Τσίπρας: Ως πολεμιστής, ξέρεις ότι στον πόλεμο χρειάζεται ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ - Θεοδωράκης: Πιο εφικτό από ποτέ το "nein"


Συνάντηση με τον Μίκη Θεοδωράκη είχε το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε τον κ. Θεοδωράκη στην οικία του, στου Φιλοπάππου.
"Ως πολεμιστής, ξέρεις ότι στον πόλεμο χρειάζεται στρατηγική και μυαλό", είπε ο πρωθυπουργός στον κ. Θεοδωράκη, εισερχόμενος της οικίας του.
Η συνάντηση είχε διάρκεια περίπου 1,5 ώρα και κατά τη διάρκειά της, ο κ. Θεοδωράκης επέμεινε στην πεποίθησή του, ότι η κυβέρνηση πρέπει να πει "όχι" στη Γερμανία.
Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας του εξήγησε, ότι "θέλει ελιγμούς για να ξεφύγει κανείς και να μην πέσει στη φάκα του αντιπάλου".

Ο διάλογος Τσίπρα - Θεοδωράκη:
Αλέξης Τσίπρας: Καλημέρα, είσαι καλά; Εσύ είσαι πολεμιστής…
Μίκης Θεοδωράκης: Περισσότερο από άλλους.
Αλέξης Τσίπρας:…και σαν παλιός πολεμιστής ξέρεις ότι στις μάχες χρειάζεται στρατηγική και μυαλό.
Μίκης Θεοδωράκης: Φυσικά.
Αλέξης Τσίπρας: Δεν πρέπει να πας να πέσεις στη φάκα του αντιπάλου, πρέπει να κάνεις και ελιγμούς στη μέση. Το πιο σημαντικό πολεμοφόδιο που έχουμε είναι η πλατιά εθνική λαϊκή ενότητα. Αυτό που έχει δημιουργηθεί εγώ δεν το περίμενα.
Μίκης Θεοδωράκης: Πρώτα απ’ όλα αυτό που υπάρχει είναι μια κυβέρνηση της Αριστεράς, με τη βούλα της Βουλής…
Αλέξης Τσίπρας:…και με μεγάλη λαϊκή υποστήριξη.
Μίκης Θεοδωράκης:…με μεγάλη διεθνή νομιμότητα, κανένας δεν μπορεί να πει τίποτα. Εσύ είσαι ο Πρωθυπουργός της χώρας και εκφράζεις τη θέληση του ελληνικού λαού, αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Αυτό ξεσήκωσε τον κόσμο, γιατί ο κόσμος έχει αίσθηση, κατάλαβε δηλαδή ότι είμαστε πολύ κοντά στη λύση του προβλήματος. Και αυτό που είπα χθες-προχθές, να έχουμε τη δύναμη στο nein που πρέπει να πούμε, στο όχι, δεν το στηρίζω απλώς… θα το συζητήσουμε μέσα. Είναι εφικτότερο περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είμαστε πάρα πολύ κοντά.
Αλέξης Τσίπρας: Θέλει καλή στρατηγική, θα στα πω αναλυτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου