Σημείωμα του STRATFOR είναι για το τριπλό ρήγμα «Ουκρανία-Ιράν-Ελλάδα».


stratfor(σ.σ.netakias ευχαριστώ τον αρχαιοπτέρυγα που το εντόπισε)

Η παράγραφος για Ελλάδα λέει:. «Πολλοί έχουν χαρακτηρίσει την πρόσφατη συμφωνία των Βρυξελλών ως μια νίκη για το Βερολίνο κατά της Αθήνας καθώς οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Γαλλίας, στάθηκαν πίσω από τη Γερμανία κατά της Ελλάδας και αρνούνται το δικαίωμα της να παρακάμψει τις υποχρεώσεις του χρέους. Επίσης η Μέρκελ δεν είναι διατεθημένη να στοιχηματίσει ένα απεριόριστο ποσό των γερμανών φορολογούμενων για μια πρόχειρη ελληνική δεσμεύση να μειώσει το κόστος δανεισμού και να επιβάλλει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε έναν πληθυσμό που, προς το παρόν, εξακολουθεί να βλέπει το κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ως σωτήρα κατά της λιτότητας.
Μέσα σε τέσσερις μήνες, η Ελλάδα και η Γερμανία θα είναι στα μαχαίρια και πάλι, και η Ελλάδα κατά πάσα πιθανότητα θα εξακολουθήσει να στερείται τα διαπιστευτήρια λιτότητας και το Βερολίνο θα πρέπει να πείσει τους δικούς του ευρωσκεπτικιστές, ότι έχει το θεσμικό βάρος και την αξιοπιστία να επιβάλει γερμανικη λιτότητα στην υπόλοιπη Ευρώπη......

Όσο περισσότερο χρόνο στη Γερμανία αγοράζει, τοσό πιο άκαμπτη θα γίνει η γερμανική και ελληνική διαπραγματευση, και το πιο σοβαρά οι εμπόροι, οι επιχειρηματίες κι οι πολιτικοί θα πρέπει να λαμβάνουν την απειλή για το λεγόμενο Grexit, ως πρώτη από μια αλυσίδα γεγονότων που θα μπορούσε να καταστρέψει την ευρωζώνη «.

Σχόλια