City Λονδίνου: Χάος στις αγορές σε περίπτωση Grexit..


 http://s.kathimerini.gr/resources/2015-03/stigmiotypo-2015-03-09-122218-mm-thumb-large.jpg


Σήμα κινδύνου προς τους επενδυτές στέλνουν οι Financial Times, τονίζοντας σε άρθρο τους πως ένα πιθανό Grexit θα επιφέρει χάος.

 Το δημοσίευμα αναφέρει πως οι πολλοί υποτιμούν το χάος που θα επιφέρει στην Ευρωζώνη ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, φιλοξενώντας μάλιστα δηλώσεις του Xavier Rolet, διευθύνων συμβούλου του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, ο οποίος σημειώνει ότι «ούτε η Ευρωζώνη, αλλά ούτε και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσαν να επιβιώσουν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

 O Robert Swannell, πρόεδρος της Marks and Spencer, έδωσε ακόμα πιο δραματικό τόνο στις δηλώσεις του, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο ίσως οδηγούσε στη διάλυση της ευρωζώνης, ενώ Tidjane Thiam, διευθύνων σύμβουλος της ασφαλιστικής εταιρείας Prudential τόνισε πως
«Οι χρηματοπιστωτικές αγορές φαίνονται υπερβολικά χαλαρές σχετικά με ένα τέτοιο ενδεχόμενο. 
Πιστεύουν είτε πως δεν θα συμβεί, είτε πως οι συνέπειες δεν θα είναι μεγάλες». 
Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για....
την τετράμηνη παράταση που εξασφάλισε η χώρα μας και αναφέρει πως υπάρχουν σημάδια ότι πιστώτριες χώρες με επικεφαλής την Γερμανία θα απελευθερώσουν κεφάλαια διάσωσης χωρίς να απαιτούνται πολιτικά δύσκολες οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως το δημοσίευμα αναφέρει πως ο άμεσος χρηματοοικονομικός αντίκτυπος από ένα πιθανό Grexit έχει περιοριστεί τα τελευταία χρόνια, αφού οι τράπεζες έχουν ενισχύσει τους ισολογισμούς τους.

Σχόλια