Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αυστραλία: Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς την Ελλάδα...
Έντονη δράση αναπτύσσει τελευταία η Αυστραλιανή Επιτροπή Αλληλεγγύης προς την Ελλάδα.
Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της, αλλά και για την οικονομική ενίσχυση της εκστρατείας της, σε συνεργασία με...
την Λέσχη Ελληνικού Κινηματογράφου του Σύδνεϋ, οργανώνουν την προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Αγορά» την Πέμπτη 5 Μαρτίου στις 7μ.μ. στο Gumbramorra Hall, Addison Road Community Centre 142 Addison Road Marrickville.

Το ντοκιμαντέρ καταγράφει την εξέλιξη της ελληνικής κρίσης από τα πρώτα στάδια, ενώ αφουγκράζεται τον αντίκτυπό της στις ζωές απλών ανθρώπων από όλες τις κοινωνικές τάξεις, τους οποίους παρακολουθεί σε βάθος χρόνου. 

Γίνεται μάρτυρας των αντιδράσεων του κόσμου στο δρόμο, της ανόδου του φασισμού αλλά και..... των κινημάτων αλληλεγγύης, ενώ παράλληλα αναζητά απαντήσεις από τις σημαντικότερες πολιτικές προσωπικότητες της χώρας, καθώς και από ειδικούς αναλυτές και αρμόδιους για τη λήψη αποφάσεων από τη διεθνή πολιτική σκηνή.

Μετά την λήξη της προβολής, οι θεατές θα συνομιλήσουν μέσω skype με τον σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ Γιώργο Αυγερόπουλο και θα του θέσουν ερωτήματα σε σχέση με τα γυρίσματα της ταινίας και την εκτίμησή του για τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί με αγγλικούς υπότιτλους.

Σημειώνεται ότι η Αυστραλιανή Επιτροπή Αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, έχει κατορθώσει να πείσει τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατικών Συνδικάτων Αυστραλίας (ACTU) αλλά και τους κορυφαίους οικονομολόγους της χώρας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς τον ελληνικό λαό και να ζητούν από την αυστραλιανή κυβέρνηση αλλά και άλλες κυβερνήσεις να πιέσουν ώστε να περιοριστεί η πολιτική της λιτότητας και να «κουρευτεί το ελληνικό χρέος».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

''Διπλωματία, δικαστήρια ή πόλεμος'' O Τσαβούσογλου απειλεί για τα νησιά του Αιγαίου..Αισιχτίρ ρε κολότουρκε ούνε, παλιομπινέ...

«O φασισμός θεραπεύεται με το διάβασμα. Και ο ρατσισμός, με το ταξίδι». Μιγκέλ ντε Ουναμούνο,1864 - 1936

Οι Καταλανοί «εξορίζουν» την ισπανική αστυνομία και πολιτοφυλακή – Τι ζητάνε από την ΕΕ

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Καταλανός πρόεδρος της Ζενεραλιτάτ (της περιφερειακής κυβέρνησης) ζήτησε να αποχωρήσουν άμεσα από την Καταλονία η Ισπανική Αστυνομία και η Κρατική Πολιτοφυλακή, υπηρεσίες που λαμβάνουν εντολές κατευθείαν από τη Μαδρίτη.

Μετά τις χθεσινές σκηνές βίας που σόκαραν τον πλανήτη, και έδειχναν τους αστυνομικούς να εξαπολύουν σφοδρές επιθέσεις ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές και ψηφοφόρους, ο Καταλανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι η αποχώρηση των δυνάμεων της ισπανικής αστυνομίας είναι επιβεβλημένη. «Απαιτούμε την αποχώρηση της κρατικής αστυνομίας που παραμένει ανεπτυγμένη σε μια περιφέρεια (την Καταλονία) η οποία πάντα ενεργούσε ειρηνικά», τόνισε ο Πουτζδεμόν.

Ο Καταλανός πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι η περιφερειακή κυβέρνηση θα συστήσει μια επιτροπή που θα διερευνήσει τη «χθεσινή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και ότι θα ληφθούν οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες ώστε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.

Επίσης κάλεσε τα…