ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΕΚΡΟΥΣ...Επίθεση του μισάνθρωπου Σόιμπλε στον Βαρουφάκη για το νομοσχέδιο αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης



ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΕΚΡΟΥΣ
Επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ του υπ.Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκαγκ Σόιμπλε κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup, με αφορμή το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση.

Πληροφορίες που επιβεβαιώθηκαν από το Μέγαρο Μαξίμου, αναφέρουν ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέφερε στη συνεδρίαση ότι θεωρεί την κατάθεση του νομοσχεδίου για...

την ανθρωπιστική κρίση ως μονομερή ενέργεια.
Ο Γ. Βαρουφάκης απάντησε στον Β. Σόιμπλε ότι το νομοσχέδιο αυτό θα αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα που δημιούργησε η τρόικα τα τελευταία πέντε χρόνια και πρόσθεσε επίσης ότι δεν έχει κανένα δημοσιονομικό κόστος. Τέλος, σημείωσε ότι ήταν υποχρέωση της κυβέρνησης να το καταθέσει.
Στον διάλογο παρενέβη και ο επικεφαλής του Eurogroup Γιερούν Ντάισλεμπλουμ, ζητώντας να υπάρχει ενημερωση για τα νομοσχέδια που κατατίθενται.
Από το Ποντίκι

Σχόλια

  1. Οι Τσίπρας -Καμμένος συμφώνησαν στη δημιουργία «κοινού μετώπου για την αποκάλυψη της αλήθειας».
    ==========================================
    Είναι η αλήθεια των δανείων από τη Ρωσία, την Κίνα, το Αμπού Ντάμπι.
    Είναι η αλήθεια της Κούβας, της Βενεζουέλας, της Αργεντινής, της Κορέας.
    Είναι η αλήθεια του μαγειρέματος των ελλειμμάτων από τα θεσμικά ευρωπαϊκά όργανα.
    Είναι η αλήθεια ενός μυστικού χρηματικού αποθέματος που θα επέτρεπε την Ελλάδα ή την Κύπρο να μην αποδεχθούν τις μπλόφες της τρόικας.
    Είναι η αλήθεια κάθε διεθνούς συνομωσίας κατά της Ελλάδας.
    Ευτυχώς δεν έκαναν μέτωπο παραπλάνησης του ελληνικού λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλέξη Τσίπρα δεν μας χρωστάει κανείς τίποτα,

    εκτός βεβαίως από τις πολεμικές αποζημιώσεις της Γερμανίας!
    Εμείς οι Έλληνες, όμως, χρωστάμε στον εαυτό μας να ενηλικιωθούμε κοινωνικά, πολιτικά και ηθικά.
    Εμείς οι Έλληνες ευθυνόμαστε πρωτίστως για τα χάλια μας, κι αυτό δεν το αναφέρεις πουθενά , όπως δεν το είχες αναφέρει και στις δημαγωγικές προεκλογικές ομιλίες σου.
    Άλλωστε, υπάρχουν επιταγές του μνημονίου, Αλέξη Τσίπρα, εκείνες που αφορούν σε διαρθρωτικές αλλαγές και στο νοικοκύρεμα του κράτους, που δεν εφαρμόστηκαν, και που θα έπρεπε να τις είχαμε κάνει μόνοι μας εδώ και δεκαετίες!
    Το μνημόνιο δεν είναι μόνο βάρβαρα μέτρα μονομερούς λιτότητας, που ομολογουμένως είναι άδικα και αδιέξοδα, και τα οποία έχω καταγγείλει επανειλημμένως κι εγώ από τούτο το ιστολόγιο.

    Το μνημόνιο είναι πολύ περισσότερα. Για να πετύχεις λοιπόν μια minimum ανάσχεση των μέτρων λιτότητας, πρέπει να επικεντρωθείς στην επανίδρυση του κράτους εκ θεμελίων μέσω διαρθρωτικών αλλαγών. Και να θυμάσαι, ομελέτα δεν γίνεται χωρίς να σπάσεις αυγά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ !...
    ΘΥΜΑΣΑΙ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ ΤΟΝ..ΤΙΤΑΝΙΚΟ???
    ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ !!!!!

    Ποιος «Τιτανικός»; Ένα σαπιοκάραβο ήταν (και παραμένει) η ελληνική οικονομία. «Έμπασε νερά», κινδύνευσε (και κινδυνεύει) με καταβύθιση όχι από τη σύγκρουση με το παγόβουνο της κρίσης αλλά μόνο και μόνο από τα απόνερά του.
    Από τότε μέχρι και πρότινος το παντελώς ανίκανο πολιτικό πλήρωμα επιμένει πως δεν φταίει το σαπιοκάραβο αλλά το... παγόβουνο. Οι ξένοι, το Μνημόνιο και οι διαχειριστές του.

    Όπως συνηθίζεται στην Ελλάδα βγήκαν πάλι από τα ντουλάπια οι σκελετοί του εσωτερικού και εξωτερικού εχθρού. Όχι χωρίς υστεροβουλία και ιδιοτελείς σκοπιμότητες.

    Όταν, άκων, ο Γ. Παπανδρέου υποχρεώθηκε στην υπογραφή του Μνημονίου υπό την εφιαλτική απειλή της χρεοκοπίας -άλλες είναι οι ευθύνες του- το σύνολο των κομμάτων είδε σε αυτή την επιλογή όχι την ευκαιρία του (ετεροχρονισμένου) εκσυγχρονισμού του κράτους αλλά την ευκαιρία της Μεγάλης Αρπαχτής .

    Τα κόμματα μετεξελίχθηκαν αίφνης σε εκκλησίες του ελέους για να «γιάνουν» τον πόνο τους παντοειδείς κατατρεγμένοι.

    Άλλοι στην Παναγιά την Παρηγορήτρα της Ν.Δ., άλλοι στη Γλυκοφιλούσα του ΣΥΡΙΖΑ, αργότερα στην Ελεούσα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» και την Πατριδοκαπηλούσα της Χρυσής Αυγής.

    Το «αντιμνημονιακό » μέτωπο έγινε η κολυμπήθρα του Σιλωάμ που έδινε άφεση αμαρτιών σε «ενεργητικούς» και «παθητικούς» αρχιτέκτονες του αδηφάγου κράτους, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για δεκαετίες ολόκληρες ως εργαλείο προς άγραν κομματικής πελατείας.

    Και ας υπήρξε «τιμωρός» του κόσμου της εργασίας και της υγιούς επιχειρηματικότητας.


    N.Bράχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΠΡΡΡΡΡΡ ΦΟΒΗΘΗΚΑΜΕ ΤΩΡΑ. ΚΑΤΣΕ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΟΥ ΑΦΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΓΟΝΑΤΙΣΜΑ ΚΑΙ ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΟΝΟΥΔΟΥΛΩΝ.

      Διαγραφή
  4. Του Γιώργου Δελαστίκ
    Λωτοφάγοι δεν είναι οι Ελληνες - πόσω μάλλον οι αριστεροί. Ούτε ανόητοι είναι. Γνωρίζουμε φυσικά ότι κανένας πρωθυπουργός δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση του, αν ομολογήσει ότι πριν κλείσει ένας μήνας από την ανάληψη των καθηκόντων του υπέκυψε στους εκβιασμούς ξένων δυνάμεων -εν προκειμένω της Γερμανίας- και υποχρεούται πλέον να κάνει τα εντελώς αντίθετα από αυτά που είχε υποσχεθεί προεκλογικά. Υπάρχει τεράστια απόσταση όμως από το σημείο αυτό, της ειλικρινούς ομολογίας της αλήθειας, ως αυτό που έκανε ο πρωθυπουργός. Στο διάγγελμά του
    το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Αλέξης Τσίπρας ισχυρίστηκε πως... «η Ελλάδα χθες πέτυχε μια σημαντική διαπραγματευτική επιτυχία στην Ευρώπη»! Την πλήρη υποταγή στις απαιτήσεις της καγκελαρίας του Βερολίνου την ονόμασε ο πρωθυπουργός... «σημαντική επιτυχία»! Πού την είδε την «επιτυχία» αυτή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΣΟΪ-ΜΠΛΕ ΧΡΗΖΕΙ ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ.
    ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ.
    ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗΣ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗΣ.
    ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΝΕΡΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΝΙΑΚΗΣ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.
    ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΙ ΠΟΤΕ Ο ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΟΥ.
    Ο ΔΥΣΤΥΧΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΗΜΑΔΕΥΟΥΝ..
    ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ ΠΟΥ ΣΥΚΡΑΤΕΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΚΑΡΟΤΣΙ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΤΟΥ.
    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΩΜΑΤΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου