ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: «Όχι στο ξεπούλημα των αεροδρομίων… Είναι Εθνικός μας πλούτος…»

aerodromio
Με δελτίο τύπου που έστειλε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο ΣΥΡΙΑΖ Λέσβου αντιτίθεται στις ιδιοτικοποιήσεις των περιφερειακών αεροδρομίων και σημειώνει:
«Εδώ και ένα μήνα η κυβέρνηση έχει έρθει αντιμέτωπη με το ασφυκτικό πλαίσιο που έχουν επιβάλλει οι μηχανισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό τη συνέχιση των πολιτικών λιτότητας, γεγονός που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την πρόσφατη εντολή του ελληνικού λαού. 

Οι πιέσεις που ασκούνται περιλαμβάνουν ανάμεσα στα άλλα τη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων ως μέσο εκποίησης του δημόσιου πλούτου προς όφελος μια οικονομικής ολιγαρχίας σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Στην τοπική μας κοινωνία αυτό μεταφράζεται σε ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης του αερολιμένα μαζί με 13 ακόμα περιφερειακά αεροδρόμια......


Σε ένα τόπο που οι προηγούμενες κυβερνήσεις καταδίκασαν σε αποκλεισμό με τη διάλυση των θαλάσσιων συγκοινωνιών, η παραχώρηση των αεροδρομίων και η συνεπακόλουθη δημιουργία ιδιωτικού μονοπωλίου στον τομέα των αερομεταφορών θα σημάνει περαιτέρω περιθωριοποίηση της τοπικής κοινωνίας με την αύξηση των τιμών, απώλειες εσόδων για τον κρατικό προϋπολογισμό και ακόμα ένα πλήγμα στην τοπική οικονομία και την αναπτυξιακή προοπτική των νησιών μας. Τα αεροδρόμια αποτελούν καθοριστικό πυλώνα εισόδου και συνδέονται άμεσα με τη βιομηχανία του τουρισμού, ενώ είναι αναγκαία για την εθνική ασφάλεια.
Ως εκ τούτων, η ιδιωτικοποίησή τους θα έχει περισσότερες αρνητικές επιπτώσεις για το ελληνικό δημόσιο και τις τοπικές κοινωνίες παρά οφέλη. Σε αυτή τη βάση, θεωρούμε πολιτικό μας καθήκον να υπερασπιστούμε τη δημόσια περιουσία. Ως Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, ομόφωνα εμμένουμε στην προεκλογική μας θέση και υπερασπιζόμαστε τις συλλογικές αποφάσεις των οργάνων μας ενάντια στη δρομολογούμενη αποκρατικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων.
Οι διεκδικήσεις της κοινωνίας δεν εντείνουν την πίεση από τους δανειστές που δέχεται η κυβέρνηση, αλλά αντίθετα αποτελούν διαπραγματευτικό όπλο θέτοντας τα όρια πίσω από τα οποία δεν έχουμε το δικαίωμα να υποχωρήσουμε. Ο δημόσιος πλούτος είναι αδιαπραγμάτευτο αγαθό και με αυτό το γνώμονα οφείλουμε να κινηθούμε όλοι, κυβέρνηση, κόμμα και πολίτες.»

1 σχόλιο:

 1. Όταν ο Γ Παπανδρέου ζητούσε χρόνο …

  Ο Γιώργος Παπανδρέου, όταν ζητούσε χρόνο από τους εταίρους, για να γίνουν οι αλλαγές και οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο Κράτος, τη διοίκηση, το φορολογικό μηχανισμό και συνεπώς και στήριξη στα δημοσιονομικά μας, ενώ βρισκόμασταν ελέω κυβέρνησης Καραμανλή απομονωμένοι και ένα βήμα πριν την χρεοκοπία, τότε, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ που γέμιζαν τις πλατείες της «αγανάκτησης», τον κατηγορούσαν ότι συκοφαντεί τη χώρα στο εξωτερικό και την παρουσιάζει ως «διεφθαρμένη».
  Τότε, ξέραμε τι, πώς και για ποιο λόγο μιλούσαμε για τις παθογένειες, που ήταν η αιτία της κρίσης και τις οποίες οφείλαμε να καταπολεμήσουμε.
  Δεν περιμέναμε, λοιπόν, να μιλήσει ο κ. Τσίπρας περί διαφθοράς και διαπλοκής, σήμερα, για να αισθανθούμε δικαιωμένοι.
  Απλώς, μετράμε κι εμείς πλέον μέτρα και σταθμά, μετράμε αλήθειες και υποκρισία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή