Oι λαγοί διαπίστωσαν πως στην… αποικία υπάρχουν και περήφανοι Έλληνες!!! O πόλεμος άρχισε..

Η σύγκρουση μεταξύ της νέας ελληνικής κυβέρνησης και της μερκελικής Ευρώπης ξεκίνησε.

http://4.bp.blogspot.com/-B7fAT3AxUkQ/VM0SYXYVh9I/AAAAAAAAxWo/s3g4v4goqK0/s1600/Resizer.jpg   
Οι ανιχνευτές-λαγοί τύπου Σουλτς και Ντάισελμπλουμ ήρθαν για να κατοπτεύσουν το πεδίο και να διαπιστώσουν τις αληθινές προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του. 

Η έκπληξή τους ήταν για τον μεν Σουλτς ήπια, για τον δε αλαζόνα Ντάισελμπλουμ οδυνηρή καθώς διαπίστωσαν πως στην… αποικία υπάρχουν και περήφανοι Έλληνες. 
Υπάρχουν και πολιτικοί που τηρούν τις υποσχέσεις τους.
   Παραδόξως, αυτοί που κατακεραυνώνουν τις πολιτικές και οικονομικές ελίτ της Ελλάδας γιατί διαιωνίζουν τον γραφειοκρατικό και πελατειακό χαρακτήρα του ελληνικού κράτους, εκπλήσσονται δυσάρεστα όταν διαπιστώνουν ότι υπάρχουν κάποιοι που προτίθενται να δράσουν ανατρεπτικά. 

Μόνο που η ανατροπή αυτή βλάπτει τα συμφέροντα των βορειο-ευρωπαίων και τη στυγνή επιβολή των πολιτικών τους επί της Ελλάδας κι έτσι ο ψόγος τους αποδεικνύεται επίπλαστος και όντως.
  

 Οι «λαγοί» επέστρεψαν στο βορρά και δίνουν αναφορά. 
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ άκουσαν την Παρασκευή το βράδυ, σε ένα ανεπίσημο δείπνο στο Στρασβούργο, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, να τους μιλά για τις εντυπώσεις του σχετικά με τη νέα κυβέρνηση. 
Τους κατέστησε σαφές ότι εδώ δεν πρόκειται για υποτακτικούς. Κατόπιν τούτου θα διαπραγματευθεί η Γερμανία ένα νέο ελληνικό σχέδιο ή η Μέρκελ θα μείνει αμετακίνητη;
 Ως γνωστόν οι Γερμανοί είχαν χάσει τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο από τη μάχη του Στάλινγκραντ αλλά χρειάστηκε η ισοπέδωση του Βερολίνου για να το παραδεχτούν και να το αποδεχτούν.....


Θα χρειαστεί, άραγε, μία ακόμη ισοπέδωση, αυτή της ευρωζώνης για να κάνουν πίσω από την άτεγκτη πολιτική της λιτότητας που καθιστά τους ανθρώπους περιττούς όπως στα ολοκληρωτικά καθεστώτα;
 Μη λησμονούμε ότι ο ευρωπαϊκός νότος βράζει.
 Το Podemos στην Ισπανία είναι έτοιμο να καταλάβει την εξουσία. Και το μέγεθος της Ισπανίας δεν συγκρίνεται με αυτό της Ελλάδας στο οικονομικό πεδίο. 
Ακολουθούν η Ιταλία και η Πορτογαλία.
   Την επόμενη εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στη Ρώμη και στη συνέχεια στο Παρίσι. 

Ακολούθως θα πάει στις Βρυξέλλες για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλωντ Γιουνκέρ και να θέσει στο τραπέζι τα φλέγοντα ζητήματα που έχουν συζητηθεί επανειλημμένα αυτή την εβδομάδα.
   Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα αυτής της αναμέτρησης; 

Μια νέα κρίση που θα οδηγήσει σε μια έκρηξη της ζώνης του ευρώ ή ένα επεισόδιο ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα καταφέρουν να διαμορφώσουν μια νέα συμφωνία; Όλα είναι ανοιχτά…

γράφει ο Γιώργος Χ. Παπασωτηρίου στο aRTInews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου