Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο ακροδεξιός Σαμαράς αφού διέλυσε τη χώρα διαλύει τώρα και τη ΝΔ..Εγκαταλείπουν οι 19 την ΝΔ..


 MΕ "ΑΡΧΗΓΟ" ΤΟΝ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟ

Ανεξαρτητοποιούνται οι 19 βουλευτές της ΝΔ που ζήτησαν Συνέδριο μετά την άρνηση του Αντώνη Σαμαρά να προχωρήσει σ΄αυτό.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι 19 βρίσκονται σε επαφή με πολιτικά πρόσωπα όπως ο Στέφανος Μάνος και ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος που αποτελούν ιστορική μνήμη της φιλελεύθερης όψης του κόμματος. Υπέρ της διεξαγωγής έκτακτου Συνεδρίου τάχθηκαν οι εξής: Ντόρα Μπακογιάννη, Νίκος Δένδιας, Ευρυπίδης Στυλιανίδης, Νικήτας Κακλαμάνης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μάριος Σαλμάς, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Κώστας Τσιάρας, Κώστας Γκιουλέκας, Γιώργος Βλάχος, Άννα Καραμανλή, Θανάσης Δαβάκης, Θόδωρος Καράογλου, Ελίζα Βοζενμπεργκ, Κώστας Τζαβάρας, Μαρία Αντωνίου, Κωστής Χατζηδάκης και Γιώργος Κουμουτσάκος.
Ατυπος επικεφαλής των συγκεκριμένων βουλευτών που εγκαταλείπουν τις επόμενες μέρες την Κ.Ο του κόμματος είναι ο "ευρωπαιστής" Μιχάλης Κουμουτσάκος. Tην αλλαγή ηγεσίας στην ΝΔ ευλογούν και οι περίφημοι θεσμοί-ΔΝΤ, ΕΚΤ και Εταίροι......

Ο Μιχάλης Κουμουτσάκος γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 1961 στην Αθήνα. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα Διπλωματίας, Στρατηγικής και Άμυνας στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου και Διεθνή Πολιτική στο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών απ’ όπου αποφοίτησε με διάκριση «magna cum laude». Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.
Το 1995-1997 υπηρέτησε στο Διπλωματικό Γραφείο του Προέδρου τη ς Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κωστή Στεφανόπουλου. Από το 1997 έως το 2001 εργάστηκε στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στη Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως αρμόδιος για θέματα ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής, ασφάλειας και άμυνας. Το 2001 τοποθετείται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στα Τίρανα ως υπεύθυνος για θέματα διμερών σχέσεων, ελληνικής μειονότητας και σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αλβανίας, όπου και παρέμεινε μέχρι το 2003. Αμέσως μετά αναλαμβάνει επικεφαλής στο γραφείο του τότε βουλευτή Επικρατείας και μετέπειτα Υπουργού Εξωτερικών, κ. Πέτρου Μολυβιάτη.
Τον Μάρτιο του 2004 ανέλαβε καθήκοντα Εκπροσώπου Τύπου του Υπουργείου των Εξωτερικών έως τις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2009, οπότε και εξελέγη με τη Νέα Δημοκρατία ευρωβουλευτής. Τον Σεπτέμβριο έως το Δεκέμβριο του 2009 ορίστηκε Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.
Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού και της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων. Μέχρι τον Ιανουάριο 2012 ήταν μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Ασφάλειας και Άμυνας. Ήταν Αντιπρόεδρος της Αντιπροσωπείας στη Μικτή Επιτροπή ΕΕ- Τουρκίας και μέλος της Αντιπροσωπείας στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή ΕΕ-Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.
Τον Ιούνιο του 2013 ψηφίστηκε από τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως «Ευρωβουλευτής της χρονιάς» στον τομέα των Μεταφορών.
Τον Μάιο του 2014 του απονεμήθηκε το Βραβείο «Ευκράντη» για τη συμβολή του στη διεθνή προβολή της ελληνικής ναυτιλίας κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

 http://kourdistoportocali.com/post/41958/19

Σχόλια