 10. 000 ευρώ στον Καμμένο
    ============================
    Ταξίαρχος παίρνει αναδρομικά από τον Καμμένο! Κέρδισε αγωγή εναντίον του.17.10.2014 | 00:21
    “Μαϊμού εκπρόσωπο Τύπου του NATO”, είχε αποκαλέσει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τον Παναγιώτη Θεοδωρακίδη σε τηλεοπτική εκπομπή. Ο Ταξίαρχος ε.α είχε θεωρήσει συκοφαντικά τα όσα είπε ο κ.Καμμένος και είχε προσφύγει με αγωγή στα δικαστήρια.
    Ο κ.Θεοδωρακίδης είχε δικαιωθεί πρωτόδικα και πριν λίγες μέρες εκδικάστηκε η έφεση που είχε κάνει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Η απόφαση ήταν πάλι υπέρ του Ταξίαρχου. Σύμφωνα με την απόφαση ο κ. Καμμένος πρέπει να του πληρώσει 10.000 ευρώ ως αποζημίωση. Άρα ο Θεοδωρακίδης πήρε …αναδρομικά από τους ΑΝΕΛ!

    4.Δικαστική δικαίωση Άδωνι για κότερο Καμμένου
    ==============================
    ΑΔΩΝΙΣ:Νέος πόλεμος στο twitter
    «Η απόφαση αποδέχεται ότι: α) το σκάφος ήταν σε off shore ιδιοκτησίας του πατέρα του για φορολογικούς λόγους β) ο ίδιος ήταν πλοίαρχος και αντί για 300.000€ με καταδικάζει σε 15.000€ μόνον για τους χαρακτηρισμούς "ψεύτης", "κλέφτης", "Τσοχατζόπουλος". Εντάξει δεν είναι...», έγραψε ο Αδωνις Γεωργιάδης στο twitter
    ΚΛΑΙΩ !! Δικαστική δικαίωση Άδωνι για κότερο Καμμένου! «Το σκάφος είναι σε offshore και σκίπερ είναι ο Καμμένος»
    Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών αθώωσε τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη μετά από την αγωγή που του είχε κάνει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος για το υπερπολυτελές γιοτ «Iliatoras», καθώς η off shore εταιρεία ανήκει πράγματι στον πατέρα του και τον καταδίκασε σε πρόστιμο 15.000 ευρώ για ύβρεις εναντίον του κ. Καμμένου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου